Gıda maddelerinin üretimi ve korunması, gün geçtikçe kendini yenileyen, ilerleyen bir bilim dalıdır. Bu bilimin uygulamaya yansıyan yönü, teknolojisi, konunun gereğince bilinmesini, ham maddenin özelliklerinden başlayarak en sonunda tüketici bünyesindeki etkilerine dek uzayan aşamaların denetlenmesini gerektirmektedir. Gittikçe artan dünya nüfusu, artık her gıda maddesinin en akılcı yöntemlerle değerlendirilmesini ve yeni gıda maddelerinin yaratılmasını gerektirmektedir. Bu gereksinme özellikle ülkemiz için de bütün ağırlığı ile ortadadır.
Gıda maddelerinin üretimi ve korunması, gün geçtikçe kendini yenileyen, ilerleyen bir bilim dalıdır. Bu bilimin uygulamaya yansıyan yönü, teknolojisi, konunun gereğince bilinmesini, ham maddenin özelliklerinden başlayarak en sonunda tüketici bünyesindeki etkilerine dek uzayan aşamaların denetlenmesini gerektirmektedir. Gittikçe artan dünya nüfusu, artık her gıda maddesinin en akılcı yöntemlerle değerlendirilmesini ve yeni gıda maddelerinin yaratılmasını gerektirmektedir. Bu gereksinme özellikle ülkemiz için de bütün ağırlığı ile ortadadır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Nisan 1976 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1976 Cilt: 1 Sayı: 2 |