YÜKSEK YOĞUNLUKLU POLİETİLEN–ODUN KARIŞIMLARININ BİRLİKTE PİROLİZİ

Cilt: 26 Sayı: 3 20 Şubat 2013
  • Tuba Erşen
  • Dursun Pehlivan
PDF İndir
TR

YÜKSEK YOĞUNLUKLU POLİETİLEN–ODUN KARIŞIMLARININ BİRLİKTE PİROLİZİ

Öz

Günümüzde yaygın bir şekilde ortaya çıkan atık plastiklerin geri dönüşüm dışı yollarla da değerlendirilmesiönemli konulardandır. Bu çalışmada evsel plastik atıklar arasından seçilen yüksek yoğunluklu polietilen (YYPE)ile biyokütle olarak seçilen çam odunu tozunun birlikte pirolizi araştırıldı. Bu materyallerin öğütülmüşörneklerinin belirli oranlarındaki karışımlarından hazırlanan pelletlerin sabit yataktaki pirolizi sonucu oluşanürünlerin verimlerine farklı piroliz parametrelerinin (ısıtma hızı, son sıcaklık, süpürme hızı, karışım oranı)etkileri ortaya konuldu.Eşit oranda YYPE ve çam odunu bulunduran pelletler ile en yüksek katı ürün verimi 1oC/min ısıtma hızında, 10mL/min azot akışı altında ve 500oC piroliz sıcaklığında elde edildi. En yüksek sıvı ürün verimi ise 5oC/min’ lıkısıtma hızında, azotsuz ortamda (azot sürükleyici gazının kullanılmadığı ve 0 mL/min ile ifade edilen ortam) ve700oC piroliz sıcaklığında elde edilmiştir.

Anahtar Kelimeler

Kaynakça

  1. Hartmann, D. and Kaltschmitt, M., “Electricity
  2. generation from solid biomass via cocombustion
  3. with coal: Energy and emission
  4. balances from a German case study”, Biomass
  5. and Bioenergy, Cilt 16, No 6, 397-406, 1999.
  6. Collot, A.G., Zhuo, Y., Dugwell, D.R.,
  7. Kandiyoti, R., “Co-pyrolysis and co-gasification
  8. of coal and biomass in bench-scale fixed bed

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Tuba Erşen Bu kişi benim

Dursun Pehlivan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

20 Şubat 2013

Gönderilme Tarihi

20 Şubat 2013

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2011 Cilt: 26 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA
Erşen, T., & Pehlivan, D. (2013). YÜKSEK YOĞUNLUKLU POLİETİLEN–ODUN KARIŞIMLARININ BİRLİKTE PİROLİZİ. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi, 26(3). https://izlik.org/JA25MM55YD
AMA
1.Erşen T, Pehlivan D. YÜKSEK YOĞUNLUKLU POLİETİLEN–ODUN KARIŞIMLARININ BİRLİKTE PİROLİZİ. GUMMFD. 2013;26(3). https://izlik.org/JA25MM55YD
Chicago
Erşen, Tuba, ve Dursun Pehlivan. 2013. “YÜKSEK YOĞUNLUKLU POLİETİLEN–ODUN KARIŞIMLARININ BİRLİKTE PİROLİZİ”. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi 26 (3). https://izlik.org/JA25MM55YD.
EndNote
Erşen T, Pehlivan D (01 Mart 2013) YÜKSEK YOĞUNLUKLU POLİETİLEN–ODUN KARIŞIMLARININ BİRLİKTE PİROLİZİ. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi 26 3
IEEE
[1]T. Erşen ve D. Pehlivan, “YÜKSEK YOĞUNLUKLU POLİETİLEN–ODUN KARIŞIMLARININ BİRLİKTE PİROLİZİ”, GUMMFD, c. 26, sy 3, Mar. 2013, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA25MM55YD
ISNAD
Erşen, Tuba - Pehlivan, Dursun. “YÜKSEK YOĞUNLUKLU POLİETİLEN–ODUN KARIŞIMLARININ BİRLİKTE PİROLİZİ”. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi 26/3 (01 Mart 2013). https://izlik.org/JA25MM55YD.
JAMA
1.Erşen T, Pehlivan D. YÜKSEK YOĞUNLUKLU POLİETİLEN–ODUN KARIŞIMLARININ BİRLİKTE PİROLİZİ. GUMMFD. 2013;26. Available at https://izlik.org/JA25MM55YD.
MLA
Erşen, Tuba, ve Dursun Pehlivan. “YÜKSEK YOĞUNLUKLU POLİETİLEN–ODUN KARIŞIMLARININ BİRLİKTE PİROLİZİ”. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi, c. 26, sy 3, Mart 2013, https://izlik.org/JA25MM55YD.
Vancouver
1.Tuba Erşen, Dursun Pehlivan. YÜKSEK YOĞUNLUKLU POLİETİLEN–ODUN KARIŞIMLARININ BİRLİKTE PİROLİZİ. GUMMFD [Internet]. 01 Mart 2013;26(3). Erişim adresi: https://izlik.org/JA25MM55YD