BibTex RIS Kaynak Göster

Emülsifierler, Özellikleri ve Un Komponentleri ile İlişkileri

Yıl 1987, Cilt: 12 Sayı: 4, - , 01.08.1987

Öz

Gıda maddelerinin hazırlanmasında kullanılan hammaddelerin kaliteleri ve özellikleri, onların biyolojik orijinleri nedeni ile değişkendir. Bitkisel hammaddelerin özellikleri yetiştirme, hasat ve depolama koşullarına bağlı bulunmaktadır. Hayvansal materyallerin özellikleri de besleme ve çevre koşulları ile değişkenlik gösterir. Materyallerdeki bu değişiklikler tüketicilerin arzu etmedikleri tutarsız gıda kalitelerine sebep olabilir. Bundan başka gıda maddeleri normal olarak hasat edildikleri veya üretildikleri yerde uzun süreli olarak tüketilemez fakat ya yanmadde olarak ya da işlenmiş ürünler olarak geniş alandaki tüketiciye ulaştırılır.

Emulsifiers, Their Properties and Interactions with Flour Components (in Turkish)

Yıl 1987, Cilt: 12 Sayı: 4, - , 01.08.1987

Öz

Gıda maddelerinin hazırlanmasında kullanılan hammaddelerin kaliteleri ve özellikleri, onların biyolojik orijinleri nedeni ile değişkendir. Bitkisel hammaddelerin özellikleri yetiştirme, hasat ve depolama koşullarına bağlı bulunmaktadır. Hayvansal materyallerin özellikleri de besleme ve çevre koşulları ile değişkenlik gösterir. Materyallerdeki bu değişiklikler tüketicilerin arzu etmedikleri tutarsız gıda kalitelerine sebep olabilir. Bundan başka gıda maddeleri normal olarak hasat edildikleri veya üretildikleri yerde uzun süreli olarak tüketilemez fakat ya yanmadde olarak ya da işlenmiş ürünler olarak geniş alandaki tüketiciye ulaştırılır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Recai Ercan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1987
Yayımlandığı Sayı Yıl 1987 Cilt: 12 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Ercan, R. . (1987). Emülsifierler, Özellikleri ve Un Komponentleri ile İlişkileri. Gıda, 12(4).
AMA Ercan R. Emülsifierler, Özellikleri ve Un Komponentleri ile İlişkileri. GIDA. Ağustos 1987;12(4).
Chicago Ercan, Recai. “Emülsifierler, Özellikleri Ve Un Komponentleri Ile İlişkileri”. Gıda 12, sy. 4 (Ağustos 1987).
EndNote Ercan R (01 Ağustos 1987) Emülsifierler, Özellikleri ve Un Komponentleri ile İlişkileri. Gıda 12 4
IEEE R. . Ercan, “Emülsifierler, Özellikleri ve Un Komponentleri ile İlişkileri”, GIDA, c. 12, sy. 4, 1987.
ISNAD Ercan, Recai. “Emülsifierler, Özellikleri Ve Un Komponentleri Ile İlişkileri”. Gıda 12/4 (Ağustos 1987).
JAMA Ercan R. Emülsifierler, Özellikleri ve Un Komponentleri ile İlişkileri. GIDA. 1987;12.
MLA Ercan, Recai. “Emülsifierler, Özellikleri Ve Un Komponentleri Ile İlişkileri”. Gıda, c. 12, sy. 4, 1987.
Vancouver Ercan R. Emülsifierler, Özellikleri ve Un Komponentleri ile İlişkileri. GIDA. 1987;12(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/