BibTex RIS Kaynak Göster

Effect of Food Processing on Nutritional Quality (in Turkish)

Yıl 1981, Cilt: 6 Sayı: 5, - , 01.10.1981

Öz

Genel olarak, gıdalar aşağıdaki sebeplerden dolayı ticari olarak işlenmektedir; 1) gıdaların dayanma müddetini artırmak, 2) ürünün özelliklerini değiştirmek, 3) kompleks biyokimyasal karışımlardan bir veya birkaç komponenti ayırmak, 4) işlenmiş gıdaların besin değerini daha iyileştirmek. Bu gayelerden bir veya birkaçını gerçekleştirmek için proseslerde ünit operasyonların nasıl kullanılacağı Farkas (1977) tarafından sınıflandırılmıştır. Açıkça anlaşıldığına göre, istenen gaye için çeşitli ünit operasyonlar farklı metodlarla birleştirilerek kullanılabilir. Gıda sanayicisinin sorumluluğu, proses için en uygun ünit operasyonlar kombinasyonunu seçmektir.

Gıda İşlemlerinin Besin Kalitesine Etkisi

Yıl 1981, Cilt: 6 Sayı: 5, - , 01.10.1981

Öz

Genel olarak, gıdalar aşağıdaki sebeplerden dolayı ticari olarak işlenmektedir; 1) gıdaların dayanma müddetini artırmak, 2) ürünün özelliklerini değiştirmek, 3) kompleks biyokimyasal karışımlardan bir veya birkaç komponenti ayırmak, 4) işlenmiş gıdaların besin değerini daha iyileştirmek. Bu gayelerden bir veya birkaçını gerçekleştirmek için proseslerde ünit operasyonların nasıl kullanılacağı Farkas (1977) tarafından sınıflandırılmıştır. Açıkça anlaşıldığına göre, istenen gaye için çeşitli ünit operasyonlar farklı metodlarla birleştirilerek kullanılabilir. Gıda sanayicisinin sorumluluğu, proses için en uygun ünit operasyonlar kombinasyonunu seçmektir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Fatih Yıldız Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 1981
Yayımlandığı Sayı Yıl 1981 Cilt: 6 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Yıldız, F. . (1981). Gıda İşlemlerinin Besin Kalitesine Etkisi. Gıda, 6(5).
AMA Yıldız F. Gıda İşlemlerinin Besin Kalitesine Etkisi. GIDA. Ekim 1981;6(5).
Chicago Yıldız, Fatih. “Gıda İşlemlerinin Besin Kalitesine Etkisi”. Gıda 6, sy. 5 (Ekim 1981).
EndNote Yıldız F (01 Ekim 1981) Gıda İşlemlerinin Besin Kalitesine Etkisi. Gıda 6 5
IEEE F. . Yıldız, “Gıda İşlemlerinin Besin Kalitesine Etkisi”, GIDA, c. 6, sy. 5, 1981.
ISNAD Yıldız, Fatih. “Gıda İşlemlerinin Besin Kalitesine Etkisi”. Gıda 6/5 (Ekim 1981).
JAMA Yıldız F. Gıda İşlemlerinin Besin Kalitesine Etkisi. GIDA. 1981;6.
MLA Yıldız, Fatih. “Gıda İşlemlerinin Besin Kalitesine Etkisi”. Gıda, c. 6, sy. 5, 1981.
Vancouver Yıldız F. Gıda İşlemlerinin Besin Kalitesine Etkisi. GIDA. 1981;6(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/