BibTex RIS Kaynak Göster

A New Method for Clarification of Apple Juice by Thermal Technique (in Turkish)

Yıl 1980, Cilt: 5 Sayı: 6, - , 01.10.1980

Öz

Elma suyunun konsantreye işlenmesinde üretim tekniği ve ekonomik açıdan önemli üstünlükleri olan yeni bir sıcak durultma tekniği tanımlanmıştır. Yeni bir amilaz ile pektin ve nişastanın 45-50 oC de parçalanması pektinazla ortaklaşa sağlanmaktadır. Bunu izleyen durultma işleminde de sıcaklık 45-50 oC de kalmaktadır. Bentonit, jelatin ve kieselsol katılması ile durulma sağlanmaktadır. Daha hızlı ve yeterli topaklaşma ve çökme işleme süresini kısaltmaktadır. Mikrobiyolojik bulaşma sakıncası da, durultma sıcaklığının 45-50 oC olması ile azalmış olmaktadır.   

Elma Suyunun Sıcak Teknikle Durultulması İçin Yeni bir Yöntem

Yıl 1980, Cilt: 5 Sayı: 6, - , 01.10.1980

Öz

Elma suyunun konsantreye işlenmesinde üretim tekniği ve ekonomik açıdan önemli üstünlükleri olan yeni bir sıcak durultma tekniği tanımlanmıştır. Yeni bir amilaz ile pektin ve nişastanın 45-50 oC de parçalanması pektinazla ortaklaşa sağlanmaktadır. Bunu izleyen durultma işleminde de sıcaklık 45-50 oC de kalmaktadır. Bentonit, jelatin ve kieselsol katılması ile durulma sağlanmaktadır. Daha hızlı ve yeterli topaklaşma ve çökme işleme süresini kısaltmaktadır. Mikrobiyolojik bulaşma sakıncası da, durultma sıcaklığının 45-50 oC olması ile azalmış olmaktadır.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Aziz Ekşi Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 1980
Yayımlandığı Sayı Yıl 1980 Cilt: 5 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Ekşi, A. . (1980). Elma Suyunun Sıcak Teknikle Durultulması İçin Yeni bir Yöntem. Gıda, 5(6).
AMA Ekşi A. Elma Suyunun Sıcak Teknikle Durultulması İçin Yeni bir Yöntem. GIDA. Ekim 1980;5(6).
Chicago Ekşi, Aziz. “Elma Suyunun Sıcak Teknikle Durultulması İçin Yeni Bir Yöntem”. Gıda 5, sy. 6 (Ekim 1980).
EndNote Ekşi A (01 Ekim 1980) Elma Suyunun Sıcak Teknikle Durultulması İçin Yeni bir Yöntem. Gıda 5 6
IEEE A. . Ekşi, “Elma Suyunun Sıcak Teknikle Durultulması İçin Yeni bir Yöntem”, GIDA, c. 5, sy. 6, 1980.
ISNAD Ekşi, Aziz. “Elma Suyunun Sıcak Teknikle Durultulması İçin Yeni Bir Yöntem”. Gıda 5/6 (Ekim 1980).
JAMA Ekşi A. Elma Suyunun Sıcak Teknikle Durultulması İçin Yeni bir Yöntem. GIDA. 1980;5.
MLA Ekşi, Aziz. “Elma Suyunun Sıcak Teknikle Durultulması İçin Yeni Bir Yöntem”. Gıda, c. 5, sy. 6, 1980.
Vancouver Ekşi A. Elma Suyunun Sıcak Teknikle Durultulması İçin Yeni bir Yöntem. GIDA. 1980;5(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/