BibTex RIS Kaynak Göster

Food Production in the World and in Turkey (in Turkish)

Yıl 1987, Cilt: 12 Sayı: 2, - , 01.04.1987

Öz

20. Yüzyılın son çeyreğinde dünya tarımsal üretim ve gıda potansiyeli üzerinde oldukça iyimser tahminler yapılmaktadır. Hesaplamalara göre halen tarım yapılan 1.4 milyar hektar tarım arazisinden elde edilen geleneksel ürünlerin toplam kalori değeri beslenme biliminin gerektirdiği ölçüler içinde 4.5 milyar insanı doyurabilecek kadardır. Buna ilave olarak bugün, tarıma elverişsiz olan arazilerin ıslahı ve ekilebilir alanların miktarının 4-5 milyar hektara çıkarılabileceği, bu miktar ekilebilir ve üzerinde hayvan yetiştirilebilir arazide çağdaş tarım tekniklerinin uygulanması ile elde edilecek ürünlerin 90 milyar insanı besleyebileceği tahmin edilmektedir.

Dünyada ve Türkiye’de Gıda Üretimi

Yıl 1987, Cilt: 12 Sayı: 2, - , 01.04.1987

Öz

20. Yüzyılın son çeyreğinde dünya tarımsal üretim ve gıda potansiyeli üzerinde oldukça iyimser tahminler yapılmaktadır. Hesaplamalara göre halen tarım yapılan 1.4 milyar hektar tarım arazisinden elde edilen geleneksel ürünlerin toplam kalori değeri beslenme biliminin gerektirdiği ölçüler içinde 4.5 milyar insanı doyurabilecek kadardır. Buna ilave olarak bugün, tarıma elverişsiz olan arazilerin ıslahı ve ekilebilir alanların miktarının 4-5 milyar hektara çıkarılabileceği, bu miktar ekilebilir ve üzerinde hayvan yetiştirilebilir arazide çağdaş tarım tekniklerinin uygulanması ile elde edilecek ürünlerin 90 milyar insanı besleyebileceği tahmin edilmektedir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

A. Kadir Halkman Bu kişi benim

Nihat Demirkol Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1987
Yayımlandığı Sayı Yıl 1987 Cilt: 12 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Halkman, A. K. ., & Demirkol, N. . (1987). Dünyada ve Türkiye’de Gıda Üretimi. Gıda, 12(2).
AMA Halkman AK, Demirkol N. Dünyada ve Türkiye’de Gıda Üretimi. GIDA. Nisan 1987;12(2).
Chicago Halkman, A. Kadir, ve Nihat Demirkol. “Dünyada Ve Türkiye’de Gıda Üretimi”. Gıda 12, sy. 2 (Nisan 1987).
EndNote Halkman AK, Demirkol N (01 Nisan 1987) Dünyada ve Türkiye’de Gıda Üretimi. Gıda 12 2
IEEE A. K. . Halkman ve N. . Demirkol, “Dünyada ve Türkiye’de Gıda Üretimi”, GIDA, c. 12, sy. 2, 1987.
ISNAD Halkman, A. Kadir - Demirkol, Nihat. “Dünyada Ve Türkiye’de Gıda Üretimi”. Gıda 12/2 (Nisan 1987).
JAMA Halkman AK, Demirkol N. Dünyada ve Türkiye’de Gıda Üretimi. GIDA. 1987;12.
MLA Halkman, A. Kadir ve Nihat Demirkol. “Dünyada Ve Türkiye’de Gıda Üretimi”. Gıda, c. 12, sy. 2, 1987.
Vancouver Halkman AK, Demirkol N. Dünyada ve Türkiye’de Gıda Üretimi. GIDA. 1987;12(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/