BibTex RIS Kaynak Göster

The Research on the Presence of Beta-Lactamase Enzyme of Streptococcus faecalis Isolated From White Cheese (Turkish with English Abstract)

Yıl 1996, Cilt: 21 Sayı: 1, - , 01.02.1996

Öz

Twenty Streptococcus faecalis were isolated from the sample of white cheese which had been obtained from different dairies. In the study of iodometric test method 2 of 20 Streptococcus faecalis were negative beta-lactamase. Later, the presence of beta-lactamase enzyme in 2 beta-lactamase positive Streptococcus faecalis was confirmed by using. Chromogenic Cefalosporin Test (Nitrocefin). Besides, antibiotic sensitive test with Penicilline-G was applied. Two Streptococcus faecalis which were determined beta-lactamase positive by the method of Chromogenic Cefolosporin Test  (Nitrocefin) were found to be resistant against Penicillin-G.The result was supported to the test of beta-lactamase. 

Beyaz Peynirden İzole Edilen Streptococcus faecalis’lerin Beta-Laktamaz Enzim Varlığını Gösteren bir Araştırma

Yıl 1996, Cilt: 21 Sayı: 1, - , 01.02.1996

Öz

Çeşitli süt işletmelerinden sağlanan beyaz peynir örneklerinden 20 Streptococcus faecalis izole edilmiştir. İodometrik Test yöntemi ve beta-laktamaz enzimi ile çalışılan 20 Streptococcus faecalis’in 2’si beta-laktamaz pozitif bulunmuş, geriye kalan 18 S. faecalis ise beta-laktamaz negatif çıkmıştır. Daha sonra 2 beta-laktamaz pozitif S. faecalis’in Kromojenik Sefalosporin Test (Nitrosefin) ile beta-laktamaz enzim varlığı kontrol edilmiştir. Ayrıca, penisilin-G ile antibiyotik duyarlık testi yapılmıştır. Kromojenik Sefalosporin Test (Nitrosefin) yöntemiyle de beta-laktamaz pozitif çıkan 2 S. faecalis, penisilin-G’ye karşı dirençli olduğu tespit edilmiştir. Bu sonuç beta-laktamaz testlerini desteklemiştir.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Güven Uraz Bu kişi benim

Seza Arslan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1996
Yayımlandığı Sayı Yıl 1996 Cilt: 21 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Uraz, G. ., & Arslan, S. . (1996). Beyaz Peynirden İzole Edilen Streptococcus faecalis’lerin Beta-Laktamaz Enzim Varlığını Gösteren bir Araştırma. Gıda, 21(1).
AMA Uraz G, Arslan S. Beyaz Peynirden İzole Edilen Streptococcus faecalis’lerin Beta-Laktamaz Enzim Varlığını Gösteren bir Araştırma. GIDA. Şubat 1996;21(1).
Chicago Uraz, Güven, ve Seza Arslan. “Beyaz Peynirden İzole Edilen Streptococcus faecalis’lerin Beta-Laktamaz Enzim Varlığını Gösteren Bir Araştırma”. Gıda 21, sy. 1 (Şubat 1996).
EndNote Uraz G, Arslan S (01 Şubat 1996) Beyaz Peynirden İzole Edilen Streptococcus faecalis’lerin Beta-Laktamaz Enzim Varlığını Gösteren bir Araştırma. Gıda 21 1
IEEE G. . Uraz ve S. . Arslan, “Beyaz Peynirden İzole Edilen Streptococcus faecalis’lerin Beta-Laktamaz Enzim Varlığını Gösteren bir Araştırma”, GIDA, c. 21, sy. 1, 1996.
ISNAD Uraz, Güven - Arslan, Seza. “Beyaz Peynirden İzole Edilen Streptococcus faecalis’lerin Beta-Laktamaz Enzim Varlığını Gösteren Bir Araştırma”. Gıda 21/1 (Şubat 1996).
JAMA Uraz G, Arslan S. Beyaz Peynirden İzole Edilen Streptococcus faecalis’lerin Beta-Laktamaz Enzim Varlığını Gösteren bir Araştırma. GIDA. 1996;21.
MLA Uraz, Güven ve Seza Arslan. “Beyaz Peynirden İzole Edilen Streptococcus faecalis’lerin Beta-Laktamaz Enzim Varlığını Gösteren Bir Araştırma”. Gıda, c. 21, sy. 1, 1996.
Vancouver Uraz G, Arslan S. Beyaz Peynirden İzole Edilen Streptococcus faecalis’lerin Beta-Laktamaz Enzim Varlığını Gösteren bir Araştırma. GIDA. 1996;21(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/