BibTex RIS Kaynak Göster

Melas Teknolojisinde bazı Enfeksiyon Etkenleri

Yıl 1976, Cilt: 1 Sayı: 1, - , 01.02.1976

Öz

Melas, içinde takriben %50 kadar kristalize olmayan şeker bulunan  bir şeker fabrikasyonu artığıdır. Bileşiminde organik maddeler ve tuzlar da bulunmaktadır. Su %15-25; kuru madde %78-85; invert şeker %48-52 arasındadır. İslâmlığın ilk devirlerinden bu yana tanınan melasın geçmişi, M.S: 600 yıllarında Persler tarafından beyaz şeker üretiminin öğrenilmesine kadar dayanmaktadır. Teknolojisinin başlangıcı ise 300 yıl geride kalmıştır. Tüketimi, günümüze dek değişik şekillerde ve koşullarda süregelmiştir. Bugün ise, çok geniş bir teknolojinin konusu olmuştur.   

Some Infectious Agents in Melase Technology (in Turkish)

Yıl 1976, Cilt: 1 Sayı: 1, - , 01.02.1976

Öz

Melas, içinde takriben %50 kadar kristalize olmayan şeker bulunan  bir şeker fabrikasyonu artığıdır. Bileşiminde organik maddeler ve tuzlar da bulunmaktadır. Su %15-25; kuru madde %78-85; invert şeker %48-52 arasındadır. İslâmlığın ilk devirlerinden bu yana tanınan melasın geçmişi, M.S: 600 yıllarında Persler tarafından beyaz şeker üretiminin öğrenilmesine kadar dayanmaktadır. Teknolojisinin başlangıcı ise 300 yıl geride kalmıştır. Tüketimi, günümüze dek değişik şekillerde ve koşullarda süregelmiştir. Bugün ise, çok geniş bir teknolojinin konusu olmuştur.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

İşıl Fidan Bu kişi benim

Yahya Cenik Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1976
Yayımlandığı Sayı Yıl 1976 Cilt: 1 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Fidan, İ. ., & Cenik, Y. . (1976). Melas Teknolojisinde bazı Enfeksiyon Etkenleri. Gıda, 1(1).
AMA Fidan İ, Cenik Y. Melas Teknolojisinde bazı Enfeksiyon Etkenleri. GIDA. Şubat 1976;1(1).
Chicago Fidan, İşıl, ve Yahya Cenik. “Melas Teknolojisinde Bazı Enfeksiyon Etkenleri”. Gıda 1, sy. 1 (Şubat 1976).
EndNote Fidan İ, Cenik Y (01 Şubat 1976) Melas Teknolojisinde bazı Enfeksiyon Etkenleri. Gıda 1 1
IEEE İ. . Fidan ve Y. . Cenik, “Melas Teknolojisinde bazı Enfeksiyon Etkenleri”, GIDA, c. 1, sy. 1, 1976.
ISNAD Fidan, İşıl - Cenik, Yahya. “Melas Teknolojisinde Bazı Enfeksiyon Etkenleri”. Gıda 1/1 (Şubat 1976).
JAMA Fidan İ, Cenik Y. Melas Teknolojisinde bazı Enfeksiyon Etkenleri. GIDA. 1976;1.
MLA Fidan, İşıl ve Yahya Cenik. “Melas Teknolojisinde Bazı Enfeksiyon Etkenleri”. Gıda, c. 1, sy. 1, 1976.
Vancouver Fidan İ, Cenik Y. Melas Teknolojisinde bazı Enfeksiyon Etkenleri. GIDA. 1976;1(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/