BibTex RIS Kaynak Göster

Basic Principles of Sensory Analysis of Food (in Turkish)

Yıl 1979, Cilt: 4 Sayı: 3, - , 01.06.1979

Öz

Gıda maddelerinde kalite kontrolü ve duyusal analizlerle uğraşan herkesin karşısına çıkan önemli sorular vardır. Hangi yöntemler seçilmelidir? En etkili deneme düzenleri hangileridir? Değerlendirmenin yapılmasında en uygun istatistiki (sayıtımsal) işlemler nelerdir? Gibi. Gıda araştırmalarında ve kalite kontrolünde karşılaşabilecek problemlerin çokluğu ve karmaşıklığı, bu sorulara basit cevaplar verilmesine önler. Bir çok araştırmacı, karşılaştığı problemleri kendine göre çözme yolları arayıp bulmuşsa da belli bir standardın olmayışı, varılan sonuçların gereğince yorumlanmasını engellemiştir. Özellikle değişik laboratuvarların araştırma sonuçlarının karşılaştırılabilmesinde aynı veya benzer yöntemler kullanılmasının bir diğer deyimle araştırıcıların aynı dilden konuşmalarının faydası inkar edilemez.   

Gıdaların Duyusal Analizlerinde Temel İlkeler

Yıl 1979, Cilt: 4 Sayı: 3, - , 01.06.1979

Öz

Gıda maddelerinde kalite kontrolü ve duyusal analizlerle uğraşan herkesin karşısına çıkan önemli sorular vardır. Hangi yöntemler seçilmelidir? En etkili deneme düzenleri hangileridir? Değerlendirmenin yapılmasında en uygun istatistiki (sayıtımsal) işlemler nelerdir? Gibi. Gıda araştırmalarında ve kalite kontrolünde karşılaşabilecek problemlerin çokluğu ve karmaşıklığı, bu sorulara basit cevaplar verilmesine önler. Bir çok araştırmacı, karşılaştığı problemleri kendine göre çözme yolları arayıp bulmuşsa da belli bir standardın olmayışı, varılan sonuçların gereğince yorumlanmasını engellemiştir. Özellikle değişik laboratuvarların araştırma sonuçlarının karşılaştırılabilmesinde aynı veya benzer yöntemler kullanılmasının bir diğer deyimle araştırıcıların aynı dilden konuşmalarının faydası inkar edilemez.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Nadir Işık Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1979
Yayımlandığı Sayı Yıl 1979 Cilt: 4 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Işık, N. . (1979). Gıdaların Duyusal Analizlerinde Temel İlkeler. Gıda, 4(3).
AMA Işık N. Gıdaların Duyusal Analizlerinde Temel İlkeler. GIDA. Haziran 1979;4(3).
Chicago Işık, Nadir. “Gıdaların Duyusal Analizlerinde Temel İlkeler”. Gıda 4, sy. 3 (Haziran 1979).
EndNote Işık N (01 Haziran 1979) Gıdaların Duyusal Analizlerinde Temel İlkeler. Gıda 4 3
IEEE N. . Işık, “Gıdaların Duyusal Analizlerinde Temel İlkeler”, GIDA, c. 4, sy. 3, 1979.
ISNAD Işık, Nadir. “Gıdaların Duyusal Analizlerinde Temel İlkeler”. Gıda 4/3 (Haziran 1979).
JAMA Işık N. Gıdaların Duyusal Analizlerinde Temel İlkeler. GIDA. 1979;4.
MLA Işık, Nadir. “Gıdaların Duyusal Analizlerinde Temel İlkeler”. Gıda, c. 4, sy. 3, 1979.
Vancouver Işık N. Gıdaların Duyusal Analizlerinde Temel İlkeler. GIDA. 1979;4(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/