GERİ KAZANIMLI İMALAT SİSTEMLERİ İÇİN LOJİSTİK AĞI TASARIMI: LİTERATÜR ARAŞTIRMASI
Öz
Son zamanlarda firmalar; ekonomik ve ekolojik sebepler, hükümetlerin koydukları kanunlar, sosyalsorumluluklar gibi nedenlerden dolayı tersine akışı sistemlerine dâhil etmektedirler. Bu firmalar, etkin bir tersine lojistik ağının tasarlanması ve malzeme, parça ve ürünlerin tersine akışının etkin bir şekilde yönetilmesi gibi problemlerle karşı karşıya kalmaktadır. Genel bir tersine lojistik ağı tüketicilerden kullanılmış ürünlerin toplanması, depolanması, yeniden işlenmesi ve geri dağıtılması faaliyetlerini içerir. Bu çalışmada tersine lojistik ağı tasarımı ve modellenmesi konusunda yapılmış olan çalışmalar incelenmiş, sınıflandırılmış ve temel özellikleri analiz edilmeye çalışılmıştır.
Anahtar Kelimeler
Kaynakça
- Dowlatshahi, S., “A strategic framework for the
- design and implementation of remanufacturing
- operations in reverse logistics”, International
- Journal of Production Research, Cilt 43, No
- , 3455–3480, 2005.
- Fleischmann M., Beullens, P., Bloemhof-
- Ruwaard, J.M., van Wassenhove, L.N., “The
- Impact of Product Recovery on Logistics
Ayrıntılar
Birincil Dil
Türkçe
Konular
-
Bölüm
-
Yayımlanma Tarihi
18 Şubat 2013
Gönderilme Tarihi
18 Şubat 2013
Kabul Tarihi
-
Yayımlandığı Sayı
Yıl 2008 Cilt: 23 Sayı: 4
APA
Özgün Demirel, N., & Gökçen, H. (2013). GERİ KAZANIMLI İMALAT SİSTEMLERİ İÇİN LOJİSTİK AĞI TASARIMI: LİTERATÜR ARAŞTIRMASI. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi, 23(4). https://izlik.org/JA25XT34XL
AMA
1.Özgün Demirel N, Gökçen H. GERİ KAZANIMLI İMALAT SİSTEMLERİ İÇİN LOJİSTİK AĞI TASARIMI: LİTERATÜR ARAŞTIRMASI. GUMMFD. 2013;23(4). https://izlik.org/JA25XT34XL
Chicago
Özgün Demirel, Neslihan, ve Hadi Gökçen. 2013. “GERİ KAZANIMLI İMALAT SİSTEMLERİ İÇİN LOJİSTİK AĞI TASARIMI: LİTERATÜR ARAŞTIRMASI”. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi 23 (4). https://izlik.org/JA25XT34XL.
EndNote
Özgün Demirel N, Gökçen H (01 Mart 2013) GERİ KAZANIMLI İMALAT SİSTEMLERİ İÇİN LOJİSTİK AĞI TASARIMI: LİTERATÜR ARAŞTIRMASI. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi 23 4
IEEE
[1]N. Özgün Demirel ve H. Gökçen, “GERİ KAZANIMLI İMALAT SİSTEMLERİ İÇİN LOJİSTİK AĞI TASARIMI: LİTERATÜR ARAŞTIRMASI”, GUMMFD, c. 23, sy 4, Mar. 2013, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA25XT34XL
ISNAD
Özgün Demirel, Neslihan - Gökçen, Hadi. “GERİ KAZANIMLI İMALAT SİSTEMLERİ İÇİN LOJİSTİK AĞI TASARIMI: LİTERATÜR ARAŞTIRMASI”. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi 23/4 (01 Mart 2013). https://izlik.org/JA25XT34XL.
JAMA
1.Özgün Demirel N, Gökçen H. GERİ KAZANIMLI İMALAT SİSTEMLERİ İÇİN LOJİSTİK AĞI TASARIMI: LİTERATÜR ARAŞTIRMASI. GUMMFD. 2013;23. Available at https://izlik.org/JA25XT34XL.
MLA
Özgün Demirel, Neslihan, ve Hadi Gökçen. “GERİ KAZANIMLI İMALAT SİSTEMLERİ İÇİN LOJİSTİK AĞI TASARIMI: LİTERATÜR ARAŞTIRMASI”. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi, c. 23, sy 4, Mart 2013, https://izlik.org/JA25XT34XL.
Vancouver
1.Neslihan Özgün Demirel, Hadi Gökçen. GERİ KAZANIMLI İMALAT SİSTEMLERİ İÇİN LOJİSTİK AĞI TASARIMI: LİTERATÜR ARAŞTIRMASI. GUMMFD [Internet]. 01 Mart 2013;23(4). Erişim adresi: https://izlik.org/JA25XT34XL