BibTex RIS Kaynak Göster

İntranet-Tabanlı Bilişim Teknolojileri Servis Yönetimi Uygulaması

Yıl 2016, Cilt: 9 Sayı: 3, 303 - 0, 30.09.2016
https://doi.org/10.17671/btd.74045

Öz

Günümüz organizasyonları, rekabet ortamında başarılı ticaret yapabilme ve iş süreçlerindeki gereksinimlerini karşılayabilme amacıyla yoğun bir şekilde Bilişim Teknolojilerini (BT) kullanır hale gelmişlerdir. Artık bir bağımlılık olarak karşımıza çıkan BT kullanımı, servislerde kalite kavramının sorgulanmasına da öncülük etmektedir. Bir organizasyonda BT kalitesinden bahsetmek çalışanların ihtiyaçları ile iş süreçlerinin birlikte değerlendirilmesini gerektirmektedir. Organizasyonların, büyüklüğü ve türüne (kamu, özel vb.) bakılmaksızın uygun maliyetli, güvenilir, sürdürülebilir ve kaliteli servis alma ihtiyaçlarının olduğu söylenebilir. BT hizmet yönetimi, organizasyonların iş ihtiyaçlarına uygun BT hizmetlerinin sağlanması ve yönetilmesini ifade eden bir kavramdır. Hizmet yönetiminin oturtulmadığı organizasyonlarda BT hizmetlerin kalitesinden ve sürekliliğinden bahsetmek çok zordur. Kalite ve süreklilik için sistematik bir BT yönetim anlayışının yürütülmesi gerekmektedir. Bu noktada yapılacak örnek uygulamaların pratik iş süreçleri ve alanyazına katkı sağlayacağı düşünülmektedir. Bu çalışmada organizasyonların BT bölümlerine gelen iş taleplerinin hızlı uygulama geliştirme araçlarıyla geliştirilen intranet tabanlı bir uygulama üzerinden veritabanına kaydedilebilmesi, bu verilerin bilgiye dönüştürülebilmesi ve bilgilerin analiz edilerek yorumlanabilmesi konularına değinilmektedir.

Intranet-Based Information Technology Service Management Application

Yıl 2016, Cilt: 9 Sayı: 3, 303 - 0, 30.09.2016
https://doi.org/10.17671/btd.74045

Öz

With the concern of achieving commercial goals and meeting the business needs in global competition environment, organisations have become increasingly dependent on IT (Information Technologies) today. This dependency leads investigating “quality” in IT services. In order to reach “quality” in IT services, organizations should consider the needs of personnel and business processes together. No matter how big and which type an organisation is, there is a need of economic, reliable, consistent and high-quality IT services. IT service management means providing and managing proper IT services towards business needs. In organisations lacking the sense of Service Management there is always uncertainty of service quality and consistency of IT. We can talk about quality and consistency if a systematic view of IT management is adopted. In this context, sample implementations of IT service management are expected to be valuable for both practice and related literature. In this study, it is mentioned that business demands in organisations are registered to a data base through intranet-based application to be developed without high programming skills and that data is turned into information and this information is analysed and interpreted.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Derleme
Yazarlar

Mutlu Tahsin Üstündağ

Emrah Çekiç Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 30 Eylül 2016
Gönderilme Tarihi 29 Haziran 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 9 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Üstündağ, M. T., & Çekiç, E. (2016). İntranet-Tabanlı Bilişim Teknolojileri Servis Yönetimi Uygulaması. Bilişim Teknolojileri Dergisi, 9(3), 303. https://doi.org/10.17671/btd.74045