BibTex RIS Kaynak Göster

Some Physical Properties of Potato Tubers

Yıl 2012, Sayı: 1, 42 - 49, 01.03.2012

Öz

The aim of this study is to determine the physical properties of some potato varieties. As the
material Jelly, Milva and Sante varieties from the patented varieties in the country were used.
Physical properties as geometric mean diameter, tuber weight, sphericity, surface area, volume,
bulk and tuber densities, porosity and static coefficient of friction of potato tubers for each
variety were investigated. Geometric mean diameter, sphericity, surface area and tuber volume
were found as 58.8 mm; 76.0%, 113.2 cm2 and 121.2 cm3 for Jelly variety; 57.9 mm; 80.2%, 109.1 cm2
and 114.0 cm3 for Milva variety; 54.8 mm; 84.1%; 98.1 cm2 and 97.7 cm3 for Sante
variety, respectively. Tuber size dimension and tuber weight was higher in Jelly variety than
those the other potato varieties

Patates Yumrularının Bazı Fiziksel Özellikleri

Yıl 2012, Sayı: 1, 42 - 49, 01.03.2012

Öz

Bu çalışmanın amacı, bazı patates çeşitlerine ait yumruların fiziksel özelliklerini belirlemektir. Bu çalışmada ülkemizde tescilli patates çeşitlerinden olan Jelly, Milva ve Sante çeşitleri kullanılmıştır. Fiziksel özellikler olarak patates çeşitlerine ait yumruların geometrik ortalama çap, yumru ağırlığı, küresellik, yüzey alanı, hacim, hacim ağırlıkları, porozite ve statik sürtünme katsayıları belirlenmiştir. Patates çeşitlerine ait geometrik ortalama çap, küresellik, yüzey alanı ve hacim değerleri sırasıyla Jelly için 58,8 mm; %76,0; 113,2 cm2 ve 121,2 cm3; Milva için 57,9 mm; %80,2; 109,1 cm2 ve 114,0 cm3; Sante çeşidi için 54,8 mm; %84,1; 98,1 cm2 ve 97,7 cm3 olarak belirlenmiştir. Jelly patates çeşidi, boyut ve yumru ağırlığı açısından diğer çeşitlere göredaha yüksek değerler göstermiştir..

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA38MM53ME
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ebubekir Altuntaş Bu kişi benim

Güngör Yılmaz Bu kişi benim

Emre Dulger Bu kişi benim

Yasin Bedrettin Karan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 2012
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Altuntaş, E., Yılmaz, G., Dulger, E., Karan, Y. B. (2012). Patates Yumrularının Bazı Fiziksel Özellikleri. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi(1), 42-49.
AMA Altuntaş E, Yılmaz G, Dulger E, Karan YB. Patates Yumrularının Bazı Fiziksel Özellikleri. GBAD. Mart 2012;(1):42-49.
Chicago Altuntaş, Ebubekir, Güngör Yılmaz, Emre Dulger, ve Yasin Bedrettin Karan. “Patates Yumrularının Bazı Fiziksel Özellikleri”. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi, sy. 1 (Mart 2012): 42-49.
EndNote Altuntaş E, Yılmaz G, Dulger E, Karan YB (01 Mart 2012) Patates Yumrularının Bazı Fiziksel Özellikleri. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi 1 42–49.
IEEE E. Altuntaş, G. Yılmaz, E. Dulger, ve Y. B. Karan, “Patates Yumrularının Bazı Fiziksel Özellikleri”, GBAD, sy. 1, ss. 42–49, Mart 2012.
ISNAD Altuntaş, Ebubekir vd. “Patates Yumrularının Bazı Fiziksel Özellikleri”. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi 1 (Mart 2012), 42-49.
JAMA Altuntaş E, Yılmaz G, Dulger E, Karan YB. Patates Yumrularının Bazı Fiziksel Özellikleri. GBAD. 2012;:42–49.
MLA Altuntaş, Ebubekir vd. “Patates Yumrularının Bazı Fiziksel Özellikleri”. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi, sy. 1, 2012, ss. 42-49.
Vancouver Altuntaş E, Yılmaz G, Dulger E, Karan YB. Patates Yumrularının Bazı Fiziksel Özellikleri. GBAD. 2012(1):42-9.