Ambalajlama, gıda maddelerinin saklanmasında, taşınmasında ve satışında, onların mikroplardan, toz, toprak v.s. den korunması bakımından çok büyük bir önem taşımaktadır. Gıda maddesi ile ambalaj maddesinin sürekli olarak teması sonucunda, ambalaj maddesinin bir kısmının gıda maddesine geçme olasılığı ortaya çıkmaktadır. Bu bakımdan ambalaj maddesinin, bu geçişi minimum seviyede tutacak ve gıda maddelerine geçen ambalaj maddesini yenildiğinde zehirlenmelere neden olmayacak şekilde seçilmesi gerekir. Aynı şey, ambalaj maddeleri için olduğu kadar, gıda maddelerinin yapımında ve hazırlanmasında kullanılan alet ve makinalar için de söz konusudur.
Ambalajlama, gıda maddelerinin saklanmasında, taşınmasında ve satışında, onların mikroplardan, toz, toprak v.s. den korunması bakımından çok büyük bir önem taşımaktadır. Gıda maddesi ile ambalaj maddesinin sürekli olarak teması sonucunda, ambalaj maddesinin bir kısmının gıda maddesine geçme olasılığı ortaya çıkmaktadır. Bu bakımdan ambalaj maddesinin, bu geçişi minimum seviyede tutacak ve gıda maddelerine geçen ambalaj maddesini yenildiğinde zehirlenmelere neden olmayacak şekilde seçilmesi gerekir. Aynı şey, ambalaj maddeleri için olduğu kadar, gıda maddelerinin yapımında ve hazırlanmasında kullanılan alet ve makinalar için de söz konusudur.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ağustos 1976 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1976 Cilt: 1 Sayı: 4 |