BibTex RIS Kaynak Göster

A Research on the Effects of Some Nitrogen Containing Additives on Enzyme Production During Rennet Production from Mucor miehei (Turkish with English Abstract)

Yıl 1986, Cilt: 11 Sayı: 2, - , 01.04.1986

Öz

In the production of cheese, it is necessary to coagulate the milk in order to be able to separate the casein from the whey. These enzyme can be obtained from various sources and microorganisms. Enzyme from Mucor miehei appears to possess a more favorable ratio between milk coagulating and proteolytic activity.            In this study, the effect of nitrogenous additives on enzyme activity has been searched. Addition of ground malt, soy flour and powdered whey as nitrogen supplement to the medium showed positive effect on enzyme activity. Vacuum dried and powdered enzyme showed almost similar activity as in commercial rennet preparat.    

Mucor miehei’den Rennet Üretiminde Bazı Azotlu Katkı Maddelerinin Enzim Üretimine Etkisi Üzerinde bir Araştırma

Yıl 1986, Cilt: 11 Sayı: 2, - , 01.04.1986

Öz

Peynir yapımında kullanılan ve değişik kaynaklardan elde edilebilen proteazların son yıllarda mikrobiyel yolla üretimi önem kazanmıştır. Bu çalışmada Mucor miehei’den rennet üretiminde, üretime etkili bazı faktörler, özellikle bazı azotlu katkı maddelerinin besi yerine ilavesinin enzim aktivitesi üzerindeki etkileri araştırılmıştır. Katkı maddesi olarak kullanılan malt ve soya unları ile peynir altı suyu tozunun besiyerine belirli oranlarda ilavesinin enzim aktivitesini artırdığı gözlenmiştir. Vakum altında kurutulup toz hale getirilmiş enzimlerin, ticari enzim preparatlarına eşdeğer aktivite gösterdikleri saptanmıştır.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Sedat Dönmez Bu kişi benim

Filiz Özçelik Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1986
Yayımlandığı Sayı Yıl 1986 Cilt: 11 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Dönmez, S. ., & Özçelik, F. . (1986). Mucor miehei’den Rennet Üretiminde Bazı Azotlu Katkı Maddelerinin Enzim Üretimine Etkisi Üzerinde bir Araştırma. Gıda, 11(2).
AMA Dönmez S, Özçelik F. Mucor miehei’den Rennet Üretiminde Bazı Azotlu Katkı Maddelerinin Enzim Üretimine Etkisi Üzerinde bir Araştırma. GIDA. Nisan 1986;11(2).
Chicago Dönmez, Sedat, ve Filiz Özçelik. “Mucor miehei’den Rennet Üretiminde Bazı Azotlu Katkı Maddelerinin Enzim Üretimine Etkisi Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 11, sy. 2 (Nisan 1986).
EndNote Dönmez S, Özçelik F (01 Nisan 1986) Mucor miehei’den Rennet Üretiminde Bazı Azotlu Katkı Maddelerinin Enzim Üretimine Etkisi Üzerinde bir Araştırma. Gıda 11 2
IEEE S. . Dönmez ve F. . Özçelik, “Mucor miehei’den Rennet Üretiminde Bazı Azotlu Katkı Maddelerinin Enzim Üretimine Etkisi Üzerinde bir Araştırma”, GIDA, c. 11, sy. 2, 1986.
ISNAD Dönmez, Sedat - Özçelik, Filiz. “Mucor miehei’den Rennet Üretiminde Bazı Azotlu Katkı Maddelerinin Enzim Üretimine Etkisi Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 11/2 (Nisan 1986).
JAMA Dönmez S, Özçelik F. Mucor miehei’den Rennet Üretiminde Bazı Azotlu Katkı Maddelerinin Enzim Üretimine Etkisi Üzerinde bir Araştırma. GIDA. 1986;11.
MLA Dönmez, Sedat ve Filiz Özçelik. “Mucor miehei’den Rennet Üretiminde Bazı Azotlu Katkı Maddelerinin Enzim Üretimine Etkisi Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda, c. 11, sy. 2, 1986.
Vancouver Dönmez S, Özçelik F. Mucor miehei’den Rennet Üretiminde Bazı Azotlu Katkı Maddelerinin Enzim Üretimine Etkisi Üzerinde bir Araştırma. GIDA. 1986;11(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/