BibTex RIS Kaynak Göster

Yöneticilerin Liderlik Özelliklerinin Çalışanların Motivasyonu ve Performansı Üzerindeki Etkileri: Kamu ve Özel Hastanelerinde Bir Uygulama

Yıl 2012, Sayı: 1, 76 - 88, 01.03.2012

Öz

Teknolojik gelişmelerin hız kazandığı ve büyük rekabetin yaşandığı günümüzde, yöneticilerin işletmenin hedeflerine ulaşabilmesinde önemli dır. Bunu sağlamak için yöneticilerin liderlik özelliklerine sahip kişiler olması ve çalışanların motivasyonuna ve performansına önem vermeleri gerekmektedir. Bu araştırmanın amacı, temel liderlik özelliklri dikkate alındığında, yöneticilerin liderlik özelliklerinin çalışanların mtivasyonu ve performansı üzerindeki etkisini saptamaktırAraştırmanın sonucunda, yöneticilerin liderlik özelliklerinin çalışanların motivasyonnu ve performansını etkilediği görülmüştür. Yöneticilerin sergiledikleri lderlik özellikleri arttıkça çalışanların motivasyonun da artmaktadır. Yöneticilerin liderliği ile çalışanların performansı arasında aynı yönlü güçlü bir ilişkinin olduğu, çalışanların motivasyonundaki artış ile yüksek peformans göstermeleri arasında bir ilişki olduğu hipotezi doğrulanmıştır. Hastanelerin kamu ya da özel hastane olması koşulunda liderliğin, çalışan motivasyonu ve performansında farklılık göstermediği görülmüştür. Bulgular doğrultusunda, hastane yönetiminin liderlik eğitimi almaları önerilmektedir. Hastane işletmelerinde verimli çalışan, eğitimlerini bu doğrultuda almış insan kaynakları ekibinin oluşturulması gereklidir

THE EFFECTS OF LEADERSHIP CHARACTERISTICS OF THE EXECUTIVES ON THE EMPLOYEES’ MOTIVATION AND PERFORMANCE: A STUDY OF PUBLIC AND PRIVATE HOSPITAL

Yıl 2012, Sayı: 1, 76 - 88, 01.03.2012

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Rahime Dilek Koçak Bu kişi benim

Haşim Özüdoğru Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 2012
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Koçak, R. D., & Özüdoğru, H. (2012). Yöneticilerin Liderlik Özelliklerinin Çalışanların Motivasyonu ve Performansı Üzerindeki Etkileri: Kamu ve Özel Hastanelerinde Bir Uygulama. Gazi Üniversitesi Ticaret Ve Turizm Eğitim Fakültesi Dergisi(1), 76-88.
AMA Koçak RD, Özüdoğru H. Yöneticilerin Liderlik Özelliklerinin Çalışanların Motivasyonu ve Performansı Üzerindeki Etkileri: Kamu ve Özel Hastanelerinde Bir Uygulama. Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Dergisi. Mart 2012;(1):76-88.
Chicago Koçak, Rahime Dilek, ve Haşim Özüdoğru. “Yöneticilerin Liderlik Özelliklerinin Çalışanların Motivasyonu Ve Performansı Üzerindeki Etkileri: Kamu Ve Özel Hastanelerinde Bir Uygulama”. Gazi Üniversitesi Ticaret Ve Turizm Eğitim Fakültesi Dergisi, sy. 1 (Mart 2012): 76-88.
EndNote Koçak RD, Özüdoğru H (01 Mart 2012) Yöneticilerin Liderlik Özelliklerinin Çalışanların Motivasyonu ve Performansı Üzerindeki Etkileri: Kamu ve Özel Hastanelerinde Bir Uygulama. Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Dergisi 1 76–88.
IEEE R. D. Koçak ve H. Özüdoğru, “Yöneticilerin Liderlik Özelliklerinin Çalışanların Motivasyonu ve Performansı Üzerindeki Etkileri: Kamu ve Özel Hastanelerinde Bir Uygulama”, Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Dergisi, sy. 1, ss. 76–88, Mart 2012.
ISNAD Koçak, Rahime Dilek - Özüdoğru, Haşim. “Yöneticilerin Liderlik Özelliklerinin Çalışanların Motivasyonu Ve Performansı Üzerindeki Etkileri: Kamu Ve Özel Hastanelerinde Bir Uygulama”. Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Dergisi 1 (Mart 2012), 76-88.
JAMA Koçak RD, Özüdoğru H. Yöneticilerin Liderlik Özelliklerinin Çalışanların Motivasyonu ve Performansı Üzerindeki Etkileri: Kamu ve Özel Hastanelerinde Bir Uygulama. Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Dergisi. 2012;:76–88.
MLA Koçak, Rahime Dilek ve Haşim Özüdoğru. “Yöneticilerin Liderlik Özelliklerinin Çalışanların Motivasyonu Ve Performansı Üzerindeki Etkileri: Kamu Ve Özel Hastanelerinde Bir Uygulama”. Gazi Üniversitesi Ticaret Ve Turizm Eğitim Fakültesi Dergisi, sy. 1, 2012, ss. 76-88.
Vancouver Koçak RD, Özüdoğru H. Yöneticilerin Liderlik Özelliklerinin Çalışanların Motivasyonu ve Performansı Üzerindeki Etkileri: Kamu ve Özel Hastanelerinde Bir Uygulama. Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Dergisi. 2012(1):76-88.