BibTex RIS Kaynak Göster

Bazı Bitkisel Yağların Gliserit Yapılarının Belirlenmesi

Yıl 1997, Cilt: 22 Sayı: 6, - , 01.12.1997

Öz

Soya, ayçiçek, mısır ve zeytinyağlarının gliserit yapıları, kütle dedektörü (ELSD) bağlı karşıt faz yüksek performans sıvı kromatografisi (RP-HPLC) ve enzimatik metot kullanılarak tespit edilmiş ve sonuçlar kıyaslanmıştır. Bulgulara göre, her iki yöntemle elde edilen sonuçlar arasında büyük farklılıklar yoktur. Ancak RP-HPLC ile bazı gliserit pikleri ve izomerleri ayrılamazken, enzimatik metot ta bazı yağ asitleri açısından duyarsız bulunmuştur.   

Determination of Triacylglycerols of some Vegetable Oils (Turkish with English Abstract)

Yıl 1997, Cilt: 22 Sayı: 6, - , 01.12.1997

Öz

Triglyceride structures of four different vegetable oils (soybean, sunflower, corn and olive oils) were determined by reversed phase high performance liquid chromatography (RP-HPLC) equipped with evaporative light scattering detector (ELSD) and the results were compared with those obtained by enzymatic method. According to the results, there are not considerable differences between the results obtained by both methods. However, some glyceride peaks and isomers were not able to be separated by RP-HPLC and enzymatic method was not found sensitive to some fatty acids.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Aziz Tekin Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1997
Yayımlandığı Sayı Yıl 1997 Cilt: 22 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Tekin, A. . (1997). Bazı Bitkisel Yağların Gliserit Yapılarının Belirlenmesi. Gıda, 22(6).
AMA Tekin A. Bazı Bitkisel Yağların Gliserit Yapılarının Belirlenmesi. GIDA. Aralık 1997;22(6).
Chicago Tekin, Aziz. “Bazı Bitkisel Yağların Gliserit Yapılarının Belirlenmesi”. Gıda 22, sy. 6 (Aralık 1997).
EndNote Tekin A (01 Aralık 1997) Bazı Bitkisel Yağların Gliserit Yapılarının Belirlenmesi. Gıda 22 6
IEEE A. . Tekin, “Bazı Bitkisel Yağların Gliserit Yapılarının Belirlenmesi”, GIDA, c. 22, sy. 6, 1997.
ISNAD Tekin, Aziz. “Bazı Bitkisel Yağların Gliserit Yapılarının Belirlenmesi”. Gıda 22/6 (Aralık 1997).
JAMA Tekin A. Bazı Bitkisel Yağların Gliserit Yapılarının Belirlenmesi. GIDA. 1997;22.
MLA Tekin, Aziz. “Bazı Bitkisel Yağların Gliserit Yapılarının Belirlenmesi”. Gıda, c. 22, sy. 6, 1997.
Vancouver Tekin A. Bazı Bitkisel Yağların Gliserit Yapılarının Belirlenmesi. GIDA. 1997;22(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/