TR
KÜTAHYA-EMET BÖLGESİ YERALTI SULARINDA BOR VE ARSENİK KİRLİLİĞİNİN ARAŞTIRILMASI
Öz
Bu çalışma, Kütahya-Emet Bölgesinde, çeşitli noktalarda gerçekleştirilen, yeraltı suyu kalite ve kirlilik düzeyininbelirlenmesi çalışmasında elde edilen verilerin bor mineralleri ile ilişkilerinin değerlendirilmesini ve çözümyollarını konu almaktadır. Çalışma kapsamında 2010 yılında aylık periyotlarla alınan su örneklerinde bor vearsenik değerleri incelenmiş ve analizler gerçekleştirilmiştir. Elde edilen veriler yer altı suyu numune almanoktalarının özelliklerine bağlı olarak ve kirletici kaynakların etkileri göz önüne alınarak değerlendirilmiştir.Aylara göre sulardaki yıllık arsenik ve bor kirlilik dağılımları kaynaklara göre çıkarılmış ve çubuk grafik halindegösterilmiştir. Sonuçlar Emet yöresindeki suların yüksek oranda bor içerdiğini ortaya koymaktadır. Bölgedekiyeraltı sularının içme ve kullanma suyu olarak değerlendirilmesi nedeniyle elde edilen veriler, bu suların içme vekullanma suyu olarak kullanılıp kullanılmayacağı ve çözüm yolları yönüyle değerlendirme yapılmıştır.
Anahtar Kelimeler
Kaynakça
- Roskill, “Boron: Global industry markets and
- Outlook”, Roskill Information Services Ltd.
- ISBN 978 0 86214 561 3.,Twelfth Edition, 2010.
- N.Kabay, I.Yilmaz, M. Bryjak, M. Yüksel,
- Removal of boron from aqueous solutions by ion
- exchangemembrane hybrid process, Desalination
- , 74-81, 2006.
- J.L.Parks,M.Edwards,Boron in the environment,
Ayrıntılar
Birincil Dil
Türkçe
Konular
-
Bölüm
-
Yayımlanma Tarihi
20 Şubat 2013
Gönderilme Tarihi
20 Şubat 2013
Kabul Tarihi
-
Yayımlandığı Sayı
Yıl 2011 Cilt: 26 Sayı: 4
APA
Ünlü, M. İ., Bilen, M., & Gürü, M. (2013). KÜTAHYA-EMET BÖLGESİ YERALTI SULARINDA BOR VE ARSENİK KİRLİLİĞİNİN ARAŞTIRILMASI. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi, 26(4). https://izlik.org/JA22UY99XA
AMA
1.Ünlü Mİ, Bilen M, Gürü M. KÜTAHYA-EMET BÖLGESİ YERALTI SULARINDA BOR VE ARSENİK KİRLİLİĞİNİN ARAŞTIRILMASI. GUMMFD. 2013;26(4). https://izlik.org/JA22UY99XA
Chicago
Ünlü, M. İlker, Murat Bilen, ve Metin Gürü. 2013. “KÜTAHYA-EMET BÖLGESİ YERALTI SULARINDA BOR VE ARSENİK KİRLİLİĞİNİN ARAŞTIRILMASI”. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi 26 (4). https://izlik.org/JA22UY99XA.
EndNote
Ünlü Mİ, Bilen M, Gürü M (01 Mart 2013) KÜTAHYA-EMET BÖLGESİ YERALTI SULARINDA BOR VE ARSENİK KİRLİLİĞİNİN ARAŞTIRILMASI. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi 26 4
IEEE
[1]M. İ. Ünlü, M. Bilen, ve M. Gürü, “KÜTAHYA-EMET BÖLGESİ YERALTI SULARINDA BOR VE ARSENİK KİRLİLİĞİNİN ARAŞTIRILMASI”, GUMMFD, c. 26, sy 4, Mar. 2013, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA22UY99XA
ISNAD
Ünlü, M. İlker - Bilen, Murat - Gürü, Metin. “KÜTAHYA-EMET BÖLGESİ YERALTI SULARINDA BOR VE ARSENİK KİRLİLİĞİNİN ARAŞTIRILMASI”. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi 26/4 (01 Mart 2013). https://izlik.org/JA22UY99XA.
JAMA
1.Ünlü Mİ, Bilen M, Gürü M. KÜTAHYA-EMET BÖLGESİ YERALTI SULARINDA BOR VE ARSENİK KİRLİLİĞİNİN ARAŞTIRILMASI. GUMMFD. 2013;26. Available at https://izlik.org/JA22UY99XA.
MLA
Ünlü, M. İlker, vd. “KÜTAHYA-EMET BÖLGESİ YERALTI SULARINDA BOR VE ARSENİK KİRLİLİĞİNİN ARAŞTIRILMASI”. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi, c. 26, sy 4, Mart 2013, https://izlik.org/JA22UY99XA.
Vancouver
1.M. İlker Ünlü, Murat Bilen, Metin Gürü. KÜTAHYA-EMET BÖLGESİ YERALTI SULARINDA BOR VE ARSENİK KİRLİLİĞİNİN ARAŞTIRILMASI. GUMMFD [Internet]. 01 Mart 2013;26(4). Erişim adresi: https://izlik.org/JA22UY99XA