Bazı biyolojik etkenlerin, özellikle mikroorganizmaların ham maddelerin faydalı maddelere dönüşümünü sağlayabilme yetenekleri vardır. Genellikle biyoteknoloji terimi bu biyokimyasal reaksiyonların endüstride ve ziraatta uygulanmasını tanımlamak için kullanılır. Topluluklar yüzyıllardan beri fermente olmuş gıdalar ve alkollü içkiler üretmektedirler. Fakat bu faaliyetler uzun bir dönem biyolojik etkenler hakkında herhangi bir bilgi ve deney birikimi olmadan yapılmıştır. Ancak bu işin biyolojik ve kimyasal mekanizmaları anlaşıldıktan sonradır ki, modern biyoteknolojiyi belirleyen ekonomik faaliyetlerin optimizasyonuna doğru ilk adımlar atılmış oldu.
Bazı biyolojik etkenlerin, özellikle mikroorganizmaların ham maddelerin faydalı maddelere dönüşümünü sağlayabilme yetenekleri vardır. Genellikle biyoteknoloji terimi bu biyokimyasal reaksiyonların endüstride ve ziraatta uygulanmasını tanımlamak için kullanılır. Topluluklar yüzyıllardan beri fermente olmuş gıdalar ve alkollü içkiler üretmektedirler. Fakat bu faaliyetler uzun bir dönem biyolojik etkenler hakkında herhangi bir bilgi ve deney birikimi olmadan yapılmıştır. Ancak bu işin biyolojik ve kimyasal mekanizmaları anlaşıldıktan sonradır ki, modern biyoteknolojiyi belirleyen ekonomik faaliyetlerin optimizasyonuna doğru ilk adımlar atılmış oldu.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ağustos 1987 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1987 Cilt: 12 Sayı: 4 |