BibTex RIS Kaynak Göster

As an example of a textbook ınvestigation critical view to physics contents ın primary school 4th class science textbook prepared by ministry of national education

Yıl 2002, Cilt: 22 Sayı: 3, - , 01.09.2002

Öz

This study is based on the investigation of physics subjects in the primary school 4th grade science textbook, prepared by Ministry of National Education and accepted as essential science textbook between 1993 and 1999 school years, in the terms of physicscontents, educational conception, visual presentation, language and expression method. For this purpose, by considering only physics units, this science textbook has been investigated as an example of the textbook investigation study. Obtained findings have been presented with solution suggestions.

Bir Kitap İnceleme Çalışması Örneği Olarak M.E.B İlköğretim 4. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabına Fizik Konuları Yönünden Eleştirel Bir Bakış

Yıl 2002, Cilt: 22 Sayı: 3, - , 01.09.2002

Öz

Bu çalışma, ilköğretimin (birinci kademe) 4. sınıfında okutulmak üzere, Milli Eğitim Bakanlığı\'nca hazırlanmış ve 1993-1999 yılları arasında temel ders kitabı olarak okutulması uygun görülmüş olan Fen Bilgisi ders kitabındaki Fizik konularının; içerik, eğitsel tasarım, görsel sunum, dil ve anlatım yönlerinden eleştirel bir bakış açısıyla incelenmesine dayanmaktadır. Bu amaçla, söz konusu ders kitabı, içeriğinde yer alan fizik üniteleri ele alınıp, bir kitap inceleme çalışması örneği olarak incelenmiştir. Elde edinilen bulgular çözüm önerileriyle birlikte sunulmuştur.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Yasin Ünsal Bilal Güneş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Eylül 2002
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 22 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Güneş, Y. Ü. B. (2002). Bir Kitap İnceleme Çalışması Örneği Olarak M.E.B İlköğretim 4. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabına Fizik Konuları Yönünden Eleştirel Bir Bakış. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi, 22(3).
AMA Güneş YÜB. Bir Kitap İnceleme Çalışması Örneği Olarak M.E.B İlköğretim 4. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabına Fizik Konuları Yönünden Eleştirel Bir Bakış. GEFAD. Eylül 2002;22(3).
Chicago Güneş, Yasin Ünsal Bilal. “Bir Kitap İnceleme Çalışması Örneği Olarak M.E.B İlköğretim 4. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabına Fizik Konuları Yönünden Eleştirel Bir Bakış”. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi 22, sy. 3 (Eylül 2002).
EndNote Güneş YÜB (01 Eylül 2002) Bir Kitap İnceleme Çalışması Örneği Olarak M.E.B İlköğretim 4. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabına Fizik Konuları Yönünden Eleştirel Bir Bakış. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi 22 3
IEEE Y. Ü. B. Güneş, “Bir Kitap İnceleme Çalışması Örneği Olarak M.E.B İlköğretim 4. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabına Fizik Konuları Yönünden Eleştirel Bir Bakış”, GEFAD, c. 22, sy. 3, 2002.
ISNAD Güneş, Yasin Ünsal Bilal. “Bir Kitap İnceleme Çalışması Örneği Olarak M.E.B İlköğretim 4. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabına Fizik Konuları Yönünden Eleştirel Bir Bakış”. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi 22/3 (Eylül 2002).
JAMA Güneş YÜB. Bir Kitap İnceleme Çalışması Örneği Olarak M.E.B İlköğretim 4. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabına Fizik Konuları Yönünden Eleştirel Bir Bakış. GEFAD. 2002;22.
MLA Güneş, Yasin Ünsal Bilal. “Bir Kitap İnceleme Çalışması Örneği Olarak M.E.B İlköğretim 4. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabına Fizik Konuları Yönünden Eleştirel Bir Bakış”. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi, c. 22, sy. 3, 2002.
Vancouver Güneş YÜB. Bir Kitap İnceleme Çalışması Örneği Olarak M.E.B İlköğretim 4. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabına Fizik Konuları Yönünden Eleştirel Bir Bakış. GEFAD. 2002;22(3).