SIVILAR İÇİN ISI İLETİM KATSAYISI ÖLÇÜM CİHAZININ TASARIMI, İMALİ VE TEST EDİLMESİ

Cilt: 22 Sayı: 4 15 Şubat 2013
  • Muhammet Kayfeci
  • Hüseyin Kurt
PDF İndir
TR

SIVILAR İÇİN ISI İLETİM KATSAYISI ÖLÇÜM CİHAZININ TASARIMI, İMALİ VE TEST EDİLMESİ

Öz

Bu çalışmada, sıvıların ısı iletim katsayısını ölçebilmek amacıyla silindirik metoda göre ölçüm yapan laboratuartipi cihaz tasarımı yapılmış ve deneysel olarak test edilmiştir. Cihazın doğruluğu, ısı iletim katsayısı bilinen safsu ile 10-40 °C sıcaklık aralığında yapılan deneylerle test edilmiştir. Saf su ile yapılan deneylerden elde edilensonuçlara göre, ölçülen sıcaklık değerlerinden hesaplanan ısı iletim katsayısı ile fiziksel özellik tablosundanalınan değerler arasındaki maksimum bağıl hata % 13.4, ortalama bağıl hata ise % 7.6 olmuştur. Saf su ileyapılan test deneyleri şartlarında, farklı oranlarda saf su-antifriz karışımı, antifriz ve tuzlu su çözeltisinin ısıiletim katsayılarını belirleyebilmek amacıyla deneyler yapılmış, saf suda olduğu gibi deney sonuçlarına göre ısıiletim katsayıları hesaplanmıştır. Hesaplanan değerlerin regresyon analizi yapılarak, ısı iletim katsayılarısıcaklığın ve saf su içerisindeki madde miktarının fonksiyonu olarak ifade edilmiştir.

Anahtar Kelimeler

Kaynakça

  1. Kayfeci, M., Sıvılar İçin Isı İletim Katsayısı
  2. Ölçüm Cihazı Tasarımı ve Deneysel Olarak
  3. İncelenmesi, Yüksek Lisans tezi, Z. Karaelmas
  4. Üniversitesi. Fen Bilimleri Enstitüsü, 2005.
  5. Romero, J.T., Telis, V.R.N., Gabas, A.L. ve
  6. Yamashita, F., “Thermophysical Properties of
  7. Brazilian Orange Juice as Affected by
  8. Temperature and Water Content”, Journal of

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Muhammet Kayfeci Bu kişi benim

Hüseyin Kurt Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

15 Şubat 2013

Gönderilme Tarihi

15 Şubat 2013

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2007 Cilt: 22 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA
Kayfeci, M., & Kurt, H. (2013). SIVILAR İÇİN ISI İLETİM KATSAYISI ÖLÇÜM CİHAZININ TASARIMI, İMALİ VE TEST EDİLMESİ. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi, 22(4). https://izlik.org/JA32DT57SY
AMA
1.Kayfeci M, Kurt H. SIVILAR İÇİN ISI İLETİM KATSAYISI ÖLÇÜM CİHAZININ TASARIMI, İMALİ VE TEST EDİLMESİ. GUMMFD. 2013;22(4). https://izlik.org/JA32DT57SY
Chicago
Kayfeci, Muhammet, ve Hüseyin Kurt. 2013. “SIVILAR İÇİN ISI İLETİM KATSAYISI ÖLÇÜM CİHAZININ TASARIMI, İMALİ VE TEST EDİLMESİ”. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi 22 (4). https://izlik.org/JA32DT57SY.
EndNote
Kayfeci M, Kurt H (01 Mart 2013) SIVILAR İÇİN ISI İLETİM KATSAYISI ÖLÇÜM CİHAZININ TASARIMI, İMALİ VE TEST EDİLMESİ. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi 22 4
IEEE
[1]M. Kayfeci ve H. Kurt, “SIVILAR İÇİN ISI İLETİM KATSAYISI ÖLÇÜM CİHAZININ TASARIMI, İMALİ VE TEST EDİLMESİ”, GUMMFD, c. 22, sy 4, Mar. 2013, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA32DT57SY
ISNAD
Kayfeci, Muhammet - Kurt, Hüseyin. “SIVILAR İÇİN ISI İLETİM KATSAYISI ÖLÇÜM CİHAZININ TASARIMI, İMALİ VE TEST EDİLMESİ”. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi 22/4 (01 Mart 2013). https://izlik.org/JA32DT57SY.
JAMA
1.Kayfeci M, Kurt H. SIVILAR İÇİN ISI İLETİM KATSAYISI ÖLÇÜM CİHAZININ TASARIMI, İMALİ VE TEST EDİLMESİ. GUMMFD. 2013;22. Available at https://izlik.org/JA32DT57SY.
MLA
Kayfeci, Muhammet, ve Hüseyin Kurt. “SIVILAR İÇİN ISI İLETİM KATSAYISI ÖLÇÜM CİHAZININ TASARIMI, İMALİ VE TEST EDİLMESİ”. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi, c. 22, sy 4, Mart 2013, https://izlik.org/JA32DT57SY.
Vancouver
1.Muhammet Kayfeci, Hüseyin Kurt. SIVILAR İÇİN ISI İLETİM KATSAYISI ÖLÇÜM CİHAZININ TASARIMI, İMALİ VE TEST EDİLMESİ. GUMMFD [Internet]. 01 Mart 2013;22(4). Erişim adresi: https://izlik.org/JA32DT57SY