BibTex RIS Kaynak Göster

Emblems in the interior decor of A Noble Abode in Marguerite Yourcenars The Abyss

Yıl 2002, Cilt: 22 Sayı: 2, - , 01.06.2002

Öz

The purpose of this paper is to examine emblems and emblematic discourse in The Abyss by Marguerite Yourcenar. A brief overview of the use of emblems in The Abyss is followed by an analysis of the chapter: “A Noble Abode”. A close reading of this chapter is conducted through the model of the emblematic structure and it is proposed that the emblems that reside in the ornaments and the objects of art in “A Noble Abode” constitute an interaction that takes place between image and text. Of all the objects that constitute the interior decor of this sumptuous home, the tapestries are of special importance to this study. The silent content of these tapestries are used to illustrate the cruelty and hypocrisy that reign in this home. Finally by focusing on the central character of Martha Ligre the interaction between this major figure and the objects that decorate her home are eSimgeler ve simgesel anlatım, simgesel yapı modeliEmblems and emblematic discourse, model of the emblematic structure Tam Metin

Marguerite Yourcenar ın Cehennem Adlı Eserindeki Bir Soylu Konutunun İç Dekorundaki Simgeler

Yıl 2002, Cilt: 22 Sayı: 2, - , 01.06.2002

Öz

Bu makalenin amacı Marguerite Yourcenar‘ın “Cehennem” adlı eserindeki simgeleri ve simgesel anlatıyı araştırmaktır. Bu amaçla,“Cehennem” de simgelerin kullanımı üzerine kısa bir inceleme yapılmış, “Bir Soylu Konutu” bölümünün çözümlemesi sunulmuştur. Bu bölümün yorumu simgesel yapı modeli ile yapılmış ve “Bir Soylu Konutu” bölümündeki sanatsal objelerdeki ve süslerdeki simgelerin, metin ve imajlar arasındaki etkileşimi ortaya çıkaracak şekilde oluşturulduğu görülmüştür.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Naime Yaramanoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2002
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 22 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Yaramanoğlu, N. (2002). Marguerite Yourcenar ın Cehennem Adlı Eserindeki Bir Soylu Konutunun İç Dekorundaki Simgeler. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi, 22(2).
AMA Yaramanoğlu N. Marguerite Yourcenar ın Cehennem Adlı Eserindeki Bir Soylu Konutunun İç Dekorundaki Simgeler. GEFAD. Haziran 2002;22(2).
Chicago Yaramanoğlu, Naime. “Marguerite Yourcenar ın Cehennem Adlı Eserindeki Bir Soylu Konutunun İç Dekorundaki Simgeler”. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi 22, sy. 2 (Haziran 2002).
EndNote Yaramanoğlu N (01 Haziran 2002) Marguerite Yourcenar ın Cehennem Adlı Eserindeki Bir Soylu Konutunun İç Dekorundaki Simgeler. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi 22 2
IEEE N. Yaramanoğlu, “Marguerite Yourcenar ın Cehennem Adlı Eserindeki Bir Soylu Konutunun İç Dekorundaki Simgeler”, GEFAD, c. 22, sy. 2, 2002.
ISNAD Yaramanoğlu, Naime. “Marguerite Yourcenar ın Cehennem Adlı Eserindeki Bir Soylu Konutunun İç Dekorundaki Simgeler”. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi 22/2 (Haziran 2002).
JAMA Yaramanoğlu N. Marguerite Yourcenar ın Cehennem Adlı Eserindeki Bir Soylu Konutunun İç Dekorundaki Simgeler. GEFAD. 2002;22.
MLA Yaramanoğlu, Naime. “Marguerite Yourcenar ın Cehennem Adlı Eserindeki Bir Soylu Konutunun İç Dekorundaki Simgeler”. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi, c. 22, sy. 2, 2002.
Vancouver Yaramanoğlu N. Marguerite Yourcenar ın Cehennem Adlı Eserindeki Bir Soylu Konutunun İç Dekorundaki Simgeler. GEFAD. 2002;22(2).