Piyasadan sağlanan bazı beyaz ve kırmızı şaraplardaki kondanse olabilir tanenli maddeler (kateşin) miktarlarının saptanması amaçlanan bu çalışmada, daha çok metot üzerinde durulmuştur. Araştırmaya alınan beş adet beyaz, üç adet kırmızı şarap numunesinde kateşin değerleri, beyazlarda 0.00-0.80 g/l, kırmızılarda ise 0.38-1.27 g/l arasında saptanmıştır. Bir numunede hiç kateşin bulunmamıştır. Diğer değerler literatürde bildirilen değerler içinde kalmakla beraber, beyaz ve kırmızı şarap yapımında, şarap yapım tekniğine uyulmadığı açıktır.
Piyasadan sağlanan bazı beyaz ve kırmızı şaraplardaki kondanse olabilir tanenli maddeler (kateşin) miktarlarının saptanması amaçlanan bu çalışmada, daha çok metot üzerinde durulmuştur. Araştırmaya alınan beş adet beyaz, üç adet kırmızı şarap numunesinde kateşin değerleri, beyazlarda 0.00-0.80 g/l, kırmızılarda ise 0.38-1.27 g/l arasında saptanmıştır. Bir numunede hiç kateşin bulunmamıştır. Diğer değerler literatürde bildirilen değerler içinde kalmakla beraber, beyaz ve kırmızı şarap yapımında, şarap yapım tekniğine uyulmadığı açıktır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Nisan 1976 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1976 Cilt: 1 Sayı: 2 |