Hakkında
DergiPark Hakkında
DergiPark Ekibi
DergiPark Doi Hizmeti
Dergiler
Yayıncılar
Tümü
Üniversite
Kamu
EAH
Dernek
Vakıf
Meslek Odası
Özel
Kişi
Diğer
Araştırmacılar
Konular
Dergi Sihirbazı
Yardım
Trendler
Türkçe
Turkish
English
Yönetici Paneli
Kullanıcı Paneli
Dergilerim
Araştırmalarım
Takiplerim
Profil
Çıkış
Giriş
Araştırmacılar
Aykut ŞİMŞEK
Aykut ŞİMŞEK
Dr. Öğr. Üyesi
KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ, TURİZM FAKÜLTESİ
0000-0002-3317-2330
Yayın
20
Hakemlik
13
CrossRef Atıf
6
TR Dizin Atıf
2
0000-0002-3317-2330
20
Yayın
13
Hakemlik
6
CrossRef Atıf
2
TR Dizin Atıf
Takip Et
Takip Ediyorsunuz
Takipçi
Takip Edilen
Hakkında
Yayınlar
Görevler
Atıf
Uzmanlık Alanları
Turizm
Gastronomi
Turizm Yönetimi
Kurum
KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ, TURİZM FAKÜLTESİ
Popüler Yayınları
Gastro Turistlerin Tipolojisinin Belirlenmesi: Gaziantep Ölçeğinde Bir Uygulama
Yazarlar:
Aykut ŞİMŞEK
,
Gökalp N. SELÇUK
Yayın Bilgisi: 2018 ,
Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi
DOI: -
ATIF
0
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
6112
0
ATIF
1
FAVORİ
6112
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
AMASYA’YA GELEN YERLİ TURİSTLERİN AMASYA MUTFAĞINA YÖNELİK ALGILARININ BELİRLENMESİ
Yazarlar:
Aykut ŞİMŞEK
,
Göksu DEMİRCAN
Yayın Bilgisi: 2020 ,
Amasya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
DOI: -
ATIF
0
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
708
0
ATIF
1
FAVORİ
708
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Gastronomi Turizmi Kapsamında Geleneksel Ürünlerin İncelenmesi: Tarsus Mamülü
Yazarlar:
Aykut ŞİMŞEK
,
Bıçkın TEMEL
Yayın Bilgisi: 2022 ,
Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
DOI: 10.55044/meusbd.1000865
ATIF
0
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
472
0
ATIF
1
FAVORİ
472
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
COVID-19 Sürecinde Ziyaretçilerin Gastronomi Destinasyonlarına Yönelik Risk Algısının Yiyecek Deneyimine Etkisi: Adana Örneği
Yazarlar:
Aykut ŞİMŞEK
,
Çetin AKKUŞ
,
Bıçkın TEMEL
Yayın Bilgisi: 2022 ,
Anemon Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
DOI: 10.18506/anemon.1130876
ATIF
0
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
312
0
ATIF
1
FAVORİ
312
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Yayınlar
Gastronomik Ürün Olarak Yenilebilir Mantarların İncelemesi: Ermenek (Karaman) Örneği
Yazarlar:
Aykut ŞİMŞEK
,
Seher ÇELİK YEŞİL
Yayın Bilgisi: 2023 ,
Journal of Hospitality and Tourism Issues
DOI: 10.51525/johti.1281961
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
70
0
FAVORİ
70
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
GOOGLE TRENDS VERİLERİYLE COĞRAFİ İŞARETLİ GASTRONOMİK ÜRÜNLERİN ANALİZİ
Yazarlar:
Enes GÜLEÇ
,
Aykut ŞİMŞEK
,
Rıdvan SOLMAZ
Yayın Bilgisi: 2022 ,
Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi
DOI: -
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
241
0
FAVORİ
241
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
COVID-19 Sürecinde Ziyaretçilerin Gastronomi Destinasyonlarına Yönelik Risk Algısının Yiyecek Deneyimine Etkisi: Adana Örneği
Yazarlar:
Aykut ŞİMŞEK
,
Çetin AKKUŞ
,
Bıçkın TEMEL
Yayın Bilgisi: 2022 ,
Anemon Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
DOI: 10.18506/anemon.1130876
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
312
1
FAVORİ
312
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Examining Traditional Winter Preparations: The Case of Bitlis Cuisine
Yazarlar:
Aykut ŞİMŞEK
,
Seher ÇELİK YEŞİL
Yayın Bilgisi: 2022 ,
Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
DOI: 10.47130/bitlissos.1099555
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
143
0
FAVORİ
143
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Gastronomi Turizmi Kapsamında Geleneksel Ürünlerin İncelenmesi: Tarsus Mamülü
Yazarlar:
Aykut ŞİMŞEK
,
Bıçkın TEMEL
Yayın Bilgisi: 2022 ,
Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
DOI: 10.55044/meusbd.1000865
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
472
1
FAVORİ
472
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
GASTRONOMİ TURİZMİ KAPSAMINDA SOKAK LEZZETLERİNİN İNCELENMESİ: ESKİŞEHİR ÖRNEĞİ
Yazarlar:
Aykut ŞİMŞEK
,
Seher ÇELİK YEŞİL
Yayın Bilgisi: 2022 ,
Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research
DOI: 10.32958/gastoria.1011567
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
953
0
FAVORİ
953
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
BOLU İLİNİN GASTRONOMİ TURİZMİ POTANSİYELİNİN BELİRLENMESİ
Yazarlar:
Aykut ŞİMŞEK
,
Sercan AYTUĞAR
Yayın Bilgisi: 2021 ,
Sivas Interdisipliner Turizm Araştırmaları Dergisi
DOI: -
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
919
0
FAVORİ
919
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Gastronomik Miras: Kelle (Sivas)
Yazarlar:
Aykut ŞİMŞEK
Yayın Bilgisi: 2021 ,
Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
DOI: 10.47129/bartiniibf.870425
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
760
0
FAVORİ
760
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
RAKI VE TÜRK RAKI SOFRASINDAKİ YEMEK KÜLTÜRÜ
Yazarlar:
Aykut ŞİMŞEK
Yayın Bilgisi: 2021 ,
Erzurum Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
DOI: 10.29157/etusbed.827807
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
4532
0
FAVORİ
4532
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Destinasyon Rekabetçiliğinde İmaj, Değer ve Kalite: Şehirlerarası Bir Karşılaştırma
Yazarlar:
Aykut ŞİMŞEK
,
Çetin AKKUŞ
Yayın Bilgisi: 2021 ,
Alanya Akademik Bakış
DOI: 10.29023/alanyaakademik.684501
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
485
0
FAVORİ
485
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
YÖK ATLAS VERİLERİNE GÖRE GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ: EGE BÖLGESİ ÖRNEĞİ
Yazarlar:
Aykut ŞİMŞEK
,
Rıdvan SOLMAZ
,
Enes GÜLEÇ
Yayın Bilgisi: 2020 ,
Uluslararası Global Turizm Araştırmaları Dergisi
DOI: -
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
2546
0
FAVORİ
2546
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
COĞRAFİ İŞARETLİ YÖRESEL ÜRÜNLERİN İNCELENMESİ: SİVAS MUTFAĞI ÖRNEĞİ
Yazarlar:
Aykut ŞİMŞEK
Yayın Bilgisi: 2020 ,
Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi
DOI: -
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1763
0
FAVORİ
1763
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
AMASYA’YA GELEN YERLİ TURİSTLERİN AMASYA MUTFAĞINA YÖNELİK ALGILARININ BELİRLENMESİ
Yazarlar:
Aykut ŞİMŞEK
,
Göksu DEMİRCAN
Yayın Bilgisi: 2020 ,
Amasya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
DOI: -
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
708
1
FAVORİ
708
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Ziyaretçilerin Gastronomik Faaliyetlere Katılım Niyetlerinin Belirlenmesi: Erzurum Örneği
Yazarlar:
Aykut ŞİMŞEK
Yayın Bilgisi: 2020 ,
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
DOI: 10.18026/cbayarsos.540492
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
532
0
FAVORİ
532
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Gastronomi Turizmi Kapsamında Coğrafi İşaretli Ürün: Elazığ Orciği
Yazarlar:
Aykut ŞİMŞEK
,
Enes GÜLEÇ
Yayın Bilgisi: 2020 ,
Aydın Gastronomy
DOI: -
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1521
0
FAVORİ
1521
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Gastronomik Ürün Çeşitlendirme Kapsamında Veganlar ve Çölyak Hastaları İçin Ürün Geliştirme: Kazandibi
Yazarlar:
Aykut ŞİMŞEK
,
Enes GÜLEÇ
,
Sevim USTA
Yayın Bilgisi: 2020 ,
Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi
DOI: 10.37847/tdtad.698196
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
2828
0
FAVORİ
2828
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Ayetler ve Hadisler Doğrultusunda İslamî Mutfak Anlayışı
Yazarlar:
Aykut ŞİMŞEK
,
Enes GÜLEÇ
Yayın Bilgisi: 2020 ,
Akademik Platform Helal Yaşam Dergisi
DOI: -
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
4886
0
FAVORİ
4886
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Yenilebilir Otlar ve Yemeklerde Kullanım Şekilleri: Kastamonu Örneği
Yazarlar:
Aykut ŞİMŞEK
,
Elif Nur İrem DURMUŞ
, Seçil DİLEKCİ ÇAKMAK
Yayın Bilgisi: 2020 ,
Tourism and Recreation
DOI: -
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
2311
0
FAVORİ
2311
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Gastro Turistlerin Tipolojisinin Belirlenmesi: Gaziantep Ölçeğinde Bir Uygulama
Yazarlar:
Aykut ŞİMŞEK
,
Gökalp N. SELÇUK
Yayın Bilgisi: 2018 ,
Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi
DOI: -
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
6112
1
FAVORİ
6112
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
YİYECEK- İÇECEK İŞLETMELERİ PERSONELİNİN KİŞİLİK ÖZELLİKLERİ İLE İŞE BAĞLILIKLARI ARASINDAKİ İLİŞKİ
Yazarlar:
Aykut ŞİMŞEK
, Neslihan ÇETİNKAYA
Yayın Bilgisi: 2017 ,
Akademik Bakış Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi
DOI: -
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
253
0
FAVORİ
253
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Makalelerin Yayınlandığı Dergiler
Akademik Bakış Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi
Akademik Platform Helal Yaşam Dergisi
Alanya Akademik Bakış
Amasya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Anemon Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Aydın Gastronomy
Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Erzurum Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research
Journal of Hospitality and Tourism Issues
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi
Sivas Interdisipliner Turizm Araştırmaları Dergisi
Tourism and Recreation
Uluslararası Global Turizm Araştırmaları Dergisi
Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi
Hakemlik
Aydın Gastronomy
Gastro-World
Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Journal of Tourism Intelligence and Smartness
Journal of Tourism Research Institute
Journal of Tourismology
Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi
Yayınlar
RAKI VE TÜRK RAKI SOFRASINDAKİ YEMEK KÜLTÜRÜ
Yazarlar:
Aykut ŞİMŞEK
Yayın Bilgisi: 2021 ,
Erzurum Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
DOI: 10.29157/etusbed.827807
ATIF
4
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
4532
4
ATIF
0
FAVORİ
4532
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Destinasyon Rekabetçiliğinde İmaj, Değer ve Kalite: Şehirlerarası Bir Karşılaştırma
Yazarlar:
Aykut ŞİMŞEK
,
Çetin AKKUŞ
Yayın Bilgisi: 2021 ,
Alanya Akademik Bakış
DOI: 10.29023/alanyaakademik.684501
ATIF
1
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
485
1
ATIF
0
FAVORİ
485
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Gastronomik Ürün Çeşitlendirme Kapsamında Veganlar ve Çölyak Hastaları İçin Ürün Geliştirme: Kazandibi
Yazarlar:
Aykut ŞİMŞEK
,
Enes GÜLEÇ
,
Sevim USTA
Yayın Bilgisi: 2020 ,
Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi
DOI: 10.37847/tdtad.698196
ATIF
1
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
2828
1
ATIF
0
FAVORİ
2828
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
İnteraktif Rehber Aracı
Panel tanıtımını görmek istiyorsanız Turu Başlat' a tıklayabilirsiniz.
Turu Başlat