BibTex RIS Kaynak Göster

Türk Elma Suyu Konsantrelerinin Fenolik Madde ve Prosiyanidin Bileşiminin HPLC ile Belirlenmesi

Yıl 1997, Cilt: 22 Sayı: 5, - , 01.10.1997

Öz

Bu araştırmada 6 farklı elma suyu konsantresi (ESK) örneğinde fenolik bileşikler ve prosiyanidinler HPLC aygıtı ile belirlenmiştir. HPLC’e 280 ve 320 nm de 14 farklı fenolik bileşik ayrılmış ve teşhis edilmiştir. ESK’de fenolik bileşiklerden ortalama olarak; quercetin 133.9 mg/L, gallik asit 136.8 mg/L, kafeik asit 1.703 mg/L, prosiyanidin trimer 1.151 mg/L, klorogenik asit 176.9 mg/L, floridzin 138.7 mg/L, ferulik asit 2.691 mg/L; p-coumarik asit 4.345 mg/L ve epicatechin 1.839 mg/L düzeyinde belirlenmiştir. Elma suyu konsantrelerinde total sinnamik asit miktarı 66.64-297.90 mg/L ve total prosiyanidin miktarı ise 15.155-30.442 mg/L düzeyinde saptanmıştır.   

HPLC Determination of Phenolic Compound and Procyanidin Content of Turkish Apple Juice Concentrate (Turkish with English Abstract)

Yıl 1997, Cilt: 22 Sayı: 5, - , 01.10.1997

Öz

Six different apple juice concentrate phenolic compounds and procyanidins were determined by using HPLC. At 280 and 320 nm; 14 different phenolic compound were separated and determined. In Turkish apple juice concentrate phenolic compounds different as an average as follow, quercetin 133.9 mg/L, gallic acid 136.9 mg/L, cafeic acid 1.703 mg/L, catechol 50.70mg/L, procyanidin B2 1.725 mg/L, procyanidin trimer 1.151 mg/L, chlorogenic acid 176.9, floridzin 138.7 mg-L, ferulic acid 2.691 mg/L, p-coumaric acid 4.345 mg-L, and epicatechin 1.839 mg/L. In apple juice concentrate total cinnamic acid differed between 66.64-297.90 mg/L and total procyanidin differed between 15.155-30.442 mg/L.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Nevzat Artık Bu kişi benim

Hiroshi Murakkami Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 1997
Yayımlandığı Sayı Yıl 1997 Cilt: 22 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Artık, N. ., & Murakkami, H. . (1997). Türk Elma Suyu Konsantrelerinin Fenolik Madde ve Prosiyanidin Bileşiminin HPLC ile Belirlenmesi. Gıda, 22(5).
AMA Artık N, Murakkami H. Türk Elma Suyu Konsantrelerinin Fenolik Madde ve Prosiyanidin Bileşiminin HPLC ile Belirlenmesi. GIDA. Ekim 1997;22(5).
Chicago Artık, Nevzat, ve Hiroshi Murakkami. “Türk Elma Suyu Konsantrelerinin Fenolik Madde Ve Prosiyanidin Bileşiminin HPLC Ile Belirlenmesi”. Gıda 22, sy. 5 (Ekim 1997).
EndNote Artık N, Murakkami H (01 Ekim 1997) Türk Elma Suyu Konsantrelerinin Fenolik Madde ve Prosiyanidin Bileşiminin HPLC ile Belirlenmesi. Gıda 22 5
IEEE N. . Artık ve H. . Murakkami, “Türk Elma Suyu Konsantrelerinin Fenolik Madde ve Prosiyanidin Bileşiminin HPLC ile Belirlenmesi”, GIDA, c. 22, sy. 5, 1997.
ISNAD Artık, Nevzat - Murakkami, Hiroshi. “Türk Elma Suyu Konsantrelerinin Fenolik Madde Ve Prosiyanidin Bileşiminin HPLC Ile Belirlenmesi”. Gıda 22/5 (Ekim 1997).
JAMA Artık N, Murakkami H. Türk Elma Suyu Konsantrelerinin Fenolik Madde ve Prosiyanidin Bileşiminin HPLC ile Belirlenmesi. GIDA. 1997;22.
MLA Artık, Nevzat ve Hiroshi Murakkami. “Türk Elma Suyu Konsantrelerinin Fenolik Madde Ve Prosiyanidin Bileşiminin HPLC Ile Belirlenmesi”. Gıda, c. 22, sy. 5, 1997.
Vancouver Artık N, Murakkami H. Türk Elma Suyu Konsantrelerinin Fenolik Madde ve Prosiyanidin Bileşiminin HPLC ile Belirlenmesi. GIDA. 1997;22(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/