BibTex RIS Kaynak Göster

Food Service (Catering) Systems (in Turkish)

Yıl 1987, Cilt: 12 Sayı: 4, - , 01.08.1987

Öz

Gıdaların gerek perakende gerekse toplu tüketim için servise sunulması işlemleri günümüzde giderek gelişen bir sanayii haline gelmiştir. Dilimizde de ketering olarak yerleşmeye başlayan bu terim, tüm tüketime sunma faaliyetlerini içermekte ve gıda teknolojisi bilim dalı içinde; tedarik, hazırlama, servise sunma gibi son tüketim işlemlerini kapsamaktadır. Çok doğaldır ki tüm bu işlemlerin yapıldığı, şarküteri, mutfak, kantin, restoran ve kafeterya gibi mekanlar ile kullanılan araç-gereç ve ekipmanlar yine aynı kavram içinde yer almaktadır. Ayrıca birçok gıda işleme ve koruma yöntemleri de yine sistem içinde uygulanmaktadır. Tüm bu değerlendirmelerden de anlaşılacağı gibi ketering bir gıda teknolojisi dalıdır. Ancak bu endüstri kolu, geleneksel gıda endüstrisinden faklı olarak, bir öğünde yer alan ve değişik tekniklerle işlenmiş gıda ürünlerini veya menü elemanlarını, bir arada tekrar hazırlayıp son tüketime sunar. Oldukça karmaşık ve çok disiplinli olan bu sistemin; Gıda ve ketering makina ve teçhizat üreticileri, gıda endüstrisi, gıda muhafaza ve dağıtım organizasyonları ile yakınen ilişkileri bulunmaktadır.

Gıda Servis (Ketering) Sistemleri

Yıl 1987, Cilt: 12 Sayı: 4, - , 01.08.1987

Öz

Gıdaların gerek perakende gerekse toplu tüketim için servise sunulması işlemleri günümüzde giderek gelişen bir sanayii haline gelmiştir. Dilimizde de ketering olarak yerleşmeye başlayan bu terim, tüm tüketime sunma faaliyetlerini içermekte ve gıda teknolojisi bilim dalı içinde; tedarik, hazırlama, servise sunma gibi son tüketim işlemlerini kapsamaktadır. Çok doğaldır ki tüm bu işlemlerin yapıldığı, şarküteri, mutfak, kantin, restoran ve kafeterya gibi mekanlar ile kullanılan araç-gereç ve ekipmanlar yine aynı kavram içinde yer almaktadır. Ayrıca birçok gıda işleme ve koruma yöntemleri de yine sistem içinde uygulanmaktadır. Tüm bu değerlendirmelerden de anlaşılacağı gibi ketering bir gıda teknolojisi dalıdır. Ancak bu endüstri kolu, geleneksel gıda endüstrisinden faklı olarak, bir öğünde yer alan ve değişik tekniklerle işlenmiş gıda ürünlerini veya menü elemanlarını, bir arada tekrar hazırlayıp son tüketime sunar. Oldukça karmaşık ve çok disiplinli olan bu sistemin; Gıda ve ketering makina ve teçhizat üreticileri, gıda endüstrisi, gıda muhafaza ve dağıtım organizasyonları ile yakınen ilişkileri bulunmaktadır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Vural Yiğit Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1987
Yayımlandığı Sayı Yıl 1987 Cilt: 12 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Yiğit, V. . (1987). Gıda Servis (Ketering) Sistemleri. Gıda, 12(4).
AMA Yiğit V. Gıda Servis (Ketering) Sistemleri. GIDA. Ağustos 1987;12(4).
Chicago Yiğit, Vural. “Gıda Servis (Ketering) Sistemleri”. Gıda 12, sy. 4 (Ağustos 1987).
EndNote Yiğit V (01 Ağustos 1987) Gıda Servis (Ketering) Sistemleri. Gıda 12 4
IEEE V. . Yiğit, “Gıda Servis (Ketering) Sistemleri”, GIDA, c. 12, sy. 4, 1987.
ISNAD Yiğit, Vural. “Gıda Servis (Ketering) Sistemleri”. Gıda 12/4 (Ağustos 1987).
JAMA Yiğit V. Gıda Servis (Ketering) Sistemleri. GIDA. 1987;12.
MLA Yiğit, Vural. “Gıda Servis (Ketering) Sistemleri”. Gıda, c. 12, sy. 4, 1987.
Vancouver Yiğit V. Gıda Servis (Ketering) Sistemleri. GIDA. 1987;12(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/