BibTex RIS Kaynak Göster

Bluetooth Düşük Enerji Teknolojisine Sahip İşaretçi ve Akıllı Telefon Temelli Öğrenci Yoklama Sistemi

Yıl 2016, Cilt: 9 Sayı: 3, 249 - 0, 30.09.2016
https://doi.org/10.17671/btd.94742

Öz

Bluetooth düşük enerji teknolojisine sahip işaretçi (BLE beacon) cihazların düşük enerji tüketimi, düşük maliyet ve hem iOS hem de Android işletim sistemi desteği gibi özellikleri nedeniyle kullanımı hızla artmaktadır. Akıllı telefon, tablet gibi mobil cihazlar işaretçi cihazların konumlandırıldıkları alana geldiklerinde, işaretçi cihazlar tarafından gönderilen tanıtım mesajlarını alarak ilgili mobil uygulamalarını otomatik olarak çalıştırırlar. Böylelikle yakınlığa duyarlı birçok uygulama geliştirilebilir. Bu çalışmanın amacı öğrenci yoklama ya da toplantı katılım takip işlemlerinin otomatik olarak gerçekleştirilmesinde kullanılan akıllı kart, RFID, mobil uygulamalar gibi teknolojilere alternatif olarak BLE işaretçilerin kullanımını önermektir. Bu amaçla, Bluetooth düşük enerji teknolojisine sahip işaretçi cihazlar ve akıllı telefonlar kullanılarak gerçekleştirilen öğrenci yoklama sistemi sunulmaktadır. Gerçekleştirilen yoklama/katılım takip sisteminin en önemli özelliği öğrencinin katıldığı sürenin otomatik olarak izlenebilmesidir.

A Student Attendance System Based On Beacon and Smartphones Equipped With Bluetooth Low Energy Technology

Yıl 2016, Cilt: 9 Sayı: 3, 249 - 0, 30.09.2016
https://doi.org/10.17671/btd.94742

Öz

Usage of BLE Beacon having Bluetooth low energy technology is rapidly increasing due to low energy consumption, low cost and support by both iOS and Android operating systems. When mobile devices such as smartphone, tablet etc. enter to deployment BLE beacon areas, they take advertising messages sent by BLE Beacon and run related mobile applications automatically. Thus, many applications sensitive to proximity can be performed. The aim of this study is to propose employing of BLE Beacons as an alternative to technologies such as smart card, RFID, mobile applications that are used to perform student polling and meeting attendance process automatically. To this end, the student attendance system using BLE Beacon and smartphones having Bluetooth low energy technology is presented. The most important attribute of the implemented attendance tracking system is monitoring the student’s participation duration automatically. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Derleme
Yazarlar

Cüneyt Bayılmış

Mehmet Özdemir Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 30 Eylül 2016
Gönderilme Tarihi 4 Nisan 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 9 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Bayılmış, C., & Özdemir, M. (2016). Bluetooth Düşük Enerji Teknolojisine Sahip İşaretçi ve Akıllı Telefon Temelli Öğrenci Yoklama Sistemi. Bilişim Teknolojileri Dergisi, 9(3), 249. https://doi.org/10.17671/btd.94742