BibTex RIS Kaynak Göster

Effect of Microbiological Quality of Raw Milk on Durability of UHT Milk (in Turkish)

Yıl 1987, Cilt: 12 Sayı: 4, - , 01.08.1987

Öz

Teknolojinin gelişmesiyle soğutma sistemi olan tanklarda sütün toplanması, düşük sıcaklık derecelerinin asit üreten mikroorganizma türlerinin üremesinin büyük oranda engellenmesiyle sütün ekşimesi problemi ortadan kalkmıştır. Bu değişen koşullarda günümüzde başka bir mikroorganizma popülasyonu olan pschrotrophic’ler kolayca üreyebilmekte ve gelişmeleri ile sütte çeşitli hoş olmayan kokulara neden olmaktadır (off flavours). Sütün çiftliklerde uzun süre düşük sıcaklıkta bekletilmesi ve yine düşük sıcaklıkta transport ve tekrar fabrikada soğukta saklama işlemleri, sütün normal bakteriyolojik kompozisyonuna tam bir değişim getirmiştir. Değişen üretim metodları ve yüksek ısıl işlemleri sonunda pschrotrophic spor oluşturan bakteriler artan bir önem kazanmışlardır.   

Çiğ Sütün Mikrobiyolojik Kalitesinin UHT Sütünün Dayanıklılığına Etkisi

Yıl 1987, Cilt: 12 Sayı: 4, - , 01.08.1987

Öz

Teknolojinin gelişmesiyle soğutma sistemi olan tanklarda sütün toplanması, düşük sıcaklık derecelerinin asit üreten mikroorganizma türlerinin üremesinin büyük oranda engellenmesiyle sütün ekşimesi problemi ortadan kalkmıştır. Bu değişen koşullarda günümüzde başka bir mikroorganizma popülasyonu olan pschrotrophic’ler kolayca üreyebilmekte ve gelişmeleri ile sütte çeşitli hoş olmayan kokulara neden olmaktadır (off flavours). Sütün çiftliklerde uzun süre düşük sıcaklıkta bekletilmesi ve yine düşük sıcaklıkta transport ve tekrar fabrikada soğukta saklama işlemleri, sütün normal bakteriyolojik kompozisyonuna tam bir değişim getirmiştir. Değişen üretim metodları ve yüksek ısıl işlemleri sonunda pschrotrophic spor oluşturan bakteriler artan bir önem kazanmışlardır.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Nuran Yavuz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1987
Yayımlandığı Sayı Yıl 1987 Cilt: 12 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Yavuz, N. . (1987). Çiğ Sütün Mikrobiyolojik Kalitesinin UHT Sütünün Dayanıklılığına Etkisi. Gıda, 12(4).
AMA Yavuz N. Çiğ Sütün Mikrobiyolojik Kalitesinin UHT Sütünün Dayanıklılığına Etkisi. GIDA. Ağustos 1987;12(4).
Chicago Yavuz, Nuran. “Çiğ Sütün Mikrobiyolojik Kalitesinin UHT Sütünün Dayanıklılığına Etkisi”. Gıda 12, sy. 4 (Ağustos 1987).
EndNote Yavuz N (01 Ağustos 1987) Çiğ Sütün Mikrobiyolojik Kalitesinin UHT Sütünün Dayanıklılığına Etkisi. Gıda 12 4
IEEE N. . Yavuz, “Çiğ Sütün Mikrobiyolojik Kalitesinin UHT Sütünün Dayanıklılığına Etkisi”, GIDA, c. 12, sy. 4, 1987.
ISNAD Yavuz, Nuran. “Çiğ Sütün Mikrobiyolojik Kalitesinin UHT Sütünün Dayanıklılığına Etkisi”. Gıda 12/4 (Ağustos 1987).
JAMA Yavuz N. Çiğ Sütün Mikrobiyolojik Kalitesinin UHT Sütünün Dayanıklılığına Etkisi. GIDA. 1987;12.
MLA Yavuz, Nuran. “Çiğ Sütün Mikrobiyolojik Kalitesinin UHT Sütünün Dayanıklılığına Etkisi”. Gıda, c. 12, sy. 4, 1987.
Vancouver Yavuz N. Çiğ Sütün Mikrobiyolojik Kalitesinin UHT Sütünün Dayanıklılığına Etkisi. GIDA. 1987;12(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/