Dergi Kurulları

Baş Editör

Ayhan Çetinkaya
Doç. Ayhan ÇETİNKAYA BOLU ABANT IZZET BAYSAL UNIVERSITY, SCHOOL OF MEDICINE
Tıbbi Fizyoloji, Sağlık Bilimleri, Tıbbi Bitkiler

Editör

Default avatar
Doç. Dr. Sedat YÜKSEL AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ Web
Pazarlama, Kar Amacı Gütmeyen Pazarlama, Sosyal Pazarlama, Turizm Öngörüsü, Turizm Pazarlaması, Turist Rehberliği, Demiryolu Taşımacılığı ve Nakliye Hizmetleri, Lojistik, Tedarik Zinciri Yönetimi
Kırılma Mekaniği, Katı Mekanik
Default avatar
Prof. Dr. Yücel ÜNAL AKSARAY ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ
Hayvan Beslenmesi, Veteriner Bilimleri
Saim Kayadibi
Prof. Dr. Saim KAYADİBİ MARMARA ÜNİVERSİTESİ, İSLAM EKONOMİSİ VE FİNANSI ENSTİTÜSÜ Web
İslam Ekonomisi, Finans ve Yatırım, İslam Finansı, İslam Hukuku
Mehmet Akbulut
Prof. Dr. Mehmet AKBULUT Selcuk University Agriculture Faculty Department of Food Engineering
Beslenme ve Diyetetik, Reaksiyon Kinetiği ve Dinamikleri, Doğal Ürünler ve Biyoaktif Bileşikler, Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Kimyası ve Gıda Sensör Bilimi, Gıda Mikrobiyolojisi, Meyve-Sebze Teknolojisi
Mustafa Genç
Dr. Öğr. Üyesi Mustafa GENÇ AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ
İnovasyon Yönetimi, Strateji
Default avatar
Doç. Dr. Ramazan KURUL BOLU ABANT IZZET BAYSAL UNIVERSITY
Fizyoterapi, Rehabilitasyon
Default avatar
Dr. Öğr. Üyesi Musa BULUT BOLU ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ, DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ, DİŞ HEKİMLİĞİ PR.
Ortodonti ve Dentofasiyal Ortopedi

Alan Editörleri

Default avatar
Prof. Dr. İbrahim DİLER Bir kuruma bağlı değildir
Gıda Bilimleri, Hayvansal Üretim, Sucul Kültür ve Balıkçılık
Mehmet Akbulut
Prof. Dr. Mehmet AKBULUT Selcuk University Agriculture Faculty Department of Food Engineering
Beslenme ve Diyetetik, Reaksiyon Kinetiği ve Dinamikleri, Doğal Ürünler ve Biyoaktif Bileşikler, Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Kimyası ve Gıda Sensör Bilimi, Gıda Mikrobiyolojisi, Meyve-Sebze Teknolojisi
Hüsamettin Vatansev
Prof. Dr. Hüsamettin VATANSEV Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Web
ResearcherID: P-9097-2014
Modelleme ve Simülasyon, Enzimler, Beslenme ve Diyetetik, Farmasotik Kimya, Farmasotik Toksikoloji, Klinik Eczacılık ve Eczacılık Uygulaması, Toksikoloji , İmmünoloji, Hematoloji, İş ve Meslek Hastalıkları, Romatoloji ve Artrit, Sinirbilim, Tıbbi Biyokimya ve Metabolomik, Temel İmmünoloji, Sağlık Bilimleri, Geleneksel Çin Tıbbı ve Tedavileri, Aile Hekimliği
Fatih Gültekin
Prof. Fatih GÜLTEKİN LOKMAN HEKİM ÜNİVERSİTESİ

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1990 yılında mezun olmuş ve aynı üniversitede Biyokimya doktorası yapmıştır. 1997 yılında Süleyman Demirel Üniversitesinde Yardımcı Doçen, 2002 yılında Doçent olmuş, 2007 yılında ise Profesörlük ünvanını almıştır. 2015-2017 yıllarında Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde, 2017-2022 yıllarında Sağlık Bilimleri Üniversitesinde çalışmıştır. Alanya Alaattin Keykubat Üniversitesi Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Eczacılık Fakültesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Diş Hekimliği Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Uluslararası Tıp Fakültesi kurucu dekanlıklarını yapmıştır. 2022 yılından beri Lokman Hekim Üniversitesi Rektörlüğünü yürütmektedir. Doçentlik yılarında Fulbright doktora sonrası araştırma bursu kazanmış ve Texas’ta bulunan San Antonio Health Science Center’da melatonin üzerine araştırmalar yapmıştır. 2012 yılında Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) asli üyeliğine seçilmiştir. İlgi alanı gıda katkı maddeleri ve beslenmedir. TÜBA Gıda ve Beslenme Çalışma Grubu ile Ulusal Beslenme Konseyi üyesidir. 

Gıda Özellikleri, Tıbbi Biyokimya - Amino Asitler ve Metabolitler, Sağlık Bilimleri, Gıda Bilimleri
Hakan Akbayrak
Doç. Dr. Hakan AKBAYRAK SELÇUK ÜNİVERSİTESİ, TIP FAKÜLTESİ
Kalp ve Damar Cerrahisi
Muhammed Yüceer
Doç. Dr. Muhammed YÜCEER Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Gıda İşleme Bölümü Web

Kısa Özgeçmiş – Doç.Dr. Muhammed YÜCEER
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Gıda İşleme Bölümü

Muhammed Yüceer, lisans eğitimini Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Gıda Mühendisliği bölümünden (2002), yüksek lisansını İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nde (2007) Prof.Dr. Beraat Özçelik yönetiminde düşük kolesterollü sıvı yumurta sarısı ile mayonez üretimi ve reolojik karakterizasyonu üzerine tamamlamıştır. Yüceer, doktora derecesini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nde (2013) Prof.Dr. Cengiz Caner'in danışmanlığında, SAN-TEZ projesi olarak yumurta raf ömrünün aktif paketleme ve yeni muhafaza yöntemleri ile uzatılması üzerinde yürütmüştür. Kariyerine, 2002 yılında gıda sanayii için endüstriyel yumurta ürünleri (sıvı, dondurulmuş, toz) üreticisi olan A.B Gıda firmasında Ar-Ge departmanında başlamış ve yumurta işleme uzmanı olarak ürün geliştirme ve kalite sorumlusu olarak >15 yıllık sektör deneyimine sahiptir.

Dr. Yüceer’in araştırmaları, yumurta bilimi ve raf ömrünün uzatılmasında fonksiyonel gıdaların yanı sıra yeni işleme yöntemlerinin uygulanmasını içermekte, özellikle yumurta ve yumurta ürünlerinde yeni teknikler ve işlem yardımcılarının (enzim) uygulanmasına odaklanmıştır. Alanıyla ilgili 1 adedi ticarileştirilmiş olmak üzere 6 adet patent sahibidir. 4 adet BAP, 1 adet Avrupa Birliği ve 3 adet TÜBİTAK projesinde yürütücülük ve TÜBİTAK-TEYDEB projesinde danışmanlık yapmış olup, >10 üniversite-sanayi Ar-Ge projesini tamamlamıştır. Dr. Yüceer halen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Gıda İşleme Bölümünde akademisyen olup, özel sektör ile birçok ortak proje çalışmaları yürütmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır. Daha fazla bilgi için: www.muhammedyuceer.com

Çalışma/araştırma konularımı 10 başlık altında kısaca özetleyebilirim, bunlar;

1. Gıda ve yumurta sektörü atıklarından katma değeri yüksek biyoaktif bileşiklerin elde edilmesi, ekstraksiyonu, proses geliştirilmesi, makine tasarlanması ve optimizasyonunu yapmak (atık yumurta kabuğundan patentli teknik ile doğal yumurta kabuğu zarı eldesi, kollajen vb.).

2. Gıdalarda ve başlıca yumurta ve ürünlerinde biyoaktif bileşenlerin (lizozim, ovalbumin vd.) yenilikçi yeşil teknolojiler kullanılarak ekstraksiyonu, fonksiyonel özelliklerinin geliştirilmesi ve ticari yeni proseslerin tasarlanması, kurulumu ve hayata geçirilmesi.

3. Biyo-plastik yenilebilir kaplamalara dayalı kompozit olmayanlar gibi sürdürülebilir, antimikrobiyal, biyolojik olarak parçalanabilir ve aktif paketleme/ambalaj sistemlerini uygulamak.

4. Yan ürünlerin yeniden değerlendirilmesi de dahil olmak üzere yumurta ve taze gıdaların kalitesini, fonksiyonelliğini ve güvenliğini korumak/artırmak için sürdürülebilir teknolojilerin optimizasyonu, bozulabilir gıda ürünlerinin depolama stabilitesini ve raf ömrünü arttırmak. Sıvı yumurta ve yumurta tozu ürünlerinde enzim uygulamaları vb.

5. Gıdalarda ve başlıca yumurta ve ürünlerinde yeni yenilikçi ısıl olmayan işleme yöntemlerinin uygulanması; ultrases-sonikasyon, ozon, elektrolize su, UV-C, klor dioksit, membran filtrasyon gibi gıda muhafaza tekniklerinin uygulamak.

6. HoReCa (Hotel, Restaurant, Cafe-Catering)/ETD (Ev Dışı Tüketim) sektörüne yönelik yenilikçi e-çözümlerin ve uygulama pratiklerinin geliştirilmesi.

7. Doğal afetler için acil durum gıdası geliştirmek - Afetzedeler için farklı gıdalar ve yumurta ürünleri ile depolama stabilitesi yüksek uzun raf ömürlü (>5 yıl) ürünler geliştirmek.

8. Uluslararası ve ulusal endüstriyel işletmeler ile işbirliği çalışmaları; Endüstriyel ölçekli proses&ekipman geliştirmek, Ar-Ge ve Ür-Ge projeleri, proses optimizasyonu, ürün/proses kayıplarının azaltılması, verimlilik çalışmalarının gerçekleştirilmesi, kalite odaklı çalışmalar yapmak.

9. Yeni ürün geliştirme çalışmaları; sürülebilir yumurta, yumurta esaslı sıvı ve toz sporcu ürünleri, vegan ürünler, enzim modifiye yumurta ürünleri, vb.

10. Analitik yöntem geliştirme çalışmaları; yumurta ürünlerinde tağşişin tespit edilmesi vb.



Dr. Muhammed Yüceer, M.Sc., Ph.D.
Associate Professor
Dept. of Food Processing
Canakkale Onsekiz Mart University
017020 Canakkale, Turkiye

Dr. Muhammed Yüceer,
Founder & CEO
Innoyum Biotechnology
Innovative Egg Processing Solutions
www.innoyum.com
E-mail: myyuceer@gmail.com
E-mail: myuceer@comu.edu.tr
E-mail: myuceer@innoyum.com
Web: www.muhammedyuceer.com
Tel: +905364572877
ScopusResearch gateOrcid IDGoogle scholarLinkedlnFacebookWhatsApp

Gıda Bilimleri, Gıda Ambalajlama, Saklama ve İşleme, Gıda Kimyası ve Gıda Sensör Bilimi, Gıda Teknolojileri, Veteriner Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
Mustafa Tayar
Prof. Dr. Mustafa TAYAR BURSA ULUDAG UNIVERSITY, FACULTY OF VETERINARY MEDICINE
Veteriner Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
Default avatar
Prof. Dr. Kenan GÜLLÜ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ, SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ
Balık Yetiştiriciliği
Mahmut Samar
Doç. Dr. Mahmut SAMAR Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Web
İslam Ekonomisi, Katılım Bankacılığı, Katılım Sigortacılığı, İslam Finansı, İslam Hukuku
Mehmet Kayhan
Doç. Dr. Mehmet KAYHAN BOLU ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ, TIP FAKÜLTESİ, DAHİLİ TIP BİLİMLERİ BÖLÜMÜ
Aile Hekimliği
Mustafa Atasever
Prof. Dr. Mustafa ATASEVER Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı Web
Beslenme ve Diyetetik, Spor ve Egzersiz Beslenmesi, Et Teknolojisi, Süt Teknolojisi, Veteriner Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
Default avatar
Doç. Dr. Ali ÇELİK BOLU ABANT IZZET BAYSAL UNIVERSITY
Fitopatoloji

Yazım Editörü

Default avatar
Doç. Dr. Ramazan KURUL BOLU ABANT IZZET BAYSAL UNIVERSITY
Fizyoterapi, Rehabilitasyon
Son Güncelleme Zamanı: 25.07.2025

26650 26648      26647      26649         26642    

26651       266522528025281    25282


25283      25284     25288      25286       25287


Akademik Platform Helal Yaşam Dergisi