BibTex RIS Kaynak Göster

Use of Protein Concentrate obtained by Ultrafiltration of Cheese Whey for Fortification of Food (in Turkish)

Yıl 1987, Cilt: 12 Sayı: 6, - , 01.12.1987

Öz

Kaliteli bir hayvansal protein kaynağı olan peynir suyunun değerlendirilmesi konusunda birçok ülkede geniş kapsamlı çalışmalar yapılmıştır. Bu çalışmalarda, peynir suyunun proteininin elde edilmesi yöntemleri ve gıda maddelerinde katkı maddesi olarak değerlendirilmesi araştırılmıştır. Araştırma sonuçlarına göre peynir suyundan ultrafiltrasyon yöntemi ile özellikleri değişmeyen protein konsantresi elde edilmekte ve bu konsantre protein bir çok gıda maddesinde kullanım alanı bulmaktadır. Peynir suyu protein konsantresi, tahıl ürünlerinde protein kalitesini ve miktarını artırmakta, ürünlerin bazı özelliklerini iyileştirmektedir. Ayrıca birçok gıda maddesinde; süt ve süt ürünlerinde, yumurta, süt tozu gibi maddeler yerine kullanılarak üretim maliyetini düşürmekte kaliteyi de iyileştirmektedir.  

Ultrafiltrasyon Yöntemi ile Peynir Suyundan Elde Edilen Konsantre Proteinin Besinlerin Zenginleştirilmesinde Kullanılması

Yıl 1987, Cilt: 12 Sayı: 6, - , 01.12.1987

Öz

Kaliteli bir hayvansal protein kaynağı olan peynir suyunun değerlendirilmesi konusunda birçok ülkede geniş kapsamlı çalışmalar yapılmıştır. Bu çalışmalarda, peynir suyunun proteininin elde edilmesi yöntemleri ve gıda maddelerinde katkı maddesi olarak değerlendirilmesi araştırılmıştır. Araştırma sonuçlarına göre peynir suyundan ultrafiltrasyon yöntemi ile özellikleri değişmeyen protein konsantresi elde edilmekte ve bu konsantre protein bir çok gıda maddesinde kullanım alanı bulmaktadır. Peynir suyu protein konsantresi, tahıl ürünlerinde protein kalitesini ve miktarını artırmakta, ürünlerin bazı özelliklerini iyileştirmektedir. Ayrıca birçok gıda maddesinde; süt ve süt ürünlerinde, yumurta, süt tozu gibi maddeler yerine kullanılarak üretim maliyetini düşürmekte kaliteyi de iyileştirmektedir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Gülderen Oysun Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1987
Yayımlandığı Sayı Yıl 1987 Cilt: 12 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Oysun, G. . (1987). Ultrafiltrasyon Yöntemi ile Peynir Suyundan Elde Edilen Konsantre Proteinin Besinlerin Zenginleştirilmesinde Kullanılması. Gıda, 12(6).
AMA Oysun G. Ultrafiltrasyon Yöntemi ile Peynir Suyundan Elde Edilen Konsantre Proteinin Besinlerin Zenginleştirilmesinde Kullanılması. GIDA. Aralık 1987;12(6).
Chicago Oysun, Gülderen. “Ultrafiltrasyon Yöntemi Ile Peynir Suyundan Elde Edilen Konsantre Proteinin Besinlerin Zenginleştirilmesinde Kullanılması”. Gıda 12, sy. 6 (Aralık 1987).
EndNote Oysun G (01 Aralık 1987) Ultrafiltrasyon Yöntemi ile Peynir Suyundan Elde Edilen Konsantre Proteinin Besinlerin Zenginleştirilmesinde Kullanılması. Gıda 12 6
IEEE G. . Oysun, “Ultrafiltrasyon Yöntemi ile Peynir Suyundan Elde Edilen Konsantre Proteinin Besinlerin Zenginleştirilmesinde Kullanılması”, GIDA, c. 12, sy. 6, 1987.
ISNAD Oysun, Gülderen. “Ultrafiltrasyon Yöntemi Ile Peynir Suyundan Elde Edilen Konsantre Proteinin Besinlerin Zenginleştirilmesinde Kullanılması”. Gıda 12/6 (Aralık 1987).
JAMA Oysun G. Ultrafiltrasyon Yöntemi ile Peynir Suyundan Elde Edilen Konsantre Proteinin Besinlerin Zenginleştirilmesinde Kullanılması. GIDA. 1987;12.
MLA Oysun, Gülderen. “Ultrafiltrasyon Yöntemi Ile Peynir Suyundan Elde Edilen Konsantre Proteinin Besinlerin Zenginleştirilmesinde Kullanılması”. Gıda, c. 12, sy. 6, 1987.
Vancouver Oysun G. Ultrafiltrasyon Yöntemi ile Peynir Suyundan Elde Edilen Konsantre Proteinin Besinlerin Zenginleştirilmesinde Kullanılması. GIDA. 1987;12(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/