BibTex RIS Kaynak Göster

A Review on Preservation of Fruits by Sucrose Polyester Coatings (in English)

Yıl 1997, Cilt: 22 Sayı: 3, - , 01.06.1997

Öz

Quality preservation is considered to be the major factor in fresh fruit marketing. An efficient way to maintain the quality of fruits is the used of coatings. Sucrose polyesters is a recent advance in the field of coatings which function by reducing the internal levels for oxygen of fruits without a simultaneous increase in carbon dioxide levels. As a result of this modification a decrease in respiration rate and a delay in ripening of fruits take place. Other benefits derived from the use of sucrose polyesters are reduction of water loss, nutritive value loss and microbial growth. Sucrose polyesters have been tried on various fruits and shown to give promising results.

Sukroz Poliester Kaplama Maddesi ile Meyvelerin Korunması Üzerine bir Derleme (İngilizce)

Yıl 1997, Cilt: 22 Sayı: 3, - , 01.06.1997

Öz

Kalitenin korunması taze meyvelerin pazarlanmasında önemli bir faktördür. Meyve kalitesinin korunması için kaplama maddesi kullanmak etkili bir yoldur. Kaplama maddeleri alanında yeni bir gelişme olan sukroz poliesterlerin etki mekanizması, meyve içindeki karbondioksiti artırmadan oksijeni azaltmaktır. Bu mekanizma ile solunum hızında yavaşlama ve olgunlaşmada gecikme olmaktadır. Sukroz polyester kaplama maddesi kullanımının diğer faydaları ise meyvedeki su kaybının, besin kaybının ve mikrobiyolojik büyümenin azaltılmasıdır. Sukroz poliester kaplama maddesi çeşitli meyveler üzerinde denenmiş ve gelecek vaat eden sonuçlar elde edilmiştir. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Gülüm Şümnü Bu kişi benim

Levent Bayındırlı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1997
Yayımlandığı Sayı Yıl 1997 Cilt: 22 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Şümnü, G. ., & Bayındırlı, L. . (1997). Sukroz Poliester Kaplama Maddesi ile Meyvelerin Korunması Üzerine bir Derleme (İngilizce). Gıda, 22(3).
AMA Şümnü G, Bayındırlı L. Sukroz Poliester Kaplama Maddesi ile Meyvelerin Korunması Üzerine bir Derleme (İngilizce). GIDA. Haziran 1997;22(3).
Chicago Şümnü, Gülüm, ve Levent Bayındırlı. “Sukroz Poliester Kaplama Maddesi Ile Meyvelerin Korunması Üzerine Bir Derleme (İngilizce)”. Gıda 22, sy. 3 (Haziran 1997).
EndNote Şümnü G, Bayındırlı L (01 Haziran 1997) Sukroz Poliester Kaplama Maddesi ile Meyvelerin Korunması Üzerine bir Derleme (İngilizce). Gıda 22 3
IEEE G. . Şümnü ve L. . Bayındırlı, “Sukroz Poliester Kaplama Maddesi ile Meyvelerin Korunması Üzerine bir Derleme (İngilizce)”, GIDA, c. 22, sy. 3, 1997.
ISNAD Şümnü, Gülüm - Bayındırlı, Levent. “Sukroz Poliester Kaplama Maddesi Ile Meyvelerin Korunması Üzerine Bir Derleme (İngilizce)”. Gıda 22/3 (Haziran 1997).
JAMA Şümnü G, Bayındırlı L. Sukroz Poliester Kaplama Maddesi ile Meyvelerin Korunması Üzerine bir Derleme (İngilizce). GIDA. 1997;22.
MLA Şümnü, Gülüm ve Levent Bayındırlı. “Sukroz Poliester Kaplama Maddesi Ile Meyvelerin Korunması Üzerine Bir Derleme (İngilizce)”. Gıda, c. 22, sy. 3, 1997.
Vancouver Şümnü G, Bayındırlı L. Sukroz Poliester Kaplama Maddesi ile Meyvelerin Korunması Üzerine bir Derleme (İngilizce). GIDA. 1997;22(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/