BibTex RIS Kaynak Göster

Şaraplarda Kateşin Miktarı Üzerinde Araştırmalar

Yıl 1976, Cilt: 1 Sayı: 2, - , 01.04.1976

Öz

Piyasadan sağlanan bazı beyaz ve kırmızı şaraplardaki kondanse olabilir tanenli maddeler (kateşin) miktarlarının saptanması amaçlanan bu çalışmada, daha çok metot üzerinde durulmuştur. Araştırmaya alınan beş adet beyaz, üç adet kırmızı şarap numunesinde kateşin değerleri, beyazlarda 0.00-0.80 g/l, kırmızılarda ise 0.38-1.27 g/l arasında saptanmıştır. Bir numunede hiç kateşin bulunmamıştır. Diğer değerler literatürde bildirilen değerler içinde kalmakla beraber, beyaz ve kırmızı şarap yapımında, şarap yapım tekniğine uyulmadığı açıktır.

Researches on the Amount of Catechin in Wines (in Turkish)

Yıl 1976, Cilt: 1 Sayı: 2, - , 01.04.1976

Öz

Piyasadan sağlanan bazı beyaz ve kırmızı şaraplardaki kondanse olabilir tanenli maddeler (kateşin) miktarlarının saptanması amaçlanan bu çalışmada, daha çok metot üzerinde durulmuştur. Araştırmaya alınan beş adet beyaz, üç adet kırmızı şarap numunesinde kateşin değerleri, beyazlarda 0.00-0.80 g/l, kırmızılarda ise 0.38-1.27 g/l arasında saptanmıştır. Bir numunede hiç kateşin bulunmamıştır. Diğer değerler literatürde bildirilen değerler içinde kalmakla beraber, beyaz ve kırmızı şarap yapımında, şarap yapım tekniğine uyulmadığı açıktır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

İşıl Fidan Bu kişi benim

Yahya Cenik Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1976
Yayımlandığı Sayı Yıl 1976 Cilt: 1 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Fidan, İ. ., & Cenik, Y. . (1976). Şaraplarda Kateşin Miktarı Üzerinde Araştırmalar. Gıda, 1(2).
AMA Fidan İ, Cenik Y. Şaraplarda Kateşin Miktarı Üzerinde Araştırmalar. GIDA. Nisan 1976;1(2).
Chicago Fidan, İşıl, ve Yahya Cenik. “Şaraplarda Kateşin Miktarı Üzerinde Araştırmalar”. Gıda 1, sy. 2 (Nisan 1976).
EndNote Fidan İ, Cenik Y (01 Nisan 1976) Şaraplarda Kateşin Miktarı Üzerinde Araştırmalar. Gıda 1 2
IEEE İ. . Fidan ve Y. . Cenik, “Şaraplarda Kateşin Miktarı Üzerinde Araştırmalar”, GIDA, c. 1, sy. 2, 1976.
ISNAD Fidan, İşıl - Cenik, Yahya. “Şaraplarda Kateşin Miktarı Üzerinde Araştırmalar”. Gıda 1/2 (Nisan 1976).
JAMA Fidan İ, Cenik Y. Şaraplarda Kateşin Miktarı Üzerinde Araştırmalar. GIDA. 1976;1.
MLA Fidan, İşıl ve Yahya Cenik. “Şaraplarda Kateşin Miktarı Üzerinde Araştırmalar”. Gıda, c. 1, sy. 2, 1976.
Vancouver Fidan İ, Cenik Y. Şaraplarda Kateşin Miktarı Üzerinde Araştırmalar. GIDA. 1976;1(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/