BibTex RIS Kaynak Göster

Baking Powders and their Use in Bakery Products (Turkish with English Abstract)

Yıl 2009, Cilt: 34 Sayı: 6, 403 - 410, 01.12.2009

Öz

Baking powders are used commonly in the production of bakery products. They are used especially in soft wheat products such as cakes and biscuits in order to obtain characteristic internal structure. They usually include an alkali component (sodium bicarbonate), one or more of acidic salts and filling material (corn starch). As a result of the reaction between alkali and acid in the presence of water, CO2 is produced. CO2 provides the leavening and at the same time increases the digestibility and attractiveness of the products.

Kabartma Tozları ve Unlu Mamullerde Kullanımları

Yıl 2009, Cilt: 34 Sayı: 6, 403 - 410, 01.12.2009

Öz

Kabartma tozları unlu mamullerin üretiminde yaygın bir kullanım alanına sahiptir. Özellikle kek, bisküvi gibi yumuşak buğday unu ile üretilen ürünlerin karakteristik iç yapılarının oluşmasında kullanılırlar. Genellikle bileşimlerinde tek alkali bileşen (sodyum bikarbonat), bir ya da daha fazla sayıda asidik tuz ve dolgu maddesi (mısır nişastası) bulunur. Sulu ortamda bikarbonatın asitle reaksiyona girmesi sonucu oluşan CO2 gazı ürünün kabarmasını sağlar, bunun yanı sıra hazmını kolaylaştırır ve albenisini arttırır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Halef Dizlek Bu kişi benim

Hülya Gül Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2009
Yayımlandığı Sayı Yıl 2009 Cilt: 34 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Dizlek, H. ., & Gül, H. . (2009). Kabartma Tozları ve Unlu Mamullerde Kullanımları. Gıda, 34(6), 403-410.
AMA Dizlek H, Gül H. Kabartma Tozları ve Unlu Mamullerde Kullanımları. GIDA. Aralık 2009;34(6):403-410.
Chicago Dizlek, Halef, ve Hülya Gül. “Kabartma Tozları Ve Unlu Mamullerde Kullanımları”. Gıda 34, sy. 6 (Aralık 2009): 403-10.
EndNote Dizlek H, Gül H (01 Aralık 2009) Kabartma Tozları ve Unlu Mamullerde Kullanımları. Gıda 34 6 403–410.
IEEE H. . Dizlek ve H. . Gül, “Kabartma Tozları ve Unlu Mamullerde Kullanımları”, GIDA, c. 34, sy. 6, ss. 403–410, 2009.
ISNAD Dizlek, Halef - Gül, Hülya. “Kabartma Tozları Ve Unlu Mamullerde Kullanımları”. Gıda 34/6 (Aralık 2009), 403-410.
JAMA Dizlek H, Gül H. Kabartma Tozları ve Unlu Mamullerde Kullanımları. GIDA. 2009;34:403–410.
MLA Dizlek, Halef ve Hülya Gül. “Kabartma Tozları Ve Unlu Mamullerde Kullanımları”. Gıda, c. 34, sy. 6, 2009, ss. 403-10.
Vancouver Dizlek H, Gül H. Kabartma Tozları ve Unlu Mamullerde Kullanımları. GIDA. 2009;34(6):403-10.

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/