BibTex RIS Kaynak Göster

A Research on Usefulness of Domestic and Foreign Pea Varieties Grown in İzmir in Canning (in Turkish)

Yıl 1978, Cilt: 3 Sayı: 2, - , 01.04.1978

Öz

1) Ege bölgesinde yetiştirilen pomolojik ve morfolojik özellikleri araştırılmış yerli ve yabancı bezelye çeşitlerin teneke kutu konserveciliğine yarayışlılığı üzerinde durulmuştur. 2) Konserve yapılacak bezelyeler 6.5 mm’lik eleğin üzerinde kalan taneler olup bu taneler 100 oC sıcaklıkta 1.5 dakika haşlanmışlardır. Haşlanmış bezelyeler ½’lik teneke kutulara 250 gram doldurulmuş üzerlerine salamurası katılmış ve kapatılmışlardır. Kutular 115 oC sıcaklıkta 25 dakika sterilize edilmişler ve ticari ambarda 3 ay bekletilmişlerdir. 3) Araştırma örneklerine teknik, fiziksel ve kimyasal analizler uygulanmıştır. 4) Araştırma sonucu elde edilen verilerin yabancı ve yerli norm ve tüzüklere uygunluğu kıyaslanarak puanlanmıştır. 5) Bu araştırma sonucu sırası ile Perfection (40), Wando (34), Delikates (23), Safir tofto (21), Senatör (13), Porto (30) ve Unica (27) en iyi puan almışlardır.  

İzmir’de Yetiştirilen Yerli ve Yabancı Bezelye Çeşitlerinin Kutu Konserveciliğine Yarayışlılığı Üzerinde Araştırma

Yıl 1978, Cilt: 3 Sayı: 2, - , 01.04.1978

Öz

1) Ege bölgesinde yetiştirilen pomolojik ve morfolojik özellikleri araştırılmış yerli ve yabancı bezelye çeşitlerin teneke kutu konserveciliğine yarayışlılığı üzerinde durulmuştur. 2) Konserve yapılacak bezelyeler 6.5 mm’lik eleğin üzerinde kalan taneler olup bu taneler 100 oC sıcaklıkta 1.5 dakika haşlanmışlardır. Haşlanmış bezelyeler ½’lik teneke kutulara 250 gram doldurulmuş üzerlerine salamurası katılmış ve kapatılmışlardır. Kutular 115 oC sıcaklıkta 25 dakika sterilize edilmişler ve ticari ambarda 3 ay bekletilmişlerdir. 3) Araştırma örneklerine teknik, fiziksel ve kimyasal analizler uygulanmıştır. 4) Araştırma sonucu elde edilen verilerin yabancı ve yerli norm ve tüzüklere uygunluğu kıyaslanarak puanlanmıştır. 5) Bu araştırma sonucu sırası ile Perfection (40), Wando (34), Delikates (23), Safir tofto (21), Senatör (13), Porto (30) ve Unica (27) en iyi puan almışlardır.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ünal Yurdagel Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1978
Yayımlandığı Sayı Yıl 1978 Cilt: 3 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Yurdagel, Ü. . (1978). İzmir’de Yetiştirilen Yerli ve Yabancı Bezelye Çeşitlerinin Kutu Konserveciliğine Yarayışlılığı Üzerinde Araştırma. Gıda, 3(2).
AMA Yurdagel Ü. İzmir’de Yetiştirilen Yerli ve Yabancı Bezelye Çeşitlerinin Kutu Konserveciliğine Yarayışlılığı Üzerinde Araştırma. GIDA. Nisan 1978;3(2).
Chicago Yurdagel, Ünal. “İzmir’de Yetiştirilen Yerli Ve Yabancı Bezelye Çeşitlerinin Kutu Konserveciliğine Yarayışlılığı Üzerinde Araştırma”. Gıda 3, sy. 2 (Nisan 1978).
EndNote Yurdagel Ü (01 Nisan 1978) İzmir’de Yetiştirilen Yerli ve Yabancı Bezelye Çeşitlerinin Kutu Konserveciliğine Yarayışlılığı Üzerinde Araştırma. Gıda 3 2
IEEE Ü. . Yurdagel, “İzmir’de Yetiştirilen Yerli ve Yabancı Bezelye Çeşitlerinin Kutu Konserveciliğine Yarayışlılığı Üzerinde Araştırma”, GIDA, c. 3, sy. 2, 1978.
ISNAD Yurdagel, Ünal. “İzmir’de Yetiştirilen Yerli Ve Yabancı Bezelye Çeşitlerinin Kutu Konserveciliğine Yarayışlılığı Üzerinde Araştırma”. Gıda 3/2 (Nisan 1978).
JAMA Yurdagel Ü. İzmir’de Yetiştirilen Yerli ve Yabancı Bezelye Çeşitlerinin Kutu Konserveciliğine Yarayışlılığı Üzerinde Araştırma. GIDA. 1978;3.
MLA Yurdagel, Ünal. “İzmir’de Yetiştirilen Yerli Ve Yabancı Bezelye Çeşitlerinin Kutu Konserveciliğine Yarayışlılığı Üzerinde Araştırma”. Gıda, c. 3, sy. 2, 1978.
Vancouver Yurdagel Ü. İzmir’de Yetiştirilen Yerli ve Yabancı Bezelye Çeşitlerinin Kutu Konserveciliğine Yarayışlılığı Üzerinde Araştırma. GIDA. 1978;3(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/