BibTex RIS Kaynak Göster

Food Aroma: How natural is the natural? (in Turkish)

Yıl 1987, Cilt: 12 Sayı: 4, - , 01.08.1987

Öz

Bütün dünyada ve özellikle daha gelişmiş ülkelerde tüketiciler, gıdaları ve gıda bileşenlerinin besleyici değerleri ve sağlıklılığı konusunda gittikçe daha bilinçli olmaktadırlar. Aynı şekilde, yapay gıda katkıları taşıyan gıdalara göre daha az tehlikeli, daha sağlıklı ve daha güvenilir olduğuna inanılan doğal gıdalar ve bileşenlerinin tercihi de artmaktadır. Doğal gıdaların bu tercihinin sebebi gıdaların seçilmesi, hazırlanması ve tüketimiyle ilgili yerleşmiş alışkanlıklardır. Bu yüzden, geleneksel olarak hazırlanan veya işlenen bütün gıdaları “doğal” kavramı içerisine almak, genel olarak normal kabul edilmelidir. Her uygarlığın sosyal ve kültürel geçmişine bağlı olarak ele alınan bu terimin tanımı ve sınırlanmasında, tüzük ve idare organları arasında kesin bir uzlaşma olmayacağı da açıktır.   

Gıda Aroması: Doğal Ne Kadar Doğaldır?

Yıl 1987, Cilt: 12 Sayı: 4, - , 01.08.1987

Öz

Bütün dünyada ve özellikle daha gelişmiş ülkelerde tüketiciler, gıdaları ve gıda bileşenlerinin besleyici değerleri ve sağlıklılığı konusunda gittikçe daha bilinçli olmaktadırlar. Aynı şekilde, yapay gıda katkıları taşıyan gıdalara göre daha az tehlikeli, daha sağlıklı ve daha güvenilir olduğuna inanılan doğal gıdalar ve bileşenlerinin tercihi de artmaktadır. Doğal gıdaların bu tercihinin sebebi gıdaların seçilmesi, hazırlanması ve tüketimiyle ilgili yerleşmiş alışkanlıklardır. Bu yüzden, geleneksel olarak hazırlanan veya işlenen bütün gıdaları “doğal” kavramı içerisine almak, genel olarak normal kabul edilmelidir. Her uygarlığın sosyal ve kültürel geçmişine bağlı olarak ele alınan bu terimin tanımı ve sınırlanmasında, tüzük ve idare organları arasında kesin bir uzlaşma olmayacağı da açıktır.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Atillâ Akgül Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1987
Yayımlandığı Sayı Yıl 1987 Cilt: 12 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Akgül, A. . (1987). Gıda Aroması: Doğal Ne Kadar Doğaldır?. Gıda, 12(4).
AMA Akgül A. Gıda Aroması: Doğal Ne Kadar Doğaldır?. GIDA. Ağustos 1987;12(4).
Chicago Akgül, Atillâ. “Gıda Aroması: Doğal Ne Kadar Doğaldır?”. Gıda 12, sy. 4 (Ağustos 1987).
EndNote Akgül A (01 Ağustos 1987) Gıda Aroması: Doğal Ne Kadar Doğaldır?. Gıda 12 4
IEEE A. . Akgül, “Gıda Aroması: Doğal Ne Kadar Doğaldır?”, GIDA, c. 12, sy. 4, 1987.
ISNAD Akgül, Atillâ. “Gıda Aroması: Doğal Ne Kadar Doğaldır?”. Gıda 12/4 (Ağustos 1987).
JAMA Akgül A. Gıda Aroması: Doğal Ne Kadar Doğaldır?. GIDA. 1987;12.
MLA Akgül, Atillâ. “Gıda Aroması: Doğal Ne Kadar Doğaldır?”. Gıda, c. 12, sy. 4, 1987.
Vancouver Akgül A. Gıda Aroması: Doğal Ne Kadar Doğaldır?. GIDA. 1987;12(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/