Akademik Platform Helal Yaşam Dergisi
Kapak Resmi
Makale Gönder Hakemlik İsteği Gönder Amaç ve Kapsam Yazım Kuralları Etik İlkeler ve Yayın Politikası Son Sayı Arşiv Editör Kurulu İletişim
...
Giriş
e-ISSN 2687-2374 | Yayın Aralığı Yılda 2 Sayı | Başlangıç: 2019 | Yayıncı Akademik Platform | www.apjhls.com


Değerli Bilim Dostlarımız

Uzun bir süreden beri Helal ve Sağlıklı Gıda konusunda ‘’Yaratılış gayesine uygun fayda üretmek, muhtemel zararları tespit ederek tedbirler önermek, alternatif ve yenilikçi düşünerek ulusal ve küresel boyutta süreçler geliştirmek” misyonu ile çalışmalar yapan Helal ve Sağlıklı Gıda Platformumuz, uluslararası nitelikte Türkçe- İngilizce- Arapça dillerinden makalelerin yer alacağı Academic Platform Journal of Halal Life Style / Akademik Platform Helal Yaşam Dergisi (APJHLS) isimli bilimsel bir dergi ile e-dergi olarak yayın hayatına başlamıştır.

Temel hedef, helal kavramını Helal Gıda ve Beslenme, Yaşam Boyu Sağlık, Helal Yönetim Ticaret ve İşletme, Helal Turizm, İlahiyat ve Eğitim gibi hayatın her alanına yönelik makaleleri kabul edecektir. Bu kapsamda, helal kavramının gıdanın ötesinde her anlamda insanoğlunun hayatında yer edinmesini sağlamak amaçlanmaktadır. Bu bakış açısıyla, günümüz toplumunda daraltılarak sadece yeme-içme bahsinde gelenekselleştirilerek gündeme gelen Helal kavramı yaşamın her alanında aktif bir şekilde hak ettiği yeri bulmuş olacak, ‘Hukuki’ olan ancak ‘Vicdanlarda Helal Olmayan’ pek çok etik dışı davranışın sorgulanmasıyla ilgili yeni ufuklar açılmış olacaktır. Bu hedef; siz değerli araştırmacıların katkıları olmadan gerçekleşemez.

Açık erişim felsefesi ve ilkeleri (Budapeşte Açık Erişim Girişimi) ile “Creative Commons” telif hakkı lisans uygulamaları doğrultusunda uluslararası hakemli bir dergi olan APJHLS, bilim ile helal kavramı arasında bir köprü görevi yürütmeyi hedeflemektedir.

Dergimizde yayınlanacak makalelerin sadece inanç hassasiyeti dolayısıyla Helal Yaşam kavramını içselleştirmiş olan insanlara değil yeryüzünde yaşayan tüm insanlığa bir yaşam tarzı olarak sunulması yolunda temel mesajların ve bir yol haritasının verileceği inancı ile çıkarılacak sayılar için araştırma sonuçlarınızı bekleriz.

Akademik Platform Helal Yaşam Dergisi

e-ISSN 2687-2374 | Yayın Aralığı Yılda 2 Sayı | Başlangıç: 2019 | Yayıncı Akademik Platform | www.apjhls.com
Kapak Resmi


Değerli Bilim Dostlarımız

Uzun bir süreden beri Helal ve Sağlıklı Gıda konusunda ‘’Yaratılış gayesine uygun fayda üretmek, muhtemel zararları tespit ederek tedbirler önermek, alternatif ve yenilikçi düşünerek ulusal ve küresel boyutta süreçler geliştirmek” misyonu ile çalışmalar yapan Helal ve Sağlıklı Gıda Platformumuz, uluslararası nitelikte Türkçe- İngilizce- Arapça dillerinden makalelerin yer alacağı Academic Platform Journal of Halal Life Style / Akademik Platform Helal Yaşam Dergisi (APJHLS) isimli bilimsel bir dergi ile e-dergi olarak yayın hayatına başlamıştır.

Temel hedef, helal kavramını Helal Gıda ve Beslenme, Yaşam Boyu Sağlık, Helal Yönetim Ticaret ve İşletme, Helal Turizm, İlahiyat ve Eğitim gibi hayatın her alanına yönelik makaleleri kabul edecektir. Bu kapsamda, helal kavramının gıdanın ötesinde her anlamda insanoğlunun hayatında yer edinmesini sağlamak amaçlanmaktadır. Bu bakış açısıyla, günümüz toplumunda daraltılarak sadece yeme-içme bahsinde gelenekselleştirilerek gündeme gelen Helal kavramı yaşamın her alanında aktif bir şekilde hak ettiği yeri bulmuş olacak, ‘Hukuki’ olan ancak ‘Vicdanlarda Helal Olmayan’ pek çok etik dışı davranışın sorgulanmasıyla ilgili yeni ufuklar açılmış olacaktır. Bu hedef; siz değerli araştırmacıların katkıları olmadan gerçekleşemez.

Açık erişim felsefesi ve ilkeleri (Budapeşte Açık Erişim Girişimi) ile “Creative Commons” telif hakkı lisans uygulamaları doğrultusunda uluslararası hakemli bir dergi olan APJHLS, bilim ile helal kavramı arasında bir köprü görevi yürütmeyi hedeflemektedir.

Dergimizde yayınlanacak makalelerin sadece inanç hassasiyeti dolayısıyla Helal Yaşam kavramını içselleştirmiş olan insanlara değil yeryüzünde yaşayan tüm insanlığa bir yaşam tarzı olarak sunulması yolunda temel mesajların ve bir yol haritasının verileceği inancı ile çıkarılacak sayılar için araştırma sonuçlarınızı bekleriz.

Cilt 2 - Sayı 1 - 30 Haz 2020
  1. Evaluation of Food Additives in Terms of Istihalah
    Sayfalar 1 - 13
    Fatih GÜLTEKİN , Orhan ÇEKER , Adem ELGÜN , Mehmet GÜRBİLEK , Murat ŞİMŞEK , Rıfat ORAL , Saffet KÖSE , Selman TÜRKER , Hamdi DÖNDÜREN , Mustafa ÜNALDI , Erdoğan KÜÇÜKÖNER , Hasan YETİM , Ahmet AYDIN , Bülent DEDE , İsmail ÖZMEN , Levent BAŞAYİĞİT , Mustafa CENGİZ , Tahir TİLKİ , Sümeyye AKIN
  2. Sağlıklı ve Kaliteli Yoğurt Nasıl Mayalanır?
    Sayfalar 14 - 22
    Abdullah DEMİRCİ , Elvan OCAK
  3. Etlik Piliçlerde Temel Refah Sorunları
    Sayfalar 23 - 35
    Mehmet SARI , Mustafa SAATCI
  4. OIC/SMIIC Standartları Çerçevesinde Helal Gıda Üretimi ve Helal Belgelendirme Süreçleri
    Sayfalar 36 - 43
    Muhammet Özhan GÜNDÜZ , Fatih GÜLTEKİN , İ̇brahim KÜRTÜL
  5. Tek Sağlık Kavramı Açısından SARS-CoV-2 ve Diğer Coronaviruslar
    Sayfalar 44 - 55
    Atilla ŞİMŞEK , Irmak DİK
  6. Ayetler ve Hadisler Doğrultusunda İslamî Mutfak Anlayışı
    Sayfalar 56 - 69
    Aykut ŞİMŞEK , Enes GÜLEÇ