BibTex RIS Kaynak Göster

The Poultry Consumption Habits of Households and the Factors Affecting Their Poultry Consumption in the Province of Amasya

Yıl 2013, Sayı: 6, 1 - 18, 01.12.2013

Öz

This research is determined the effective factors of consumption
habits of poultry meat and meat products in 380 households in Amasya province.
Households in this province were investigated and data were collected by a
survey method. This research also examined factors in these households such as:
consumers' income, food expenditures, consumption quantities, decision-making
and purchasing processes. According to the research findings, it is found that
poultry consumption per capita was 5.18 kg/year. The most preferred types of
poultry were chicken (99.16%). While 80,50% of consumers think that poultry is
a normal price, 13,09% of consumers think that poultry is expensive. According
to the research results, it is defined that consumers could consume the required
amount of poultry for a healthy diet. Consumers prefer fish meat as an
alternative to poultry.

Amasya İli Merkez İlçedeki Hanehalkının Kanatlı Eti Tüketim Alışkanlıkları ve Kanatlı Eti Tüketimini Etkileyen Faktörler

Yıl 2013, Sayı: 6, 1 - 18, 01.12.2013

Öz

Bu araştırmada, Amasya ili merkez ilçede yaşayan 380 hanehalkından anketlerle elde edilen veriler yardımıyla, kanatlı eti ve et ürünleri tüketim alışkanlıkları ile bunları etkileyen faktörler incelenmiştir. Aynı zamanda, Amasya ili merkez ilçedeki hanehalkının kanatlı eti tüketicilerinin gelir seviyesi, gıda harcamaları, kanatlı eti tüketim miktarları, karar alma ve satın alma süreçleri ele alınmıştır. Araştırma bulgularına göre, kişi başına kanatlı eti tüketimi 5,18 kg/yıldır. En çok tercih edilen kanatlı eti çeşidi tavuktur (%99,16). Kanatlı eti tüketenlerin %80,50’si fiyatların normal olduğunu, %13,09’u ise pahalı olduğunu düşünmektedir. Araştırma sonucunda; ekonomik nedenlerle tüketicilerin sağlıklı beslenme için gerekli miktarda kanatlı eti tükettikleri belirlenmiştir. Tüketicilerin kanatlı etine alternatif olarak balık etini tercih ettiği tespit edilmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA36CJ48FU
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Halil Kızılaslan Bu kişi benim

Savaş Nalinci Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Kızılaslan, H., & Nalinci, S. (2013). Amasya İli Merkez İlçedeki Hanehalkının Kanatlı Eti Tüketim Alışkanlıkları ve Kanatlı Eti Tüketimini Etkileyen Faktörler. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi(6), 1-18.
AMA Kızılaslan H, Nalinci S. Amasya İli Merkez İlçedeki Hanehalkının Kanatlı Eti Tüketim Alışkanlıkları ve Kanatlı Eti Tüketimini Etkileyen Faktörler. GBAD. Aralık 2013;(6):1-18.
Chicago Kızılaslan, Halil, ve Savaş Nalinci. “Amasya İli Merkez İlçedeki Hanehalkının Kanatlı Eti Tüketim Alışkanlıkları Ve Kanatlı Eti Tüketimini Etkileyen Faktörler”. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi, sy. 6 (Aralık 2013): 1-18.
EndNote Kızılaslan H, Nalinci S (01 Aralık 2013) Amasya İli Merkez İlçedeki Hanehalkının Kanatlı Eti Tüketim Alışkanlıkları ve Kanatlı Eti Tüketimini Etkileyen Faktörler. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi 6 1–18.
IEEE H. Kızılaslan ve S. Nalinci, “Amasya İli Merkez İlçedeki Hanehalkının Kanatlı Eti Tüketim Alışkanlıkları ve Kanatlı Eti Tüketimini Etkileyen Faktörler”, GBAD, sy. 6, ss. 1–18, Aralık 2013.
ISNAD Kızılaslan, Halil - Nalinci, Savaş. “Amasya İli Merkez İlçedeki Hanehalkının Kanatlı Eti Tüketim Alışkanlıkları Ve Kanatlı Eti Tüketimini Etkileyen Faktörler”. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi 6 (Aralık 2013), 1-18.
JAMA Kızılaslan H, Nalinci S. Amasya İli Merkez İlçedeki Hanehalkının Kanatlı Eti Tüketim Alışkanlıkları ve Kanatlı Eti Tüketimini Etkileyen Faktörler. GBAD. 2013;:1–18.
MLA Kızılaslan, Halil ve Savaş Nalinci. “Amasya İli Merkez İlçedeki Hanehalkının Kanatlı Eti Tüketim Alışkanlıkları Ve Kanatlı Eti Tüketimini Etkileyen Faktörler”. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi, sy. 6, 2013, ss. 1-18.
Vancouver Kızılaslan H, Nalinci S. Amasya İli Merkez İlçedeki Hanehalkının Kanatlı Eti Tüketim Alışkanlıkları ve Kanatlı Eti Tüketimini Etkileyen Faktörler. GBAD. 2013(6):1-18.