BibTex RIS Kaynak Göster

Bilişim Alanında İşlenen Suçlar Üzerine Bir İnceleme

Yıl 2016, Cilt: 9 Sayı: 3, 229 - 0, 30.09.2016
https://doi.org/10.17671/btd.90710

Öz

Bilişim sektöründeki gelişmeler bilgiye ulaşmayı kolaylaştırmış ve insanlara önemli faydalar sağlamıştır. Ancak bilişim alanında değişen ve gelişen teknolojik imkânlar yeni suç türlerini ortaya çıkartmış ve bilginin korunmasını güçleştirmiştir. Her alanda olduğu gibi bilişim sektörü alanında da suçlar konusunda var olan kanuni düzenlemeler, hızla yöntem değiştiren bilişim suçları ile mücadelede yetersiz kalmıştır. Özellikle kişisel verilerin korunması konusunda bilinç ve farkındalık eksikliği, yetersiz ve caydırıcı olmayan mevzuatla birleşince suçların engellenmesi zorlaşmaktadır.  Buna rağmen ülkemizde bu tür suçlarla mücadele için aynı hızda ihtiyaç duyulan gerekli kanunlar oluşturulup yürürlüğe konulamamıştır. Bu çalışmada bilişim suçları ile mücadele ve kişisel verilerin korunması için mevcut kanunlar üzerinde eleştirel bakış açısıyla durulmuş; yeterlilikleri sorgulanarak hukuksal açıdan çözüm önerileri geliştirilmiştir. 

An Examination upon the Crimes Committed on Informatics

Yıl 2016, Cilt: 9 Sayı: 3, 229 - 0, 30.09.2016
https://doi.org/10.17671/btd.90710

Öz

The developments in the informatics sector has made reaching the information easier and provided important benefits for humans. However, changing and developing technological opportunities within informatics has led new crime types and made the protection of information harder. As in all fields, current legal regulations about the crimes in informatics are insufficient to struggle against cyber-crimes which change their methods quickly. The prevention of these crimes becomes harder especially when the lack of consciousness and awareness about the protection of personal data merge with the regulations which are not sufficient and deterrent. Despite this, necessary laws which are required to struggle with such kind of crimes at the same rapidness have not been legislated and put into action in our country. In this study, a critical perspective about the current regulations is discussed in terms of the struggle with crimes committed on informatics and the protection of personal data and solution recommendations in terms of legal perspective are developed through questioning their sufficiency.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Konular Bilgisayar Yazılımı
Bölüm Derleme
Yazarlar

Ercan Nurcan Yılmaz

Serkan Gönen

Halil İbrahim Ulus

Yayımlanma Tarihi 30 Eylül 2016
Gönderilme Tarihi 23 Ocak 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 9 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Yılmaz, E. N., Gönen, S., & Ulus, H. İ. (2016). Bilişim Alanında İşlenen Suçlar Üzerine Bir İnceleme. Bilişim Teknolojileri Dergisi, 9(3), 229. https://doi.org/10.17671/btd.90710