BibTex RIS Kaynak Göster

Measuring And Quality Of Duty Of High Education Foundations An Example: Association EC Project Cooperation of Oltu Vocational Training School

Yıl 2013, Sayı: 7, 1 - 9, 01.12.2013

Öz

Vocational training schools have some missions which training in
intermediate skilled staff in specific areas and giving some help to solved
problems with task force in the vicinity of vocational training schools. EC Gift
Project was done upon demanding of Oltustone Association with Oltustone
Association and Oltu Vocational Training School partnership. Academicians were elected fort his project and share was completed at about 9.500 €. This EC
Project is first in private sector at about 95.000 € in local development plan and
it is second in all completed projects. Continuing Oltustone art was modernized
with physical area where necessity of Oltustone craftsmen, sharing information
back demand and Oltustone craftsmen were reconstructed with this Project. It
was researched pleasure of benefited from this EC project with numbered TR
035.02/LDI-078 and named “Improved of modernized of Oltustone art and
reconstructed of Oltustone craftsmen” that it was done with sharing Oltustone
Association and Atatürk University, Oltu Vocational Training School and this
EC project results were showed that this Project was successful and could be
continued.

Yükseköğretim Kurumlarının Sunduğu Hizmet Kalitesi ve Ölçümüne Bir Örnek: Oltu Meslek Yüksekokulu - Oltutaşı Derneği AB Proje İşbirliği

Yıl 2013, Sayı: 7, 1 - 9, 01.12.2013

Öz

Meslek Yüksekokulları; spesifik alanlarda kalifiye ara eleman yetiştirme ana misyonlarının yanı sıra bulunduğu yöre için en önemli misyonlarından birisi de; yöre işgücü ile eşgüdümlü kalarak problemleri çözümüne katkıda bulunmak, bu alanda lokomotiflik görevi üstlenmektir. Oltutaşı Derneği’nin talebi üzerine Oltutaşı Derneği ve Oltu Meslek Yüksekokulu ortaklığında Avrupa Birliği Hibe Projesi yapılması için kılavuzluk yapılmış, projeyi yürütecek akademisyenler görevlendirilmiş, derneğe ait yaklaşık 9.500 € tutarındaki katılım payı yüksekokulumuz tarafından tamamlanmıştır. Yürütülen AB Projesi yaklaşık 95.000 € bütçesi ile bütçe sıralamasında EEB Yöresinde Yerel Kalkınma Girişimleri içinde özel sektörde birinci, tamamlanan toplam projeler içinde ise ikinciliği almıştır. Proje ile oltutaşı sanatkarlarının ihtiyacı olan fiziki ortam, bilgi birikimi paylaşımı ve sürdürülebilir şekilde Oltutaşı Sanatı modernize edilerek geliştirilmiş ve Sanatkarları kalkındırılmıştır. Oltu Taşı Derneği ve Atatürk Üniversitesi Oltu Meslek Yüksek Okulunun ortaklaşa gerçekleştirmiş oldukları “Oltutaşı Sanatının Modernize Edilerek Geliştirilmesi ve Sanatkarlarının Kalkındırılması” İsimli, TR 035.02/LDI-078 No’lu AB Hibe projesi sonrası, Proje faydalanıcılarının Proje ile ilgili memnuniyetleri üzerine bir araştırmada Oltu taşı imalatçısı ve satıcısı olan mağaza sahiplerinin proje öncesi ve sonrası tutumları araştırılmıştır. Araştırma sonuçlarına göre; bu proje başarılı ve sürdürülebilirdir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA29GM42MJ
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Yeşim Mualla Çil Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Sayı: 7

Kaynak Göster

APA Çil, Y. M. (2013). Yükseköğretim Kurumlarının Sunduğu Hizmet Kalitesi ve Ölçümüne Bir Örnek: Oltu Meslek Yüksekokulu - Oltutaşı Derneği AB Proje İşbirliği. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi(7), 1-9.
AMA Çil YM. Yükseköğretim Kurumlarının Sunduğu Hizmet Kalitesi ve Ölçümüne Bir Örnek: Oltu Meslek Yüksekokulu - Oltutaşı Derneği AB Proje İşbirliği. GBAD. Aralık 2013;(7):1-9.
Chicago Çil, Yeşim Mualla. “Yükseköğretim Kurumlarının Sunduğu Hizmet Kalitesi Ve Ölçümüne Bir Örnek: Oltu Meslek Yüksekokulu - Oltutaşı Derneği AB Proje İşbirliği”. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi, sy. 7 (Aralık 2013): 1-9.
EndNote Çil YM (01 Aralık 2013) Yükseköğretim Kurumlarının Sunduğu Hizmet Kalitesi ve Ölçümüne Bir Örnek: Oltu Meslek Yüksekokulu - Oltutaşı Derneği AB Proje İşbirliği. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi 7 1–9.
IEEE Y. M. Çil, “Yükseköğretim Kurumlarının Sunduğu Hizmet Kalitesi ve Ölçümüne Bir Örnek: Oltu Meslek Yüksekokulu - Oltutaşı Derneği AB Proje İşbirliği”, GBAD, sy. 7, ss. 1–9, Aralık 2013.
ISNAD Çil, Yeşim Mualla. “Yükseköğretim Kurumlarının Sunduğu Hizmet Kalitesi Ve Ölçümüne Bir Örnek: Oltu Meslek Yüksekokulu - Oltutaşı Derneği AB Proje İşbirliği”. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi 7 (Aralık 2013), 1-9.
JAMA Çil YM. Yükseköğretim Kurumlarının Sunduğu Hizmet Kalitesi ve Ölçümüne Bir Örnek: Oltu Meslek Yüksekokulu - Oltutaşı Derneği AB Proje İşbirliği. GBAD. 2013;:1–9.
MLA Çil, Yeşim Mualla. “Yükseköğretim Kurumlarının Sunduğu Hizmet Kalitesi Ve Ölçümüne Bir Örnek: Oltu Meslek Yüksekokulu - Oltutaşı Derneği AB Proje İşbirliği”. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi, sy. 7, 2013, ss. 1-9.
Vancouver Çil YM. Yükseköğretim Kurumlarının Sunduğu Hizmet Kalitesi ve Ölçümüne Bir Örnek: Oltu Meslek Yüksekokulu - Oltutaşı Derneği AB Proje İşbirliği. GBAD. 2013(7):1-9.