BibTex RIS Kaynak Göster

Dietary Habits in Turkey (in Turkish)

Yıl 1987, Cilt: 12 Sayı: 3, - , 01.06.1987

Öz

Farklı toplumların kültürleri ve bu kültürün bir ögesi olan yemek yeme alışkanlıklarında farklılıklar gösterir. Ülkemizde yemek alışkanlıkları tarihsel olarak, bölgesel olarak, hatta köy-kent gibi yerleşme birimlerine göre değişiklikler göstermektedir. Bu farklılıklara rağmen toplumumuzda yine de bu konuda ortak özellikler söz konusudur. Uzun bir tarihi geçmişe sahip olan Türkler yiyecek konusunda zengin bir kültüre sahiptirler. Bu zenginlik bol çeşitli yiyeceklere de yansımıştır (Tezcan, 1982). Tüm kültürlerde olduğu gibi bizim kültürümüzde de gelenek ve göreneklerimiz yiyecek tüketimimizde etkili olmuştur. Bazısının yeğlenip bazılarından kaçınılmasında dinsel inanışlar da önemli rol oynamıştır (Ögel, 1978).   

Türkiye’de Yiyecek Alışkanlıkları

Yıl 1987, Cilt: 12 Sayı: 3, - , 01.06.1987

Öz

Farklı toplumların kültürleri ve bu kültürün bir ögesi olan yemek yeme alışkanlıklarında farklılıklar gösterir. Ülkemizde yemek alışkanlıkları tarihsel olarak, bölgesel olarak, hatta köy-kent gibi yerleşme birimlerine göre değişiklikler göstermektedir. Bu farklılıklara rağmen toplumumuzda yine de bu konuda ortak özellikler söz konusudur. Uzun bir tarihi geçmişe sahip olan Türkler yiyecek konusunda zengin bir kültüre sahiptirler. Bu zenginlik bol çeşitli yiyeceklere de yansımıştır (Tezcan, 1982). Tüm kültürlerde olduğu gibi bizim kültürümüzde de gelenek ve göreneklerimiz yiyecek tüketimimizde etkili olmuştur. Bazısının yeğlenip bazılarından kaçınılmasında dinsel inanışlar da önemli rol oynamıştır (Ögel, 1978).   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mine Mangır Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1987
Yayımlandığı Sayı Yıl 1987 Cilt: 12 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Mangır, M. . (1987). Türkiye’de Yiyecek Alışkanlıkları. Gıda, 12(3).
AMA Mangır M. Türkiye’de Yiyecek Alışkanlıkları. GIDA. Haziran 1987;12(3).
Chicago Mangır, Mine. “Türkiye’de Yiyecek Alışkanlıkları”. Gıda 12, sy. 3 (Haziran 1987).
EndNote Mangır M (01 Haziran 1987) Türkiye’de Yiyecek Alışkanlıkları. Gıda 12 3
IEEE M. . Mangır, “Türkiye’de Yiyecek Alışkanlıkları”, GIDA, c. 12, sy. 3, 1987.
ISNAD Mangır, Mine. “Türkiye’de Yiyecek Alışkanlıkları”. Gıda 12/3 (Haziran 1987).
JAMA Mangır M. Türkiye’de Yiyecek Alışkanlıkları. GIDA. 1987;12.
MLA Mangır, Mine. “Türkiye’de Yiyecek Alışkanlıkları”. Gıda, c. 12, sy. 3, 1987.
Vancouver Mangır M. Türkiye’de Yiyecek Alışkanlıkları. GIDA. 1987;12(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/