Nowadays, emerging interest of consumers for the natural and chemical additive free products influencing health in a positive aspect, leads to an increase in studies about the subject. In this sense, lactic acid bacteria which are mostly used in processing of milk, meat, and vegetable products, attracted attention especially due to their metabolic properties such as producing bacteriocins. In this review, bacteriocin production of lactic acid bacteria and possibilities of its use in different food is discussed.
Günümüzde tüketicilerin kimyasal katkı maddesi içermeyen, doğal ve sağlığı olumlu yönde etkileyen özelliklere sahip ürünlere karşı ilgisinin artmış olması bu konuda yapılan çalışmalara hız kazandırmıştır. Bu bağlamda, süt, et ve sebzelerden yapılan ürünlerde sıklıkla kullanılan laktik asit bakterileri, özellikle bakteriyosin üretimi gibi metabolik özellikleri nedeniyle dikkatleri üzerine çekmiştir. Bu derlemede laktik asit bakterilerinin özellikle bakteriyosin üretimleri ve çeşitli gıdalarda kullanım olanakları üzerinde durulmaya çalışılmıştır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Şubat 2010 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2010 Cilt: 35 Sayı: 1 |