BibTex RIS Kaynak Göster

The investigation of blood parameters of Barbus rajanorum mystaceus heckel, 1843 living in Keban Dam Lake

Yıl 2002, Cilt: 22 Sayı: 2, - , 01.06.2002
https://izlik.org/JA78YX47ZW

Öz

In this study, the blood parameters of Barbus rajanorum mystaceus (Heckel, 1843) living in Keban Dam Lake were investigated. The study was monthly carried out for a period of two years from January 1997 to December 1998. Age, length, weight and sex of fish were determined after their blood were collected for haematological analyses. As haematologic analyses, total amount of erythrocytes, leucocytes, thrombocytes, haemoglobin, haematocrit and MCV, MCH and MCHC parameters were investigated from blood samples. In addition, the formulas of leucocytes were examined from blood preparates that were preparated from each blood sample. The obtained blood parameters were examined according to age, length, weight, sex of fish and season.

Keban Baraj Gölünde Yaşayan Barbus rajanorum mystaceus Heckel, 1843 da Kan Parametrelerinin İncelenmesi

Yıl 2002, Cilt: 22 Sayı: 2, - , 01.06.2002
https://izlik.org/JA78YX47ZW

Öz

Bu çalışmada Keban Baraj Gölünde yaşayan Barbus rajanorum mystaceus (Heckel, 1843)\'da hematolojik inceleme yapılmıştır. Çalışma, Ocak 1997 ile Aralık 1998 tarihleri arasında aylık periyotlar halinde iki yıl sürmüştür. Herbir balıktan kan örneği alındıktan sonra hematolojik analizler yapılmış; sonra ise balıkların yaş, uzunluk, ağırlık ve eşey gibi biyolojik özellikleri tespit edilmiştir. Alınan kan örneklerinden total eritrosit, total lökosit, total trombosit, hemoglobin miktarı, hematokrit değer, MCV, MCH, MCHC kan parametreleri ve herbir kan örneğinden hazırlanan kan preparatlarından ise lökosit formülleri tespit edilmiştir. Elde edilen kan parametrelerinin yaş, uzunluk, ağırlık, eşey ve mevsimlere göre dağılımı belirlenmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Yazarlar

Ömer Yılayaz Bu kişi benim

Kazım Bitmiş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2002
IZ https://izlik.org/JA78YX47ZW
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 22 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Yılayaz, Ö., & Bitmiş, K. (2002). Keban Baraj Gölünde Yaşayan Barbus rajanorum mystaceus Heckel, 1843 da Kan Parametrelerinin İncelenmesi. Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi, 22(2). https://izlik.org/JA78YX47ZW
AMA 1.Yılayaz Ö, Bitmiş K. Keban Baraj Gölünde Yaşayan Barbus rajanorum mystaceus Heckel, 1843 da Kan Parametrelerinin İncelenmesi. GEFAD. 2002;22(2). https://izlik.org/JA78YX47ZW
Chicago Yılayaz, Ömer, ve Kazım Bitmiş. 2002. “Keban Baraj Gölünde Yaşayan Barbus rajanorum mystaceus Heckel, 1843 da Kan Parametrelerinin İncelenmesi”. Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi 22 (2). https://izlik.org/JA78YX47ZW.
EndNote Yılayaz Ö, Bitmiş K (01 Haziran 2002) Keban Baraj Gölünde Yaşayan Barbus rajanorum mystaceus Heckel, 1843 da Kan Parametrelerinin İncelenmesi. Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi 22 2
IEEE [1]Ö. Yılayaz ve K. Bitmiş, “Keban Baraj Gölünde Yaşayan Barbus rajanorum mystaceus Heckel, 1843 da Kan Parametrelerinin İncelenmesi”, GEFAD, c. 22, sy 2, Haz. 2002, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA78YX47ZW
ISNAD Yılayaz, Ömer - Bitmiş, Kazım. “Keban Baraj Gölünde Yaşayan Barbus rajanorum mystaceus Heckel, 1843 da Kan Parametrelerinin İncelenmesi”. Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi 22/2 (01 Haziran 2002). https://izlik.org/JA78YX47ZW.
JAMA 1.Yılayaz Ö, Bitmiş K. Keban Baraj Gölünde Yaşayan Barbus rajanorum mystaceus Heckel, 1843 da Kan Parametrelerinin İncelenmesi. GEFAD. 2002;22. Available at https://izlik.org/JA78YX47ZW.
MLA Yılayaz, Ömer, ve Kazım Bitmiş. “Keban Baraj Gölünde Yaşayan Barbus rajanorum mystaceus Heckel, 1843 da Kan Parametrelerinin İncelenmesi”. Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi, c. 22, sy 2, Haziran 2002, https://izlik.org/JA78YX47ZW.
Vancouver 1.Ömer Yılayaz, Kazım Bitmiş. Keban Baraj Gölünde Yaşayan Barbus rajanorum mystaceus Heckel, 1843 da Kan Parametrelerinin İncelenmesi. GEFAD [Internet]. 01 Haziran 2002;22(2). Erişim adresi: https://izlik.org/JA78YX47ZW