TR
Öğrenci Proje Çalışmalarında Kullanılabilecek Düşük Maliyetli ve Genel Amaçlı Bir Veri Toplama Sisteminin (VTS) Gerçekleştirilmesi
Öz
Bu çalışmada düşük maliyetli ve genel amaçlı bir veri toplama sistemi (VTS, DAQ: Data Acquisition Card) gerçekleştirilmiştir. Verilerin PC'ye (Personal Computer) aktarılması ve kontrol işlemleri için bir mikrodenetleyici kullanılarak geliştirmeye açık esnek bir sistem elde edilmiştir. Veri iletişimi için RS232 seri iletişim yöntemi kullanılmıştır. 8 kanal 8Bit analog veya 8 Bit paralel sayısal veri girişi mümkündür. Analog veya sayısal verilerin hangi fiziksel büyüklüğe ait olduğu önemli değildir. Sadece sayısal veriler 8 bitlik, analog veriler ise 0-5V aralığında olmalıdır. A/D işlemleri için denetleyici içindeki dahili modül kullanılmıştır. Sisteme ilave olarak 8Bit'lik bir sayısal çıkış portu eklendiğinden, toplanan verilerin paralel olarak diğer çevresel cihazlara aktarılabilmesi veya kontrolleri de mümkündür. Böylece öğrenci proje çalışmalarında ve verilerin kaydedilmesinde kullanılabilecek düşük maliyetli ve genel amaçlı bir sistem elde edilmiştir.
Anahtar Kelimeler
Ayrıntılar
Birincil Dil
Türkçe
Konular
Bilgisayar Yazılımı, Mühendislik
Bölüm
-
Yayımlanma Tarihi
10 Nisan 2012
Gönderilme Tarihi
24 Ağustos 2011
Kabul Tarihi
-
Yayımlandığı Sayı
Yıl 2011 Cilt: 4 Sayı: 3
APA
Burunkaya, Y. D. D. M., Yıldız, S., & Karataş, İ. (2012). Öğrenci Proje Çalışmalarında Kullanılabilecek Düşük Maliyetli ve Genel Amaçlı Bir Veri Toplama Sisteminin (VTS) Gerçekleştirilmesi. Bilişim Teknolojileri Dergisi, 4(3), 21-28. https://izlik.org/JA52SM83WP
AMA
1.Burunkaya YDDM, Yıldız S, Karataş İ. Öğrenci Proje Çalışmalarında Kullanılabilecek Düşük Maliyetli ve Genel Amaçlı Bir Veri Toplama Sisteminin (VTS) Gerçekleştirilmesi. Bilişim Teknolojileri Dergisi. 2012;4(3):21-28. https://izlik.org/JA52SM83WP
Chicago
Burunkaya, Yrd. Doç. Dr. Mustafa, Sadık Yıldız, ve İsmail Karataş. 2012. “Öğrenci Proje Çalışmalarında Kullanılabilecek Düşük Maliyetli ve Genel Amaçlı Bir Veri Toplama Sisteminin (VTS) Gerçekleştirilmesi”. Bilişim Teknolojileri Dergisi 4 (3): 21-28. https://izlik.org/JA52SM83WP.
EndNote
Burunkaya YDDM, Yıldız S, Karataş İ (01 Nisan 2012) Öğrenci Proje Çalışmalarında Kullanılabilecek Düşük Maliyetli ve Genel Amaçlı Bir Veri Toplama Sisteminin (VTS) Gerçekleştirilmesi. Bilişim Teknolojileri Dergisi 4 3 21–28.
IEEE
[1]Y. D. D. M. Burunkaya, S. Yıldız, ve İ. Karataş, “Öğrenci Proje Çalışmalarında Kullanılabilecek Düşük Maliyetli ve Genel Amaçlı Bir Veri Toplama Sisteminin (VTS) Gerçekleştirilmesi”, Bilişim Teknolojileri Dergisi, c. 4, sy 3, ss. 21–28, Nis. 2012, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA52SM83WP
ISNAD
Burunkaya, Yrd. Doç. Dr. Mustafa - Yıldız, Sadık - Karataş, İsmail. “Öğrenci Proje Çalışmalarında Kullanılabilecek Düşük Maliyetli ve Genel Amaçlı Bir Veri Toplama Sisteminin (VTS) Gerçekleştirilmesi”. Bilişim Teknolojileri Dergisi 4/3 (01 Nisan 2012): 21-28. https://izlik.org/JA52SM83WP.
JAMA
1.Burunkaya YDDM, Yıldız S, Karataş İ. Öğrenci Proje Çalışmalarında Kullanılabilecek Düşük Maliyetli ve Genel Amaçlı Bir Veri Toplama Sisteminin (VTS) Gerçekleştirilmesi. Bilişim Teknolojileri Dergisi. 2012;4:21–28.
MLA
Burunkaya, Yrd. Doç. Dr. Mustafa, vd. “Öğrenci Proje Çalışmalarında Kullanılabilecek Düşük Maliyetli ve Genel Amaçlı Bir Veri Toplama Sisteminin (VTS) Gerçekleştirilmesi”. Bilişim Teknolojileri Dergisi, c. 4, sy 3, Nisan 2012, ss. 21-28, https://izlik.org/JA52SM83WP.
Vancouver
1.Yrd. Doç. Dr. Mustafa Burunkaya, Sadık Yıldız, İsmail Karataş. Öğrenci Proje Çalışmalarında Kullanılabilecek Düşük Maliyetli ve Genel Amaçlı Bir Veri Toplama Sisteminin (VTS) Gerçekleştirilmesi. Bilişim Teknolojileri Dergisi [Internet]. 01 Nisan 2012;4(3):21-8. Erişim adresi: https://izlik.org/JA52SM83WP