BibTex RIS Kaynak Göster

A New Drying Technology (in Turkish)

Yıl 1976, Cilt: 1 Sayı: 4, - , 01.08.1976

Öz

Meyve ve sebzelerin kurutma yoluyla muhafaza ve saklanmaları, eski çağlardan beri bilinen ve uygulanan bir yöntemdir. Önceleri Güneş enerjisi bu amaçla kullanılmış, bugün ise teknolojik gelişmeye uyarak, modern ve yüksek kapasiteli kurutma sistemleri geliştirilmiştir. Yurdumuzda son 5-6 yılda büyük gelişmeler gösteren Meyve Sebze İşletme Sanayii bazı kollarında teknolojik bir aşama yapma dönemine girmiş bulunmaktadır. Bunlardan biride kurutarak işleme tekniğidir.   

Yeni bir Kurutma Teknolojisi

Yıl 1976, Cilt: 1 Sayı: 4, - , 01.08.1976

Öz

Meyve ve sebzelerin kurutma yoluyla muhafaza ve saklanmaları, eski çağlardan beri bilinen ve uygulanan bir yöntemdir. Önceleri Güneş enerjisi bu amaçla kullanılmış, bugün ise teknolojik gelişmeye uyarak, modern ve yüksek kapasiteli kurutma sistemleri geliştirilmiştir. Yurdumuzda son 5-6 yılda büyük gelişmeler gösteren Meyve Sebze İşletme Sanayii bazı kollarında teknolojik bir aşama yapma dönemine girmiş bulunmaktadır. Bunlardan biride kurutarak işleme tekniğidir.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Vural Yiğit Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1976
Yayımlandığı Sayı Yıl 1976 Cilt: 1 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Yiğit, V. . (1976). Yeni bir Kurutma Teknolojisi. Gıda, 1(4).
AMA Yiğit V. Yeni bir Kurutma Teknolojisi. GIDA. Ağustos 1976;1(4).
Chicago Yiğit, Vural. “Yeni Bir Kurutma Teknolojisi”. Gıda 1, sy. 4 (Ağustos 1976).
EndNote Yiğit V (01 Ağustos 1976) Yeni bir Kurutma Teknolojisi. Gıda 1 4
IEEE V. . Yiğit, “Yeni bir Kurutma Teknolojisi”, GIDA, c. 1, sy. 4, 1976.
ISNAD Yiğit, Vural. “Yeni Bir Kurutma Teknolojisi”. Gıda 1/4 (Ağustos 1976).
JAMA Yiğit V. Yeni bir Kurutma Teknolojisi. GIDA. 1976;1.
MLA Yiğit, Vural. “Yeni Bir Kurutma Teknolojisi”. Gıda, c. 1, sy. 4, 1976.
Vancouver Yiğit V. Yeni bir Kurutma Teknolojisi. GIDA. 1976;1(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/