BibTex RIS Kaynak Göster

Can Cholesterol Decreased From Foods? (Turkish with English Abstract)

Yıl 1996, Cilt: 21 Sayı: 3, - , 01.06.1996

Öz

Many factors, mainly raised serum cholesterol cause coronary heart diseases. Generally in order to decrease coronary heart diseases risk, reduction of plasma total and low density lipoprotein cholesterol through lowering the intake of total and saturated fat and of dietary cholesterol have been aimed. Several methods for the reduction of dietary cholesterol and removing cholesterol of some foods have been developed, recently. But the effect of dietary cholesterol on plasma cholesterol has not been understood completely. There are also arguments and opposite articles on this topic.

Gıdalardan Kolesterol Azaltılabilir mi?

Yıl 1996, Cilt: 21 Sayı: 3, - , 01.06.1996

Öz

Koroner kalp hastalıklarının oluşumunda serum kolesterolündeki yükselme başta olmak üzere, daha bir çok faktörün de etkisi bulunmaktadır. Genel olarak, koroner kalp hastalıklarını azaltmak için, toplam yağ, doymuş yağ ve diyet kolesterolü alımının azaltılması dolayısıyla toplam plazma kolesterolü ve düşük yoğunluklu lipoprotein kolesterolü (LDL)’nün düşürülmesi amaçlanmaktadır. Son zamanlarda bazı gıdalardaki kolesterolün azaltılması ve diyet kolesterolünün düşürülmesi amacıyla birçok metot geliştirilmiştir. Ancak diyet kolesterolünün plazma kolesterolü üzerindeki etkisi tam olarak açıklığa kavuşturulamamış olup, birbirine zıt görüşler bulunmaktadır. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mehmet Demirci Bu kişi benim

Metin Güldaş Bu kişi benim

Fikri Başoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1996
Yayımlandığı Sayı Yıl 1996 Cilt: 21 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Demirci, M. ., Güldaş, M. ., & Başoğlu, F. . (1996). Gıdalardan Kolesterol Azaltılabilir mi?. Gıda, 21(3).
AMA Demirci M, Güldaş M, Başoğlu F. Gıdalardan Kolesterol Azaltılabilir mi?. GIDA. Haziran 1996;21(3).
Chicago Demirci, Mehmet, Metin Güldaş, ve Fikri Başoğlu. “Gıdalardan Kolesterol Azaltılabilir Mi?”. Gıda 21, sy. 3 (Haziran 1996).
EndNote Demirci M, Güldaş M, Başoğlu F (01 Haziran 1996) Gıdalardan Kolesterol Azaltılabilir mi?. Gıda 21 3
IEEE M. . Demirci, M. . Güldaş, ve F. . Başoğlu, “Gıdalardan Kolesterol Azaltılabilir mi?”, GIDA, c. 21, sy. 3, 1996.
ISNAD Demirci, Mehmet vd. “Gıdalardan Kolesterol Azaltılabilir Mi?”. Gıda 21/3 (Haziran 1996).
JAMA Demirci M, Güldaş M, Başoğlu F. Gıdalardan Kolesterol Azaltılabilir mi?. GIDA. 1996;21.
MLA Demirci, Mehmet vd. “Gıdalardan Kolesterol Azaltılabilir Mi?”. Gıda, c. 21, sy. 3, 1996.
Vancouver Demirci M, Güldaş M, Başoğlu F. Gıdalardan Kolesterol Azaltılabilir mi?. GIDA. 1996;21(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/