TR
BETON BORULARDA CAM LİF KATKISININ TEPE YÜK DAYANIMINA ETKİSİNİN ARAŞTIRILMASI
Öz
Bu çalışmada, toplam karışıma ağırlıkça %0.2, 0.4 ve 0.6 oranlarında cam lifler katılarak elde edilen beton boruların tepe yükü dayanımlarındaki değişim araştırılmıştır. Beton borular TS 821 EN 1916’ya göre test edilmiştir. Lifli boruların kırılma yüklerinin lifsiz boruların kırılma yüklerinden daha fazla olduğu görülmüştür. Lif oranı arttıkça tepe yükü dayanımlarında artış gözlenmiştir. Ayrıca aynı şartlarda dökülmüş beton borular, bir yıl toprak altında bekletilerek ve içerisinden pis su ve yağmur suları geçirilerek tepe yükü dayanımları araştırılmıştır. Elde edilen deney sonuçlarına göre, 28 gün sonunda, % 0.6 cam lif katkılı boruların tepe yükü dayanımlarında % 21.54’lük bir artış sağlanırken, bir yıl sonunda bu değer aynı lif oranı için % 27.40 değerine yükselmiştir. Deney sonuçlarına bağlı olarak yük-deplasman eğrileri çizilmiştir. Lif oranının arttırılması ile beton boruların daha fazla deplasman yaptığı ve boruların kırılma yüklerinin arttığı görülmüştür.
Anahtar Kelimeler
Kaynakça
- Romualdi, J. P., and Mandel, J. A., “Tensile
- Strength of Concrete Affected by Uniformily
- Distributed Closely Spaced Short Lengths of
- Wire Reinforcement”, Journ. American
- Concrete Institute, Vol. 61, No 6, pp 657-671,
- -
- Shah, S. P. and Rangan, B. V., “Fibre Reinforced
- Concrete Properties”, Journal American
Ayrıntılar
Birincil Dil
Türkçe
Konular
-
Bölüm
-
Yayımlanma Tarihi
18 Şubat 2013
Gönderilme Tarihi
18 Şubat 2013
Kabul Tarihi
-
Yayımlandığı Sayı
Yıl 2008 Cilt: 23 Sayı: 2
APA
Yıldız, S., & Ulucan, Z. (2013). BETON BORULARDA CAM LİF KATKISININ TEPE YÜK DAYANIMINA ETKİSİNİN ARAŞTIRILMASI. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi, 23(2). https://izlik.org/JA97EX72MT
AMA
1.Yıldız S, Ulucan Z. BETON BORULARDA CAM LİF KATKISININ TEPE YÜK DAYANIMINA ETKİSİNİN ARAŞTIRILMASI. GUMMFD. 2013;23(2). https://izlik.org/JA97EX72MT
Chicago
Yıldız, Servet, ve Zülfü Ulucan. 2013. “BETON BORULARDA CAM LİF KATKISININ TEPE YÜK DAYANIMINA ETKİSİNİN ARAŞTIRILMASI”. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi 23 (2). https://izlik.org/JA97EX72MT.
EndNote
Yıldız S, Ulucan Z (01 Mart 2013) BETON BORULARDA CAM LİF KATKISININ TEPE YÜK DAYANIMINA ETKİSİNİN ARAŞTIRILMASI. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi 23 2
IEEE
[1]S. Yıldız ve Z. Ulucan, “BETON BORULARDA CAM LİF KATKISININ TEPE YÜK DAYANIMINA ETKİSİNİN ARAŞTIRILMASI”, GUMMFD, c. 23, sy 2, Mar. 2013, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA97EX72MT
ISNAD
Yıldız, Servet - Ulucan, Zülfü. “BETON BORULARDA CAM LİF KATKISININ TEPE YÜK DAYANIMINA ETKİSİNİN ARAŞTIRILMASI”. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi 23/2 (01 Mart 2013). https://izlik.org/JA97EX72MT.
JAMA
1.Yıldız S, Ulucan Z. BETON BORULARDA CAM LİF KATKISININ TEPE YÜK DAYANIMINA ETKİSİNİN ARAŞTIRILMASI. GUMMFD. 2013;23. Available at https://izlik.org/JA97EX72MT.
MLA
Yıldız, Servet, ve Zülfü Ulucan. “BETON BORULARDA CAM LİF KATKISININ TEPE YÜK DAYANIMINA ETKİSİNİN ARAŞTIRILMASI”. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi, c. 23, sy 2, Mart 2013, https://izlik.org/JA97EX72MT.
Vancouver
1.Servet Yıldız, Zülfü Ulucan. BETON BORULARDA CAM LİF KATKISININ TEPE YÜK DAYANIMINA ETKİSİNİN ARAŞTIRILMASI. GUMMFD [Internet]. 01 Mart 2013;23(2). Erişim adresi: https://izlik.org/JA97EX72MT