BibTex RIS Kaynak Göster

Pekmezlerin Bileşimi

Yıl 1997, Cilt: 22 Sayı: 6, - , 01.12.1997

Öz

Bu çalışmada 11 adet pekmez örneğinin bileşimi araştırılmıştır. Bu örneklerde incelenen niteliklere ait değişim aralıkları şöyledir. Çözünür katı madde %68.6-78.3; toplam kuru madde %71.90-84.40; toplam şeker %49.76-76.81; invert şeker %16.80-67.95;  sakkaroz %0-32.37; titrasyon asitliği %0.08-0.97; pH 4.36-5.12; formol sayısı 0-43; protein; 0.18-1.85; kül %0.41-2.44; LMP 7.38-166.05 mg/kg; Ca 50.86-206.13 mg/100 g; Na 25.38-83.22 mg/100 g; Mg 11.03—68.31 mg/100 g; P 0.-5.06 mg/100 g; F 2.62-16.30 mg/100 g; Cu 0.29-0.94 mg/100 g; Zn 0.18-0.74 mg/100 g. Tüm örneklerde Sn bulaşmasının olmadığı saptanmıştır. 

The Composition of Pekmez (Turkish with English Abstract)

Yıl 1997, Cilt: 22 Sayı: 6, - , 01.12.1997

Öz

In this study, a total of 11 pekmez samples were examined. The lowest and highest values of investigate parameters were determined as follows: soluble dry matter 68.6-78.3%, total dry matter 71.90-84.40%; total sugar 49.76-76.81%; invert sugar 16.80-67.95%; sucrose 0-32.37%; titratable acidity 0.08-0.97%; pH 4.36-5.12; formol number 0-43; protein 0.18-1.85%; ash 0.41-2.44%; HMF 7.38-166.05 mg/kg; Ca 50.86-206.13 mg/100 g; Na 25.38-83.33 mg/10 g; mg 11.03-68.31 mg/100 g; P 0-95.06 mg/100 g; Fe 2.62-16.30 mg/1 g; Cu 0.29-0.94 mg/100 g; Zn 0.18-0.74 mg/100 g. There was no Sn contamination in any of the samples.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

N. Şule Üstün Bu kişi benim

İlkay Tosun Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1997
Yayımlandığı Sayı Yıl 1997 Cilt: 22 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Üstün, N. Ş. ., & Tosun, İ. . (1997). Pekmezlerin Bileşimi. Gıda, 22(6).
AMA Üstün NŞ, Tosun İ. Pekmezlerin Bileşimi. GIDA. Aralık 1997;22(6).
Chicago Üstün, N. Şule, ve İlkay Tosun. “Pekmezlerin Bileşimi”. Gıda 22, sy. 6 (Aralık 1997).
EndNote Üstün NŞ, Tosun İ (01 Aralık 1997) Pekmezlerin Bileşimi. Gıda 22 6
IEEE N. Ş. . Üstün ve İ. . Tosun, “Pekmezlerin Bileşimi”, GIDA, c. 22, sy. 6, 1997.
ISNAD Üstün, N. Şule - Tosun, İlkay. “Pekmezlerin Bileşimi”. Gıda 22/6 (Aralık 1997).
JAMA Üstün NŞ, Tosun İ. Pekmezlerin Bileşimi. GIDA. 1997;22.
MLA Üstün, N. Şule ve İlkay Tosun. “Pekmezlerin Bileşimi”. Gıda, c. 22, sy. 6, 1997.
Vancouver Üstün NŞ, Tosun İ. Pekmezlerin Bileşimi. GIDA. 1997;22(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/