Günümüzde hızlı nüfus artışı, besin ve protein kaynaklarına ulaşmadaki yetersizlik gibi etkenler, alternatif gıda kaynağı olarak böceklerin ortaya çıkmasına zemin hazırlamıştır. Her ne kadar böceklerin kullanımı eski çağlara dayansa da, 2000’li yıllarda ilgi görmeye başlayan böcekle beslenme, uluslararası festivaller, belgeseller ve gastronomi turizminin ilgi odağı olmuştur. Bu bağlamda, yenilebilir böceklerin tarihsel gelişimi, insan diyetinin bir parçası ve besin kaynağı olarak yenilebilir böcekler, yenilebilir böceklerin besin içerikleri, batı ülkelerindeki böcek tüketimi, yenilebilir böceklerin doğa ve insanlar için faydaları, yenilebilir böcek yetiştiriciliğinin mevcut durumu, Türkiye’de böcek tüketimi, yetiştiriciliği ve böcek içerikli reçeteler bu çalışmada incelenmiştir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Gastronomi |
Bölüm | Derlemeler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 15 Ocak 2024 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2023 Cilt: 2 Sayı: 2 |
Gastro-World is licensed under a Creative Commons Attribution NonCommercial 4.0 International License