BibTex RIS Kaynak Göster

Utilisation of Dairy Production Wastes in the Light of New Developments and Its Economic Importance (in Turkish)

Yıl 1978, Cilt: 3 Sayı: 1, - , 01.02.1978

Öz

Birçok ülkelerde olduğu gibi bizde de nüfusumuzun beslenmesinde hayvansal protein açığı olduğu görülmekte ve bu hayvansal proteinin temini sosyo ekonomik nedenlerle güç olmaktadır. Diğer taraftan, 40 milyonluk Türkiye’nin 2-2.5 aylık hayvansal protein gereksinimini karşılayabilecek miktarda proteini içeren peynir suyu ve yayıkaltı gibi sütçülük artıkları her yıl değerlendirilemeyerek atılmakta ve yok olmaktadır. Amerika’da peynir suyundan %50 proteinli ve içerdiği amino asitlerince mükemmel bir besin elde edilmekte ve kilosu 20-30 cent’e (4-6 TL.) gelmektedir.  

Yeni Gelişmelerin Işığında Sütçülük Artıklarının Değerlendirilmesi ve Ekonomik Önemi

Yıl 1978, Cilt: 3 Sayı: 1, - , 01.02.1978

Öz

Birçok ülkelerde olduğu gibi bizde de nüfusumuzun beslenmesinde hayvansal protein açığı olduğu görülmekte ve bu hayvansal proteinin temini sosyo ekonomik nedenlerle güç olmaktadır. Diğer taraftan, 40 milyonluk Türkiye’nin 2-2.5 aylık hayvansal protein gereksinimini karşılayabilecek miktarda proteini içeren peynir suyu ve yayıkaltı gibi sütçülük artıkları her yıl değerlendirilemeyerek atılmakta ve yok olmaktadır. Amerika’da peynir suyundan %50 proteinli ve içerdiği amino asitlerince mükemmel bir besin elde edilmekte ve kilosu 20-30 cent’e (4-6 TL.) gelmektedir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Atilla Konar Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1978
Yayımlandığı Sayı Yıl 1978 Cilt: 3 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Konar, A. . (1978). Yeni Gelişmelerin Işığında Sütçülük Artıklarının Değerlendirilmesi ve Ekonomik Önemi. Gıda, 3(1).
AMA Konar A. Yeni Gelişmelerin Işığında Sütçülük Artıklarının Değerlendirilmesi ve Ekonomik Önemi. GIDA. Şubat 1978;3(1).
Chicago Konar, Atilla. “Yeni Gelişmelerin Işığında Sütçülük Artıklarının Değerlendirilmesi Ve Ekonomik Önemi”. Gıda 3, sy. 1 (Şubat 1978).
EndNote Konar A (01 Şubat 1978) Yeni Gelişmelerin Işığında Sütçülük Artıklarının Değerlendirilmesi ve Ekonomik Önemi. Gıda 3 1
IEEE A. . Konar, “Yeni Gelişmelerin Işığında Sütçülük Artıklarının Değerlendirilmesi ve Ekonomik Önemi”, GIDA, c. 3, sy. 1, 1978.
ISNAD Konar, Atilla. “Yeni Gelişmelerin Işığında Sütçülük Artıklarının Değerlendirilmesi Ve Ekonomik Önemi”. Gıda 3/1 (Şubat 1978).
JAMA Konar A. Yeni Gelişmelerin Işığında Sütçülük Artıklarının Değerlendirilmesi ve Ekonomik Önemi. GIDA. 1978;3.
MLA Konar, Atilla. “Yeni Gelişmelerin Işığında Sütçülük Artıklarının Değerlendirilmesi Ve Ekonomik Önemi”. Gıda, c. 3, sy. 1, 1978.
Vancouver Konar A. Yeni Gelişmelerin Işığında Sütçülük Artıklarının Değerlendirilmesi ve Ekonomik Önemi. GIDA. 1978;3(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/