BibTex RIS Kaynak Göster

Tumbling and Massaging in Meat Technology I. General principles, techniques and pretreatment (in Turkish)

Yıl 1988, Cilt: 13 Sayı: 6, - , 01.12.1988

Öz

Et endüstrisinde küring yöntemiyle yapılan üretimlerde arzu edilen özellikte ürün elde etmek ve bu konuda karşılaşılan problemleri çözmek gayesiyle bu güne kadar çok sayıda değişik yöntem denenmiş ve bunlardan uygun bulunanlar pratiğe aktarılmıştır. Tumbling ve massaging teknikleri de, son yıllarda geliştirilen et işleme yöntemlerindendir. Günümüzde, küring işlemi ile üretilen ürünlerde bu teknikler geniş bir kullanım alanına sahiptir. Bu teknikler; küring teknolojisinde hem kür işlemini hızlandırmakta ve hem de ürün kalitesini olumlu yönde etkilemektedir. Tumbling; dönen yatay bir fıçı içerisinde, massaging ise güçlü karıştırıcı kollara sahip basit bir kazanda dahi yapılabilen et işleme yöntemleridir.

Teknolojisinde Tumbling ve Massaging. I. Genel Prensipleri, Teknikleri ve Ön İşlemleri

Yıl 1988, Cilt: 13 Sayı: 6, - , 01.12.1988

Öz

Et endüstrisinde küring yöntemiyle yapılan üretimlerde arzu edilen özellikte ürün elde etmek ve bu konuda karşılaşılan problemleri çözmek gayesiyle bu güne kadar çok sayıda değişik yöntem denenmiş ve bunlardan uygun bulunanlar pratiğe aktarılmıştır. Tumbling ve massaging teknikleri de, son yıllarda geliştirilen et işleme yöntemlerindendir. Günümüzde, küring işlemi ile üretilen ürünlerde bu teknikler geniş bir kullanım alanına sahiptir. Bu teknikler; küring teknolojisinde hem kür işlemini hızlandırmakta ve hem de ürün kalitesini olumlu yönde etkilemektedir. Tumbling; dönen yatay bir fıçı içerisinde, massaging ise güçlü karıştırıcı kollara sahip basit bir kazanda dahi yapılabilen et işleme yöntemleridir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Hasan Yetim Bu kişi benim

H. Yusuf Gökalp Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1988
Yayımlandığı Sayı Yıl 1988 Cilt: 13 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Yetim, H. ., & Gökalp, H. Y. . (1988). Teknolojisinde Tumbling ve Massaging. I. Genel Prensipleri, Teknikleri ve Ön İşlemleri. Gıda, 13(6).
AMA Yetim H, Gökalp HY. Teknolojisinde Tumbling ve Massaging. I. Genel Prensipleri, Teknikleri ve Ön İşlemleri. GIDA. Aralık 1988;13(6).
Chicago Yetim, Hasan, ve H. Yusuf Gökalp. “Teknolojisinde Tumbling Ve Massaging. I. Genel Prensipleri, Teknikleri Ve Ön İşlemleri”. Gıda 13, sy. 6 (Aralık 1988).
EndNote Yetim H, Gökalp HY (01 Aralık 1988) Teknolojisinde Tumbling ve Massaging. I. Genel Prensipleri, Teknikleri ve Ön İşlemleri. Gıda 13 6
IEEE H. . Yetim ve H. Y. . Gökalp, “Teknolojisinde Tumbling ve Massaging. I. Genel Prensipleri, Teknikleri ve Ön İşlemleri”, GIDA, c. 13, sy. 6, 1988.
ISNAD Yetim, Hasan - Gökalp, H. Yusuf. “Teknolojisinde Tumbling Ve Massaging. I. Genel Prensipleri, Teknikleri Ve Ön İşlemleri”. Gıda 13/6 (Aralık 1988).
JAMA Yetim H, Gökalp HY. Teknolojisinde Tumbling ve Massaging. I. Genel Prensipleri, Teknikleri ve Ön İşlemleri. GIDA. 1988;13.
MLA Yetim, Hasan ve H. Yusuf Gökalp. “Teknolojisinde Tumbling Ve Massaging. I. Genel Prensipleri, Teknikleri Ve Ön İşlemleri”. Gıda, c. 13, sy. 6, 1988.
Vancouver Yetim H, Gökalp HY. Teknolojisinde Tumbling ve Massaging. I. Genel Prensipleri, Teknikleri ve Ön İşlemleri. GIDA. 1988;13(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/