BibTex RIS Kaynak Göster

The Effect of Extrusion Cooking on Food Composition (Turkish with English Abstract)

Yıl 1987, Cilt: 12 Sayı: 2, - , 01.04.1987

Öz

Like other process for heat treatment of food, extrusion cooking may have both beneficial and undesirable effects on food composition. Beneficial effects include destruction of antinutritional factors. On the other hand Maillard reactions between protein and sugars reduce the nutritional value of the protein. Heat labile vitamins may be lost to varying extend. 

Extruder ile Pişirme Yönteminin Gıda Bileşim Öğeleri

Yıl 1987, Cilt: 12 Sayı: 2, - , 01.04.1987

Öz

Gıdalara uygulanan diğer ısıl işlemler gibi extruder ile pişirme yönteminde yararlı ve zararlı etkileri birlikte söz konusudur. Bu yöntemin yararlı etkisi; gıdanın özelliklerini olumsuz etkileyen faktörlerin elemine edilmesi; olumsuz etkisi ise, proteinler ile şekerler arasında oluşan Maillard tepkimesidir. Anılan tepkime ile proteinlerin besleyici niteliği azalmaktadır. Ayrıca ısıl işlem nedeniyle vitamin kayıpları söz konusu olmaktadır (Bjorck ve Asp, 1982).

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Nevzat Artık Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1987
Yayımlandığı Sayı Yıl 1987 Cilt: 12 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Artık, N. . (1987). Extruder ile Pişirme Yönteminin Gıda Bileşim Öğeleri. Gıda, 12(2).
AMA Artık N. Extruder ile Pişirme Yönteminin Gıda Bileşim Öğeleri. GIDA. Nisan 1987;12(2).
Chicago Artık, Nevzat. “Extruder Ile Pişirme Yönteminin Gıda Bileşim Öğeleri”. Gıda 12, sy. 2 (Nisan 1987).
EndNote Artık N (01 Nisan 1987) Extruder ile Pişirme Yönteminin Gıda Bileşim Öğeleri. Gıda 12 2
IEEE N. . Artık, “Extruder ile Pişirme Yönteminin Gıda Bileşim Öğeleri”, GIDA, c. 12, sy. 2, 1987.
ISNAD Artık, Nevzat. “Extruder Ile Pişirme Yönteminin Gıda Bileşim Öğeleri”. Gıda 12/2 (Nisan 1987).
JAMA Artık N. Extruder ile Pişirme Yönteminin Gıda Bileşim Öğeleri. GIDA. 1987;12.
MLA Artık, Nevzat. “Extruder Ile Pişirme Yönteminin Gıda Bileşim Öğeleri”. Gıda, c. 12, sy. 2, 1987.
Vancouver Artık N. Extruder ile Pişirme Yönteminin Gıda Bileşim Öğeleri. GIDA. 1987;12(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/