BibTex RIS Kaynak Göster

Tomas Cheese, I. The Microflora of Tomas Cheese (in Turkish)

Yıl 1982, Cilt: 7 Sayı: 5, - , 01.10.1982

Öz

Bu araştırmada, Doğu Anadolu Bölgesinin bazı yörelerinde üretilen Tomas peynirlerinden, örnek olarak toplanan 20 tanesinin mikrobiyal floraları belirlenmiştir. Peynir örnekleri, Bingöl ili, ilçe ve köylerinden ayrı ayrı toplanarak analize tabi tutulmuşlardır. Örneklerde, toplam canlı bakteri sayısı olarak, en düşük 12x105 adet/g, en yüksek de 237x106 adet/g sayısal değeri bulundu. Ayrıca, süt asidi ve lipolitik mikroorganizmaların da sayımı yapıldı. Küf mantarları için uygulanan sayım, ayırım ve tanım sonucunda, bazı örneklerin hiç küf içermedikleri, en yüksek sayısal değerin de 208x105 olarak saptandı, ayrıca bütün küf izolatlarının Penicillium roqueforti türü oldukları belirlendi.    

Tomas Peyniri I. Tomas Peyniri Doğal Mikroflorası

Yıl 1982, Cilt: 7 Sayı: 5, - , 01.10.1982

Öz

Bu araştırmada, Doğu Anadolu Bölgesinin bazı yörelerinde üretilen Tomas peynirlerinden, örnek olarak toplanan 20 tanesinin mikrobiyal floraları belirlenmiştir. Peynir örnekleri, Bingöl ili, ilçe ve köylerinden ayrı ayrı toplanarak analize tabi tutulmuşlardır. Örneklerde, toplam canlı bakteri sayısı olarak, en düşük 12x105 adet/g, en yüksek de 237x106 adet/g sayısal değeri bulundu. Ayrıca, süt asidi ve lipolitik mikroorganizmaların da sayımı yapıldı. Küf mantarları için uygulanan sayım, ayırım ve tanım sonucunda, bazı örneklerin hiç küf içermedikleri, en yüksek sayısal değerin de 208x105 olarak saptandı, ayrıca bütün küf izolatlarının Penicillium roqueforti türü oldukları belirlendi.    

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

H. Hüsnü Gündüz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 1982
Yayımlandığı Sayı Yıl 1982 Cilt: 7 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Gündüz, H. H. . (1982). Tomas Peyniri I. Tomas Peyniri Doğal Mikroflorası. Gıda, 7(5).
AMA Gündüz HH. Tomas Peyniri I. Tomas Peyniri Doğal Mikroflorası. GIDA. Ekim 1982;7(5).
Chicago Gündüz, H. Hüsnü. “Tomas Peyniri I. Tomas Peyniri Doğal Mikroflorası”. Gıda 7, sy. 5 (Ekim 1982).
EndNote Gündüz HH (01 Ekim 1982) Tomas Peyniri I. Tomas Peyniri Doğal Mikroflorası. Gıda 7 5
IEEE H. H. . Gündüz, “Tomas Peyniri I. Tomas Peyniri Doğal Mikroflorası”, GIDA, c. 7, sy. 5, 1982.
ISNAD Gündüz, H. Hüsnü. “Tomas Peyniri I. Tomas Peyniri Doğal Mikroflorası”. Gıda 7/5 (Ekim 1982).
JAMA Gündüz HH. Tomas Peyniri I. Tomas Peyniri Doğal Mikroflorası. GIDA. 1982;7.
MLA Gündüz, H. Hüsnü. “Tomas Peyniri I. Tomas Peyniri Doğal Mikroflorası”. Gıda, c. 7, sy. 5, 1982.
Vancouver Gündüz HH. Tomas Peyniri I. Tomas Peyniri Doğal Mikroflorası. GIDA. 1982;7(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/